Czateria... 2021
Że niby ze skrajności w skrajność, jeśli chodzi o ekonomię?
Są na tyle chodliwe i poszukiwane, że w razie przeszarżowania mogę go raczej szybko sprzedać.
Poza tym wczoraj mnie popychałeś w drugą stronę!
Są na tyle chodliwe i poszukiwane, że w razie przeszarżowania mogę go raczej szybko sprzedać.
Poza tym wczoraj mnie popychałeś w drugą stronę!
Nie, nie chodzi mi ani o ekonomię, ani szarżowanie ani takie tam. Realizujesz coś o czym ja nigdy nawet nie pomyślałem (nie licząc starego IS'a i względnie taniego, ale zamiast niego kupiłem BMW).
Uznaję, że to jest jak najbardziej OK
. Chyba się obawiasz za mocno, skoro takie wątpliwości Cię dopadają 
Nie zamierzam nic tu zmieniać
Ja kupiłem beemkę, pojeździłem i sprzedałem. Gdybym nie kupił, to bym nie zakosztował posiadania jakiejś tam mocy na tylnej osi
Uznaję, że to jest jak najbardziej OK
Szymon napisał(a):Poza tym wczoraj mnie popychałeś w drugą stronę!
Nie zamierzam nic tu zmieniać

Ja kupiłem beemkę, pojeździłem i sprzedałem. Gdybym nie kupił, to bym nie zakosztował posiadania jakiejś tam mocy na tylnej osi

nemi napisał(a): Chyba się obawiasz za mocno, skoro takie wątpliwości Cię dopadają
Tak mam zawsze. Zastanawiam się jaki czynnik pominąłem przy wyliczeniach, że mi wychodzi wynik "ok, stać mnie"
jprd.... dezynfekcja....
Naród ocipiał....
Założyłem słuchawkę na ucho bo mi się łeb od promieniowania gotował (prawie na okrągło ktoś dzwoni)
Moja stała firma od wczoraj podniosła cenę preparatu do dezynfekcji rąk o.... 400%. I przedpłata 100%. Oraz czas oczekiwania minimum 14 dni (max. nieokreślony). Powiedziałem im żeby sie walili na ryj. Bo to już jest ujstwo jednak.
Inny duży producent planuje dostawy dopiero w kwietniu. Merida ma mieć pierwszą dostawę w ... czerwcu
A dzisiaj UOKIK wszedł do Mercatora (importer rękawic jednorazowych) bo ktoś się wkurzył po kolejnej podwyżce.
Jest wesoło....
Dopisano 04 mar 2020 12:36:
Zawsze możesz na nas liczyć!
Naród ocipiał....
Założyłem słuchawkę na ucho bo mi się łeb od promieniowania gotował (prawie na okrągło ktoś dzwoni)
Moja stała firma od wczoraj podniosła cenę preparatu do dezynfekcji rąk o.... 400%. I przedpłata 100%. Oraz czas oczekiwania minimum 14 dni (max. nieokreślony). Powiedziałem im żeby sie walili na ryj. Bo to już jest ujstwo jednak.
Inny duży producent planuje dostawy dopiero w kwietniu. Merida ma mieć pierwszą dostawę w ... czerwcu

A dzisiaj UOKIK wszedł do Mercatora (importer rękawic jednorazowych) bo ktoś się wkurzył po kolejnej podwyżce.
Jest wesoło....
Dopisano 04 mar 2020 12:36:
Szymon napisał(a):Koledzy przez duże "CH"
Zawsze możesz na nas liczyć!
Ktoś mi opowiadał, że w jakiejś firmie po powieszeniu informacji o prawidłowym myciu rąk i zwiększeniu zapasów środków czyszczących... skończyło się mydło 
Wygląda na to że większość ludzi wreszcie zaczęła dbać o higienę
P.S. Jakby coś ... mam 100 maseczek, wymienię za apartament w centrum Warszawy
Szymon, trzymamy kciuki za jutrzejszy deal
P.S. Jakby coś ... mam 100 maseczek, wymienię za apartament w centrum Warszawy
Szymon, trzymamy kciuki za jutrzejszy deal
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
U mnie w pracy też trochę ludzi dostało takie polecenie... oczywiście mój zespół nie 
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
TheMonster napisał(a):po powieszeniu informacji o prawidłowym myciu rąk i zwiększeniu zapasów środków czyszczących... skończyło się mydło
Aż tak daleko idących wniosków bym nie wyciągał
Ale jest po prostu szok. Jak temat dezynfekcji w tym kraju jeszcze do stycznia nie istniał (standardem było kupno 1l preparatu na kuchnię żeby był jak wpadnie Sanepid i kupno kolejnego rok później jak sie termin kończył), tak teraz jest w drugą stronę szaleństwo.
Najśmieszniejsze że ludzie kupują jako ochronę przed wirusem środki ... bakteriobójcze. Które nie dają nic.
Ja mam jeszcze jakies dosłownie resztki prawdziwej dezynfekcji (do powierzchni), ale o dezynfekcji rąk można zapomnieć na minimum 2 tygodnie. Co potem, nie wiadomo.
Dopisano 04 mar 2020 13:04:
Szpital w Kielcach.
Jakbym oglądał Epidemię z D. Hoffmanem....
nemi napisał(a):trzeba się myć nawet jak seksu nie będzie

PeKa napisał(a):A ma przesuwne drzwi?
Nie. Odszedłem od tego wymogu w tym zakupie. Co więcej – jestem nawet skłonny zakupić auto 3d
Sks czy jakoś tak 
Ja jestem teraz w szpitalu w Krakowie i generalnie spokój, tylko wizyty na oddział wstrzymane. Wisi przy wejściu środek do dezynfekcji rak ale specjalnie nikt nie używa.
Ja jestem teraz w szpitalu w Krakowie i generalnie spokój, tylko wizyty na oddział wstrzymane. Wisi przy wejściu środek do dezynfekcji rak ale specjalnie nikt nie używa.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):Wisi przy wejściu środek do dezynfekcji rak ale specjalnie nikt nie używa.
To bier i sru na allegro

Tak korona-panika wygląda w kanale NKD 
Zaraz pojawią się spekulanci, reglamentacja, szał na ulicach... A media (czytaj: pismaki – debile) podsycają wśród ludzi dezorientację i chaos
Jakby zapas cukru, kaszy i ketchupu leczył COVID-19

Zaraz pojawią się spekulanci, reglamentacja, szał na ulicach... A media (czytaj: pismaki – debile) podsycają wśród ludzi dezorientację i chaos
Jakby zapas cukru, kaszy i ketchupu leczył COVID-19

- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE