od niedawna jestem szczęśliwym "trójki" z 2005 roku (wersja przed liftem).
Chciałbym zacząć robić samochód pod siebie. Aktualnie chodzi mi po głowie wymiana grilla atrapy chłodnicy (a w przyszłości prawdopodobnie zderzaka) na jakiś bardziej sportowy. Z informacji jakie wyczytałem na forum jest kilka rzeczy, na które muszę zwrócić uwagę:
– nie każdy grill może pasować do mojego zderzaka, np. wersja MPS ma bodajże inaczej umiejscowione zawiasy,
– często trudno znaleźć odpowiednie części w kolorze a więc będę musiał wydać dodatkowe pieniądze na lakierowanie / malowanie.
Reasumując muszę zakupić części, które są kompatybilne z moim rocznikiem i wersją M3.
Jednakże moim głównym problemem jest w ogóle znalezienie sklepów które sprzedają takie rzeczy. Wspominano tutaj nieraz o grillach firmy ATH, które wyglądem przypominają te z wersji MPS (dwu- lub trój-żeberkowe). Jednakże na stronie producenta (www.ath-hinsberger.de) nie mogę znaleźć takowych produktów, wygląda na to że nie mają ich aktualnie w sprzedaży.
Na naszym rodzimym Allegro też trudno coś znaleźć.
Znalazłem na amerykańskim CARiD (realizują wysyłki do Europy) atrapę którą byłbym zainteresowany:
https://www.carid.com/duraflex/1-pc-x-s ... rl=4274994
Minusem jest jednak brak trzeciego dolnego żebra, które jest częścią zderzaka który też mogę zdobyć ale osobno.
Inna opcja jaką rozważałem jest przejście się do serwisów, które specjalizują się w tuningu optycznym i tam by może dali radę coś wymodzić albo zdobyć ciekawego.
Czy ktoś z Was kupował i wymieniał takie rzeczy? Jeśli tak to skąd? Jakiekolwiek rady i wskazówki sa na wagę złota

Pozdrawiam