Witam wszystkich
Mam pytanie – czy wymieniał ktoś już akumulator w nowej 3?
Czy konieczność wymiany po 5 latach i ok 80 k km można uznać za normę czy niekoniecznie?
Czy orientujecie się czy można to zrobić samemu (e.w. w "prostym" warsztacie) czy jest potrzeba wgrywania lub wpisywania czegoś do sterownika komputera?
Wymiana akumulatora
Strona 1 z 1
5 lat w aucie wyposażonym w system stop&start jest wg mnie wynikiem mieszczącym się w granicach normy. Z wymianą poradzisz sobie sam. Jedyne co będziesz potem musiał zrobić to zaprogramować szyby
Nie ma żadnych kodów. Wydaje mi się, że odkąd "radia" straciły swój uniwersalny kształt i stały się zabudowanymi elementami samochodu tego typu zabezpieczenia antykradzieżowe straciły rację bytu.
Witajcie,
Szukam informacji jaki akumulator będzie pasował do Mazdy 3 BM (rocznik 2015) 2.0 155 KM, wersja na rynek USA czyli bez i-stopa. Na sieci bez problemu znajduję informację na temat akumulatorów pasujących do modeli europejskich, jeśli zaś chodzi o model na rynek USA to mam w tym temacie trochę wątpliwości.
Dopisano 20 Aug 2019, 15:57:
Za user manualem – tabela jak poniżej.
Czy to oznacza że w przypadku braku start & stop wystarczy jakikolwiek akumulator 12 V 60/65Ah który będzie pasował wymiarami? Czy może ktoś tutaj ma osobiste doświadczenia i może polecić jakiś konkretny model który o dobrym stosunku cena/jakość?
Szukam informacji jaki akumulator będzie pasował do Mazdy 3 BM (rocznik 2015) 2.0 155 KM, wersja na rynek USA czyli bez i-stopa. Na sieci bez problemu znajduję informację na temat akumulatorów pasujących do modeli europejskich, jeśli zaś chodzi o model na rynek USA to mam w tym temacie trochę wątpliwości.
Dopisano 20 Aug 2019, 15:57:
Za user manualem – tabela jak poniżej.
Czy to oznacza że w przypadku braku start & stop wystarczy jakikolwiek akumulator 12 V 60/65Ah który będzie pasował wymiarami? Czy może ktoś tutaj ma osobiste doświadczenia i może polecić jakiś konkretny model który o dobrym stosunku cena/jakość?
- Od: 15 sie 2019, 21:00
Strona 1 z 1