Android Auto – wersja nieoficjalna
Jakie kółko? , ja nic nie robię odpalam samochód zanim wyjadę z garażu kontakty się wczytują podłączam kabelek i wszystko jest na ekranie, tel.-ekranu " nie dotykam".
Kółko, nazywane joystickiem – koło ręcznego.
Oficjalne ładuje się automatycznie jedynie gdy wyłączysz zapłon z załadowanym AA. W przeciwnym wypadku trzeba wykonać 2 wspomniane przeze mnie czynności.
Oficjalne ładuje się automatycznie jedynie gdy wyłączysz zapłon z załadowanym AA. W przeciwnym wypadku trzeba wykonać 2 wspomniane przeze mnie czynności.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Ok ja zawsze wyłączam zapłon jak AA działa, dzięki za wyjaśnienie 
PS
Napisałem wcześniej o działających klawiszach z AA przy pokrętle głosu , chodziło mi o to duże kółko dżojstik – pomyliłem się...
PS
Napisałem wcześniej o działających klawiszach z AA przy pokrętle głosu , chodziło mi o to duże kółko dżojstik – pomyliłem się...
Mi się dzisiaj AA zaktualizowało, ale interfejs nadal stary
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Raptor77 napisał(a):Nowe AA już działa – jutro pierwsze testy drogowe
No jestem ciekaw testów, na mój telefon jeszcze nie ma wariantu dostosowanego do architektury procesora.
darrecki wyczyść dane i cache aplikacji oraz musisz włączyć w opcjach nowy wygląd

poza nowym interfejsem reszta działa normalnie – trochę lepiej się jedzie gdy masz włączony ekran muzyki bo na dole pokazuje wskazówki nawigacji
z wad – działa na razie tylko na ekranach zewnętrznych – w telefonie/na tablecie ciągle stara wersja,
no i w końcu będzie wsparcie dla szerszych ekranów

poza nowym interfejsem reszta działa normalnie – trochę lepiej się jedzie gdy masz włączony ekran muzyki bo na dole pokazuje wskazówki nawigacji
z wad – działa na razie tylko na ekranach zewnętrznych – w telefonie/na tablecie ciągle stara wersja,
no i w końcu będzie wsparcie dla szerszych ekranów

- Od: 19 maja 2009, 19:05
- Auto: RX-8 USDM '04,
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
Dzialaja wam powiadomienia glosowe o manewrach w android auto? (google maps)
Czy do tego musi byc ustawione zrodlo dzwieku na bluetooth?
Gdy daje wyszukiwanie glosowe i mam wlaczone radio to mi wycisza radio i slysze glos z gogla, ale juz podczas jazdy zadnych komunikatow o manewrach juz nie.
Czy do tego musi byc ustawione zrodlo dzwieku na bluetooth?
Gdy daje wyszukiwanie glosowe i mam wlaczone radio to mi wycisza radio i slysze glos z gogla, ale juz podczas jazdy zadnych komunikatow o manewrach juz nie.
- Od: 9 lip 2019, 21:52
- Auto: mazda 3
Hej,
Wlasnie zainstalowałem najnowsza AA (4.5.5928). Wyczyściłem dane aplikacji, jak zalecane wyżej i w ustawieniach nie mam opcji "wypróbuj nowa wersje...". Po podpieciu w dalszym ciągu mam stary interfejs AA. Całkowite usuniecie apki i ponowna instalacja + reset MZD nie pomogły. Ktos ma jakis inny pomysl?
Wlasnie zainstalowałem najnowsza AA (4.5.5928). Wyczyściłem dane aplikacji, jak zalecane wyżej i w ustawieniach nie mam opcji "wypróbuj nowa wersje...". Po podpieciu w dalszym ciągu mam stary interfejs AA. Całkowite usuniecie apki i ponowna instalacja + reset MZD nie pomogły. Ktos ma jakis inny pomysl?
U mnie po skasowaniu data i cache pojawiła się opcja nowego interfejsu. Nie dane mi było jeszcze sprawdzić jak to działa, obecnie się urlopuję.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Panowie czy u Was da się włączyć opcje programisty w AA? , mnie coś nie działa...?
Zrobiłem tak:
Zainstalowałem dużo starszą wersję AA w niej włączyłem opcje programisty i dopiero jako aktualizację(bez kasowania starej) wgrałem najnowsze AA i opcja programisty jest włączona
Nowego interfejsu u mnie brak mimo wykonywania wszystkich zalecanych czynności
, trzeba czekać.
Zrobiłem tak:
Zainstalowałem dużo starszą wersję AA w niej włączyłem opcje programisty i dopiero jako aktualizację(bez kasowania starej) wgrałem najnowsze AA i opcja programisty jest włączona
Nowego interfejsu u mnie brak mimo wykonywania wszystkich zalecanych czynności
No i pojeździłem trochę z nowym AA – zmiany interfejsu na plus. Tylko znów trzeba się przyzwyczaić, szczególnie do dolnej belki.
Ciągle nie mogę zrozumieć dlaczego nie można używać dotyku w oficjalnej wersji. Przecież dużo łatwiej wskazać palcem niż kręcić kołkiem jak debil w prawo i lewo. To potrafi "wyłączyć" człowieka na dobrą chwilę, zupełnie jak telefon. 2 wskazania palcem vs. 10 sekund kręcenia i klikania góra / dół. Bez sensu
Ciągle nie mogę zrozumieć dlaczego nie można używać dotyku w oficjalnej wersji. Przecież dużo łatwiej wskazać palcem niż kręcić kołkiem jak debil w prawo i lewo. To potrafi "wyłączyć" człowieka na dobrą chwilę, zupełnie jak telefon. 2 wskazania palcem vs. 10 sekund kręcenia i klikania góra / dół. Bez sensu
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Kwestia nawyku – ja akurta wolę kręcić kółkiem, bo nawet jeśli zajmuje to więcej czasu, to mogę w międzyczasie patrzyć na drogę, a po niedługim przyzwyczajeniu nie muszę nawet zerkać na ekran (bo pamiętam, ilu potrzebuję "klików" w prawo lub lewo). Za to interfejs dotykowy zawsze wymaga patrzenia na ekran (a więc odwrócenia się od sytuacji przed szybą).