MegaZlot Tor Poznań 2020 – wątek dyskusyjny.
Już było puszczane. Przeczytaj poprzednią stronę 
Heh, jeszcze całkiem niedawno duża liczba miat była problemem a teraz ich brakuje...jak ten świat i spojrzenie się zmienia...
To są zloty Mazdaspeed i takimi mają pozostać, jeżeli dochodzi do tego, że ze stu załóg potrzebnych do zorganizowania tej imprezy, ledwo dwadzieścia to klubowicze/forumowicze w mazdach, to jak dla mnie traci to sens
Żeby nie było, totalnie nie przeszkadza mi jakiś procent ” niemazd ”, ale nie może być tak, że to Maździarze są kilkoma procentami na własnym zlocie
Nie ma chętnych, nie ma zlotu...nie będziemy nic robić na siłę...
Mateo_RX napisał(a):Trzeba tylko porozsyłać po grupach
To są zloty Mazdaspeed i takimi mają pozostać, jeżeli dochodzi do tego, że ze stu załóg potrzebnych do zorganizowania tej imprezy, ledwo dwadzieścia to klubowicze/forumowicze w mazdach, to jak dla mnie traci to sens
Żeby nie było, totalnie nie przeszkadza mi jakiś procent ” niemazd ”, ale nie może być tak, że to Maździarze są kilkoma procentami na własnym zlocie
Nie ma chętnych, nie ma zlotu...nie będziemy nic robić na siłę...
Tylko Piotrze zastanówmy się czemu tak się dzieje .....?
Ja od 9 miesiecy buduję auto specjalnie na tą imrezę a tu takie wiesci jak czytam to mi ręce opadają ...
Ja od 9 miesiecy buduję auto specjalnie na tą imrezę a tu takie wiesci jak czytam to mi ręce opadają ...
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Piotr_ napisał(a):Mateo_RX napisał(a):Trzeba tylko porozsyłać po grupach
To są zloty Mazdaspeed i takimi mają pozostać, jeżeli dochodzi do tego, że ze stu załóg potrzebnych do zorganizowania tej imprezy, ledwo dwadzieścia to klubowicze/forumowicze w mazdach, to jak dla mnie traci to sens![]()
Mówię tutaj o grupach na FB typu klub Mazda Polska czy Rotary Klub itp. Grupy z ludźmi, którzy w swoim posiadaniu Mazdy mają.
Przecież normalne, że nie będę rozsyłał naszego zlotu na grupy Hondy, Nissana itp
DARO MAZDA 323 napisał(a):Tylko Piotrze zastanówmy się czemu tak się dzieje .....?
Imho – to się przejadło po prostu
Chciałbym być dobrze zrozumiany. Wszystko jest fajne, ale do czasu. To nie jest klub zrzeszający samych ścigantów i miłośników jazdy torowej. W większości są to właściciele cywilnych samochodów. Pojechali raz czy dwa na tor zobaczyć jak to jest i styka
Zgadzam sie z Xedem. Nic na siłę. Widocznie czas zamknąć ten rozdział albo przynajmniej dać sobie
czasu. Może po np. roku przerwy pojawi się głód trackdaya w narodzie
Imho zapowiadany zlot w Czaplinku pokaże tak naprawdę czy organizowanie w dalszym ciągu klubowych zlotów ma jeszcze sens. Po przerwie ubiegłorocznej będzie albo tabun ludzi, albo... garstka starych zgredów
W 2018 był 2x Poznań i czaplinek.
W 2019 był tylko Poznań, ale też dwa razy.
Ja uważam że to po prostu zmęczenie materiału. Przesyt. Kwestie finansowe podobnie, zlot lotniskowy kosztuje tyle co zrzutka + transport, a Poznań to ponad 1000pln.
W 2019 był tylko Poznań, ale też dwa razy.
Ja uważam że to po prostu zmęczenie materiału. Przesyt. Kwestie finansowe podobnie, zlot lotniskowy kosztuje tyle co zrzutka + transport, a Poznań to ponad 1000pln.
- Od: 13 lis 2014, 17:47
- Auto: Xedos 6 KL `92
323C `96 ZM-VE
Mazda 6 GH
Taka anegdota. Organizuje w firmie od lat wyjazdy integracyjne. Kiedyś były każdego roku. Po paru latach frekwencja zaczęła maleć, a ludziom się coraz mniej chciało. Zrobiliśmy dwa lata przerwy. W ubiegłym roku na wyjazd zapisała się cała firma, pojechali z radością mimo tego, że z racji braku czasu na organizację, pojechaliśmy w to samo miejsce co poprzednio. Jedna z lepszych imprez
Może tutaj jest podobnie...
Może tutaj jest podobnie...
Bartg napisał(a):Nic sie nie kończy, po prostu uczestnicy miata challenge nie pojawia sie w sobotę, zadne rocket science.
dejneks napisał(a):Jak to czemu forum umiera,
Bo_Lo napisał(a):Trudno, widocznie coś się kończy...
bardziej to że nie trafiamy z terminem
ostatnie sciganie poznan i przedostatnie i jeszcze poprzednie 3/4 ekipy to miaty lub rx8 defakto forumowicze – robiąc taką imprezę dzień przed miata challenge strzelamy sobie w kolano
zresztą o przesycie TP nad innymi zlotami – była już wielokrotnie mowa
i teraz mamy nałożenie dwóch czynników równocześnie
a pozatym
brak możliwości rozwoju forum – ze względu na wielokrotnie ostatnio poruszane przeze mnie przyczyn
i mamy efekt jaki mamy
koronawirus będzie dobrym powodem aby to wszystko odwołać
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Piotr_ napisał(a):Heh, jeszcze całkiem niedawno duża liczba miat była problemem a teraz ich brakuje...jak ten świat i spojrzenie się zmienia...
