Witam, problem mam z oświetleniem bagażnika w mojej M6 ponieważ nie działa, myślałem, ze żarówka przepalona lecz jak sprawdzałem miernikiem to jest dobra i jak przemierzyłem to tylko na zarówke idze 1.5V i nic więcej.
Miał już ktoś taki problem? jeśli tak to proszę o pomoc bo po ciemku to mogę z pół godz grzebać w bagażniku;p
Oświetlenie bagażnika
Strona 1 z 1
Raczej mają światełko w schowku ,może masz przepaloną żarówkę -bo ona zapala się jak tylko włączysz światła i nawet jak schowek masz zamknięty wciąż się pali
A co do bagażnika rozumiem że wyłącznik tej lampki masz na on
A co do bagażnika rozumiem że wyłącznik tej lampki masz na on
-
Pawciu
Rozwiązałem problem, wystarczyło wyjąć zamek z tylnej klapy, przeczyścić ten stycznik/czujnik co odpowiada za świecenie oświetlenia w bagażniku i naprawione:) teraz mi światło działa jak ta lala;)
w schowku też już działa podświetlenie:)
jedynie tylne przeciwmgielne dalej dostaje jak jest włączone 7.8 volta i dlatego nie świeci;/
w schowku też już działa podświetlenie:)
jedynie tylne przeciwmgielne dalej dostaje jak jest włączone 7.8 volta i dlatego nie świeci;/
Witam serdecznie,
tu Krzysztof aka kZYhu. Od niedawna (jakiś rok) jeżdżę Mazdą i dopiero
teraz postanowiłem zrobić oświetlenie w bagażniku. Potrzebuję Waszej
pomocy bo nie wiem jak się do tego zabrać.
W bagażniku nie znalazłem nawet śladów po jakimkolwiek oświetleniu.
Zrobiłem zdjęcia, zerknijcie proszę i podpowiedzcie gdzie powinno być oświetlenie.
Dzięki
tu Krzysztof aka kZYhu. Od niedawna (jakiś rok) jeżdżę Mazdą i dopiero
teraz postanowiłem zrobić oświetlenie w bagażniku. Potrzebuję Waszej
pomocy bo nie wiem jak się do tego zabrać.
W bagażniku nie znalazłem nawet śladów po jakimkolwiek oświetleniu.
Zrobiłem zdjęcia, zerknijcie proszę i podpowiedzcie gdzie powinno być oświetlenie.
Dzięki
-
kzyhu
- Od: 12 lut 2013, 22:51
- Auto: Mazda6 CiTD
2.0 136KM
Rok 2003
Tylne przeciwmgielne jak nie świeci to wina gniazda przyczepy co do światła w showku mam na to patencik
Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
Albert Einstein
- Od: 17 sty 2013, 19:09
- Auto: Mazda 6 GY 1.8 l 120 KM L8-DE Czarny metalik
STAG 300-premium
Wiejski tuning :)
Witam,
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6 w kombi z 2004roku, ale niestety nie działa mi oświetlenie bagażnika. Dzisiaj rozebrałem całą lampkę, przeczyściłem wymieniłem żarówkę i nic. Sprawdziłem czy przy otwartym bagażniku dochodzi napięcie i niestety nic nie dochodzi... Pytanie do was, gdzie może być problem? Padł jakiś czujnik czy może coś innego?
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6 w kombi z 2004roku, ale niestety nie działa mi oświetlenie bagażnika. Dzisiaj rozebrałem całą lampkę, przeczyściłem wymieniłem żarówkę i nic. Sprawdziłem czy przy otwartym bagażniku dochodzi napięcie i niestety nic nie dochodzi... Pytanie do was, gdzie może być problem? Padł jakiś czujnik czy może coś innego?
-
crazeworm
czy gy maja krancowy przelacznik czy tylko gh?
Ostatnio edytowano 12 kwi 2020, 22:22 przez minero, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 12 gru 2014, 16:16
- Auto: Mazda 6 GY LF 2oo7
MZR 2.0 147KM + LPG
Mam prośbę, nie działa mi podświetlenie bagażnika. Idąc tropem GH szukałem mikro przełącznika ale rozebrałem zamek w klapie i nie widzę tam nic takiego w gy jest caly zabudowany. Przemierzyłem wszystkie kable i kostki od zamka i wyglada ok. Dobierając się do lampki sprawdzalem przewód brązowy i z jakimkolwiek brazowym na klapie lacznosc jest natomiast niebieski z cienkim paskiem czerwonym wygląda jakby nie miał połączenia choc nie mam jak go sprawdzic. Moze to do kontrolki idzie? Napiecia przy lampce na pewno nie ma. Wydaje mi się, że idzie do przodu bo z tyłu go nie znalazłem.
Oznaki:
– brak oświetlenia w bagażniku, zarowka led, podpiete dodatkowe diody led – 4 osobne, ktore tez nie swieca, brak napiecia przy lampce (tam sa wpiete)
– brak powiadomienia na desce o otwartym bagazniku
Da sie otworzyc ten zamek? bo wyglada jakby byl zanitowany...
Ktoś ma pomysł gdzie tego szukać i gdzie może być problem? Bezpieczniki koło pedałów wyglądają na dobre. Ktoś coś pomoże? Bo już głupieje..
Oznaki:
– brak oświetlenia w bagażniku, zarowka led, podpiete dodatkowe diody led – 4 osobne, ktore tez nie swieca, brak napiecia przy lampce (tam sa wpiete)
– brak powiadomienia na desce o otwartym bagazniku
Da sie otworzyc ten zamek? bo wyglada jakby byl zanitowany...
Ktoś ma pomysł gdzie tego szukać i gdzie może być problem? Bezpieczniki koło pedałów wyglądają na dobre. Ktoś coś pomoże? Bo już głupieje..
MZR 2.0 147KM + LPG
Hej. a jak ma się wiązka w miejscu przejścia z kabiny na klapę? Nie jest tak gdzieś przypadkiem kabelek pęknięty? Sam mikrostyk w zamku możesz sprawdzić poprzez sprawdzenie na stykach elektrycznych zamka tzw. przejścia. Chyba na otwartym (rozryglowanym) zamku musi przejście musi być a na zamkniętym nie ale nie pamiętam na 100% czy tak to działa.
-
TonSiL
sprawdzalem wiazke ale wszystkie przewody sa razem spiete i owiniete tasma izolacyjna dosc grubo wiec nie sadze by tam cos moglo sie stac... dobrze to zabezpieczyli. Wlasnie bede probowal poza zamkiem zewrzec jeszcze jedna wtyczke i sprawdze bo jakis przelacznik w zamku musi byc tylko nie ma do niego jak sie dostac :/
MZR 2.0 147KM + LPG