przez zadra » 10 lip 2020, 23:50
nie chce mi się w necie szukać, ale na oko to z 3 stówy to kosztuje.
Ja mam analogiczny zestaw, ale bez elementów 3/8" .
Jest ze mną chyba z 10lat.. niestety jak pisałem, pokrętło 1/4 padło, a dokupić samo pokrętło jest bezsensem, bo niewiele droższy jest mniejszy zestaw z pokrętłem.
Resztę zestawu na 1/2" męczę bezustannie i nawet czasami przeciążam ale nie chcą się poddać.
Wszystko prawie ok, bo z czasem i tak gniazda na bity wyrobiły się i panuje bałagan po zamknięciu iu, a część bitów zaginęła lub tak jak płaskie śrubokręty lub krzyżaki "poprzekręcały się" .
Muszę tam zrobić porządek i usunąć niepotrzebne uszkodzone elementy, ale zawsze jest trochę żal wyrzucać..
No i oczywiście korozja na bitach postępuje znacząco, ale to pewnie dlatego, że bardzo dużo przy maździe kręciły..
jeszcze muszę kupić płasko-oczkowy z grzechotką ale tylko potrzebuję 12-ę, 14-ę i 15-ę.
Honda podobnie jak mazda lubi "inne " rozmiary...
Dopisano 11 lip 2020 3:46:
szybkie przejrzenie zestawów i już jest lider..
Na razie wygrywa Bahco s460 – do zdobycia za 250zł + inpost..
Wera kraftform compact 2 jak dla mnie w cenie do 250zł to również dobra opcja, ale dwa pokrętła- gdzie ja ich będę używał...
jest jeszcze taki mały set od bahco ... s25 fajny bo mały i w zasadzie w cenie samej grzechotki dostajemy pudełko i nasadki... dobra minimalistyczna opcja.
jest również s290 za 185zł...
no i proxxon 23070, który jako jedyny posiada w zestawie nasadkę 14mm a to już duży plus, tym bardziej, że można ten zestaw dostać w cenie ok 160zł.
czyli tak wg cen:
bahco s25
proxxon 23070
bahco s290
Wera kraftform Kompact zyklop mini 2
bahco s460
wydaje mi się, że najbardziej chciałbym mieć werę, najlepszy zestaw to bahco s460 a wystarczającym na moje potrzeby byłby bahco s25 – wszak potrzebuję tylko pokrętło grzechotki...
przetrawię temat i po wyborach zamawiam .
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...