Bez przesady, doskonale sobie wszyscy zdają sprawę, że dzięki nim Poznań w ogóle mógł się odbywać.
Obecność tylu miat była dla niektórych problemem, bo wiele osób podnosilo ta kwestie jako argument in minus w w stosunku do toru poznań jako miejsca złotowego...
Co do Czaplinka to właśnie poprzedni pokazał że przerwa niewiele dała. Niby się ludzie stęsknili, deklarowali udział, a jak doszło do zapisów to już tak klorowo nie było.
Co do Czaplinka to właśnie poprzedni pokazał że przerwa niewiele dała. Niby się ludzie stęsknili, deklarowali udział, a jak doszło do zapisów to już tak klorowo nie było.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Bo Lo i XED czytają wasze wypowiedzi na 7 dni po oficjalnych zapisach wniosek jest jeden.
Jesteście zmęczeni ... tematem zamiast wspierać dopingować szukac rozwiązań wy się poddajecie
To jest koordynator zlotu z brakiem wiary co na starcie się poddaje ?
Czegoś tu nie rozumiem ... Zlot sie odbędzie i tyle . Ja nie po to buduję auto od pól roku.
Jesteście zmęczeni ... tematem zamiast wspierać dopingować szukac rozwiązań wy się poddajecie
To jest koordynator zlotu z brakiem wiary co na starcie się poddaje ?
Czegoś tu nie rozumiem ... Zlot sie odbędzie i tyle . Ja nie po to buduję auto od pól roku.
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Nie powiedziałbym żeby się poddawali, bo zlot jest ogarnięty, termin dograny, biegacze przesunięci. Uważam że chłopaki zrobili wszystko co mogli, po prostu ludzie nie dopisali.
Ja przyznaję się szczerze, że w tym roku finansowo i czasowo nie mogę tego ogarnąć, musiałbym wziąć tydzień urlopu żeby przygotować Cetka. Xedosem nie pojadę, bo mój KL nie ma przegrody w misce, a boję się że mógłby zbliżyć się do zabójczych 2 minut
Ja przyznaję się szczerze, że w tym roku finansowo i czasowo nie mogę tego ogarnąć, musiałbym wziąć tydzień urlopu żeby przygotować Cetka. Xedosem nie pojadę, bo mój KL nie ma przegrody w misce, a boję się że mógłby zbliżyć się do zabójczych 2 minut
- Od: 13 lis 2014, 17:47
- Auto: Xedos 6 KL `92
323C `96 ZM-VE
Mazda 6 GH
Bo_Lo napisał(a):Co do Czaplinka to właśnie poprzedni pokazał że przerwa niewiele dała. Niby się ludzie stęsknili, deklarowali udział, a jak doszło do zapisów to już tak klorowo nie było.
Było zupełnie normalnie jak na Czaplinek, tam zawsze było między 60 a 80 zapisanych osób. Nie wiem jakie macie założenia finansowe co do mega zlotu latem, ale jeśli zakładają one zapisanie się np. 100 osób w kwocie X to faktycznie kolorowo raczej nie będzie.
Bo_Lo napisał(a):Co do Czaplinka to właśnie poprzedni pokazał że przerwa niewiele dała. Niby się ludzie stęsknili, deklarowali udział, a jak doszło do zapisów to już tak klorowo nie było.
Nie kojarzę przerwy. Zloty były. Torowe czy lotniskowe, ale były.
Pisaliście, że 80 załóg to minimum do tego, aby zlot się odbył. Ile z nich musi być zapisanych na Time Attack? I kiedy mija ten magiczny "dead line".
Pytam, bo nie wiem, czy jest sens gonić budowęe auta.. trochę mi różnych spraw ostatnio wychodzi i czas bije się z "pieniądzem" na auto
Pytam, bo nie wiem, czy jest sens gonić budowęe auta.. trochę mi różnych spraw ostatnio wychodzi i czas bije się z "pieniądzem" na auto

A ja chciałem być i tu i na MC. :/
Ale weźcie pod uwagę jeszcze jeden aspekt – za chwilę wszyscy dostaniemy finansowo po pupie (ja już np dostałem i to mocno), bo gospodarka tej paniki nie uciągnie. I koszty na rzeczy zbędne / niekluczowe dla przeżycia wszyscy będą raczej ograniczać...
Ale weźcie pod uwagę jeszcze jeden aspekt – za chwilę wszyscy dostaniemy finansowo po pupie (ja już np dostałem i to mocno), bo gospodarka tej paniki nie uciągnie. I koszty na rzeczy zbędne / niekluczowe dla przeżycia wszyscy będą raczej ograniczać...
- Od: 13 wrz 2018, 10:00
- Auto: MX-5 NBFL 1.8 2003