Mazda 6 MPS w Top Gear
http://www.youtube.com/watch?v=z-VfzPpuz1g
Z tego co zrozumiałem to Jeremy dobrze wypowiadał sie o Maździe.
Szkoda tylko, że taki krótki ten film i nie było pomiaru czasu na torze.
Z tego co zrozumiałem to Jeremy dobrze wypowiadał sie o Maździe.
Szkoda tylko, że taki krótki ten film i nie było pomiaru czasu na torze.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Eee to tylko kawałek. Porównywali ją z vectrą vxr i mondeo st220. Na torze mazda wygrała z oboma i ma czas okrążenia 1:32,2, czyli tyle samo co focus rs. http://www.bbc.co.uk/topgear/powerlaps.shtml – tutaj są wszystkie czasy. Na koniec było podsumowanie i Jeremy stwierdził że wolałby forda bo mu się w maździe grill od chłodnicy nie podoba.
Sokool napisał(a):bo mu się w maździe grill od chłodnicy nie podoba
e tam, zawsze mozna tjuning zrobic

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Trochę to OT ale muszę się zapytać:
Czy kolor tego MPSa z testu to Velocity Red Mica Tricoat (27A) ?
Mi wydaje się że nie ale może to być wina użytego filtra na obiektywie.
Czy kolor tego MPSa z testu to Velocity Red Mica Tricoat (27A) ?
Mi wydaje się że nie ale może to być wina użytego filtra na obiektywie.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Przecież w MPSie nie podobał się Clarkston'owi tylko grill, na torze MPS sponiewaierał Vectrę 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Ok, co jak co, ale Opel wygląda jak nie z tej ziemi, bije MPS na łeb, na szyje i na wszystko.
Z taką podsterownością to niech se tą vectrę wsadzą
A grill w mpsie rzeczywiście taki sobie. Ten ze zwykłej szóstki mi się bardziej podoba.
Sokool napisał(a):ma czas okrążenia 1:32,2
RX-8 byl szybszy

-----------------------------------
Mazda RX-8 Revolution 170 2006 rok
Peugeot 407 SW Premium 2.0 HDI 2007 rok
VW Garbus 1600i Mexico 1997 rok
Merdedes S280 (W108) 1970 rok
- Od: 19 kwi 2006, 04:23
- Auto: Mazda RX-8 Revolution 170
przemekw napisał(a):RX-8 byl szybszy
No niby tak. Ale mniej wprawny kierowca szybciej pojedzie 4WD ni RWD. Poza tym to było tylko 0.4 sekundy. Na mokrym kolejnośc byłaby odwrotna.
PS Szybsze to było Evo FQ 400
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
tomekrvf napisał(a):Evo FQ 400
Moj kolejny samochod
P.s. Tylko czy uda mi sie ustawic w kolejke hue hue – podobno maja ich wyprodukowac 100 szt

-----------------------------------
- Od: 19 kwi 2006, 04:23
- Auto: Mazda RX-8 Revolution 170
przemekw napisał(a):Moj kolejny samochod
Bardzo słuszny wybór. W tym roku miałem okazję zrobic 1800 km Evo IX. Uwierz mi że seryjna moc w zupełności wystarczy (chyba że należysz do tych którzy mierzą drogę cwiartkami mili). No i sprawdza się powiedzenie "Evolution never ends.." – IX jest lepsze od VIII przynajmniej w moim odczuciu. Silnik z MIVEC ciągnie od dołu i kulturalnie chodzi na wolnych obrotach. Po przejażdzce Evo (po zakrętach) trudno uwierzy w prawa fizykii.
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
tomekrvf napisał(a):przemekw napisał(a):Moj kolejny samochod
Bardzo słuszny wybór. W tym roku miałem okazję zrobic 1800 km Evo IX. Uwierz mi że seryjna moc w zupełności wystarczy (chyba że należysz do tych którzy mierzą drogę cwiartkami mili). No i sprawdza się powiedzenie "Evolution never ends.." – IX jest lepsze od VIII przynajmniej w moim odczuciu. Silnik z MIVEC ciągnie od dołu i kulturalnie chodzi na wolnych obrotach. Po przejażdzce Evo (po zakrętach) trudno uwierzy w prawa fizykii.
Zazdroszcze Ci!!
- Od: 30 paź 2005, 06:23
- Auto: '03 Ford Focus ZX3
Kurna niemasz co robic tylko draznic ludzi? ;moj kolejny sam; konia to obchodzi,poco sie przechwalasz? moze ja mam takich 10? nadodatek jeszcze piszesz o innej marce panie ladny,co z tego ze twoje auto przyspiesz w iles sek. Nacodzien jezdzi sie inaczej!!! Jeszcze raz przestan sie przechwalac buraku!!!!przemekw napisał(a):tomekrvf napisał(a):Evo FQ 400
Moj kolejny samochod
P.s. Tylko czy uda mi sie ustawic w kolejke hue hue – podobno maja ich wyprodukowac 100 szt!! Nienormalni !
- Od: 17 cze 2006, 18:42
- Auto: będzie nowe
operator napisał(a):Kurna niemasz co robic tylko draznic ludzi? ;moj kolejny sam; konia to obchodzi,poco sie przechwalasz? moze ja mam takich 10? nadodatek jeszcze piszesz o innej marce panie ladny,co z tego ze twoje auto przyspiesz w iles sek. Nacodzien jezdzi sie inaczej! Jeszcze raz przestan sie przechwalac buraku!!
Ale o so chozi??

A widzieliście test FQ400 na TopGear – Stilo 1.6 Combi objechało go na przyśpieszaniu od 80km/h (najwyższy bieg), na odcinku 1,5mili Mitsu go nie dogoniło

brii napisał(a):A widzieliście test FQ400 na TopGear – Stilo 1.6 Combi objechało go na przyśpieszaniu od 80km/h (najwyższy bieg), na odcinku 1,5mili Mitsu go nie dogoniło
Ta, jakby zapomnieli o redukcji na 3 ;]
Panowie, proszę o spokój.
przemekw – bez przechwałek, to nie jest forum.bogatytatuś.pl
operator – nie przezywaj kolegi, nawet jak Cię wkurza jego wypowiedź
Dziękuję
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
tomekrvf napisał(a):Seryjne Evo jak najbardziej nadaje się do codziennej eksploatacji.