Zakup bagaznika dachowego.
Strona 1 z 1
Witam. Koledzy mam zamiar powiekszyc ladownosc przez jakis box dachowy. Nie mam zielonego pojecia jak podejsc do tematu. Doradzcie jak stosunkowo nie drogo zamontowac bagaznik dachowy kiedy brak jest relingow. Moze macie jakies konkretne typy. Dzieki.
Dostać odpowiedź na tym forum to jak trafić w totolotka.
Nawet jak ktoś jest to i tak rzadko napiszę.
Sam jako nowy wiele musiałem doczytać lub rozeznać poza forum bo auto by mi się bardziej zestarzało od czekania.
Napiszę Ci więc tyle co wiem na podstawie doświadczeń z innymi autami.
Bardzo dobry sklep gdzie wiele się dowiesz i pomogą w doborze to Taurus.
Oprócz czołowych producentów wiele sygnują swoją marką.
Od nich zacznij szukanie.
Pozdrawiam serdecznie
Nawet jak ktoś jest to i tak rzadko napiszę.
Sam jako nowy wiele musiałem doczytać lub rozeznać poza forum bo auto by mi się bardziej zestarzało od czekania.
Napiszę Ci więc tyle co wiem na podstawie doświadczeń z innymi autami.
Bardzo dobry sklep gdzie wiele się dowiesz i pomogą w doborze to Taurus.
Oprócz czołowych producentów wiele sygnują swoją marką.
Od nich zacznij szukanie.
Pozdrawiam serdecznie
Jak by ktoś czytał forum i nie zakładał nowych postów to było by wiele łatwiej .Nie czytacie forum a jak macie pytanie to zakładacie nowy wątek .A po co?Przecież na temat relingów i bagażnika dachowego jest już wątek "Bagażnik dachowy-da się" https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=208190
Ja nie mam nic przeciwko pytaniu ale zróbmy to w temacie który już istnieje .Bo później jest wielki burdel .Taki burdel jest już zrobiony odnośnie skrzyni biegów sprzegła dyfra .Gdzie jest wiele informacji ale rozsianych po całym forum.
Ja nie mam nic przeciwko pytaniu ale zróbmy to w temacie który już istnieje .Bo później jest wielki burdel .Taki burdel jest już zrobiony odnośnie skrzyni biegów sprzegła dyfra .Gdzie jest wiele informacji ale rozsianych po całym forum.
Ravhtcx9 mylisz się jeśli chodzi o opinię co do forumowiczów. sQubany określił temat jak należy, temat był i powinien tkwić w tamtym poście. Admin powinien odrazu przenieść lub dać reprymendę! SQubany w poście wyjaśnił chyba najbardziej klarownie jakie relingi i box zdają egzamin, dodał jedne minus, teraz masz wybór czy ten minus ci przeszkadza i wolisz testować inne bagażniki, czy posłuchać sQubanego
- Od: 27 sie 2019, 16:38
- Auto: Mazda cx9
Silnik 3.7
Rok 2008
Moze i racja z nowym ''niepotrzebnym'' tematem. Wcale nie jest konieczny zakup relingow aby zamontowac belki i box. Na marginesie gdybym dopisal sie w temacie istniejacym nikt by tym bardziej nie odpisal. Na ta chwile wiem ze sa same belki ktore wkrecamy w otwory montazowe na dachu. Najprostsze stalowe belki amos to juz od 200zl mozna nabyc a aluminiowe bez zamkow 300zl z zamkami 350zl. Oczywiscie mozna nabyc relingi za tys zlotych ale czy jest sens? Moze wizualnie lepiej to wyglada ale wole ta kase dolozyc do samego boxu. Dziekuje za informacje
Henex1980 skoro wiesz wszystko i w co wsadzić dolary$$ . Nie chcę cię hejtowac ale sam sobie zaprzeczasz. Pierw się pytasz teraz mówisz w co wolisz wsadzić kasę. Zadecyduj sam spróbuj daj nam znać, napisz jakie są plusy i minusy Twojej decyzji, myślę że każdy to uszanuje. A może Twój wybór będzie najlepszy z dotychczasowych!
- Od: 27 sie 2019, 16:38
- Auto: Mazda cx9
Silnik 3.7
Rok 2008
Zalozylem temat ale tez sam szukalem odpowiedzi i znalazlem ja szybciej niz na forum. Jak kogos tak strasznie razi w oczy temat to prosze pisac do admina o usuniecie. Sam tego nie moge zrobic. Co do tego czy zakup samych belek bez relingow jest lepszy to nie wiem. Sadze ze duzo duzo tanszy sposob na box dachowy. Patrzac tez na nie ktore wpisy to i tak ktos zaraz napisze ze bez relingow ani rusz i to nie ma sensu.
Fabryczne relingi i poprzeczki są najzgrabniejsze.
Na samym dole.
http://dawmac.eu/epages/950018285.sf/en ... enci/MAZDA
Na samym dole.
http://dawmac.eu/epages/950018285.sf/en ... enci/MAZDA
Strona 1 z 1