Hej Wszystkim!
Otóż w ostatnim czasie zauwżyłem dwukrotni irytujący problem.. Na wyłączonym nawiewie – wentylator/Klima (przycisk OFF) ewidentnie leciało mi gorące powietrze. Powietrze powinno trafiać do tych kratek o temperaturze otoczenia – a było naprawdę podgrzane. Generalnie po naciskałem kilka przycisków, włączyłem na chwile nawiew i wyłączyłem i wróciło do normy. Zrobiło mi się już tak dwa razy.. Ktoś coś zaobserował u siebie? czyżby niestety zacinała się kratka kierująca powietrze w złej pozycji albo jeszcze coś inego :/.. NIestety mocno mnie to niepokoii.
PS Klima jak włącze, działa bez zarzutu.
NAWIEW – leci gorące
Strona 1 z 1
Zanim wyłączysz klime skręć temp. na min. czyli 15C. Wydaje mi się, że bez tego ciepła woda zostaje puszczona na nagrzewnice i stąd wieje ciepłym powietrzem.
Skad ten pomysł? Dlatego, że zimą wyłączając nadmuch na np. 22C to powietrze które potem samo z siebie leci z kratek nadal jest ciepłe więc tak jak by obieg płynu nie zostawał zamykany. Zawsze możesz po wył nadmuchu zamknąć obieg powietrza na wew. Wtedy z kratek nie będzie wiało.
Skad ten pomysł? Dlatego, że zimą wyłączając nadmuch na np. 22C to powietrze które potem samo z siebie leci z kratek nadal jest ciepłe więc tak jak by obieg płynu nie zostawał zamykany. Zawsze możesz po wył nadmuchu zamknąć obieg powietrza na wew. Wtedy z kratek nie będzie wiało.
Strona 1 z 1