Freemont mi się podoba i chciałbym mieć
Czateria... 2021
Ostatnio jak przewiozłem znajomego mechanika który kupił sobie Grand Scenica 2 2,0 w A/T to przyznał że jak na tak mały silnik to ładnie się odpycha
Dominator napisał(a):Fiat freemont. Taka alternatywa dla scenica. Johnny, ja myślałem że ty masz coś ok 200 nalatane w tym Volvo. Nie sprzedawaj tego, nie bądź pod miotła u żony:D
Do auto robi rocznie maks 12 tyś teraz. Po przeprowadzce zona do szkoły ma 3 minuty spacerem
Zmienialiśmy auta średnio raz na rok. Żona jeździ już 2 rok Volvo (poprzednie 2 jeździłem ja). Ludzie już gadają że u nas bida
..::Born To Rise Hell::..
loockas napisał(a):Z ciekawości zerknąłem na obrotomierz przy 140km/h. Mam ok 3800rpm. Można gazować
W Scenicu?
Podobno fabrycznie wychodził Twój silnik z LPG więc już nie ma żądnych przeszkód. 
Ja nie mogę teraz sprawdzić ale pewnie też coś w okolicy 3 tyś obr.więc wywalam koło i zawieszam pod autem butlę tylko nie wiem czy zamknę maskę jak jeszcze reduktor dojdzie 

loockas napisał(a):Jednak następcę widziałbym z 4x4 i tu się wybór bardzo ogranicza. Kto wie czy się kiedyś jednak nie przeproszę z jakimś dużym suwem :/
Albo przesiadka na Scenica I gen 4x4
Tak serio to w obecnych samochodach FWD dobra opona + szperowanie hamulcami potrafi zrobić robotę nie wiele gorszą niż AWD ze wszystkimi otwartymi dyframi (najczęściej spotykana opcja) a spalanie jednak rośnie...
nemi napisał(a):Ja mam 3.000 w obu przy 140. Też mogę mieć lpg
Jak mam ~2100 przy 140 to mogę montować LPG?

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Tak serio to w obecnych samochodach FWD dobra opona + szperowanie hamulcami potrafi zrobić robotę nie wiele gorszą niż AWD ze wszystkimi otwartymi dyframi (najczęściej spotykana opcja) a spalanie jednak rośnie...
Jest w tym sporo prawdy. W sumie to chęć posiadania 4x4 to bardziej taki kaprys, jak zakup hybrydy
loockas napisał(a):chęć posiadania 4x4 to bardziej taki kaprys,
Ja jak najbardziej rozumiem ten kaprys i propsuję ogólnie AWD ale, że korzyść z tego była mocno odczuwalna to koniecznie trzeba celować w napęd który daje coś więcej niż naklejkę AWD i nieco większą masę
loockas napisał(a): budżetowe Frigo
Jeśli przez lata ta opona nie uległa jakieś ewolucji to na śniegu jest kozacka
loockas napisał(a):nie sądzę że ktoś jest tak głupi żeby na letnich jechać w góry w styczniu
Panie! Teraz to już nie ma zim a poza tym mam 4x4! Nie raz to słyszałem

nemi napisał(a):Brii, chyba nie znasz historii – Piwo, ten od psucia Speedstera zajeżdża samochody na LPG, bo on ma 5.000 obrotów przy 140 biedak w jakimiś samochodzie.
Znam i sobie też jaja robię
Pany jaka zima, u mnie słońce świeci i ciepło jak w kwietniu
AWD by się spociło 

Sensowne AWD nawet na deszczu czy zakurzonej drodze potrafi zrobić różnicę jak się człowiek do ruchu włącza 
Śniegu brak ale temperatury w okolicach zera oscylują – słabo na hulajce się jeździ
Śniegu brak ale temperatury w okolicach zera oscylują – słabo na hulajce się jeździ
Dominator napisał(a):Byłem wczoraj na zakupach samochodowych ze szwagrem i handlarz mówił że nowe mazdy "gnijo". Żartowniś
Mnie zawsze ciekawi jak handlarz ma na imię