Płomień napisał(a):Dzieje się coś w temacie? Z autem wszystko w porządku? To już miesiąc bez posta, zaczynam się martwić.
Dziękuję za troskę. To bardzo miłe
Auto użytkuję na co dzień, jeździ i wszystko jest w porządku mechanicznie prócz sprzęgła więc w ciągu ostatniego miesiąca niewiele się zmieniło i wciąż nie znam pełnych możliwości silnika. Auto użytkowane jako wolnossący nie kręcony nawet powyżej 3k bo to bez sensu z obecnym sprzęgłem, tylko boosta dostanie od razu uślizg i nic nie jedzie bo ponad połowa momentu nie jest przenoszona na skrzynię.
Na szczęście na początku tego tygodnia po zmaganiach z nieszczęsnymi pomyłkami po prawie miesiącu jest kevlar z Maklandu i na dniach prawdopodobnie zostanie założony. Wysłany był cały komplet więc zamach i docisk są zabielone względem tarczy i wystarczy przejechać spokojnie krótki czas i ogień na tłoki i ewentualne dostrajanie. W niedługim czasie ori elektrosprzęgło zostanie stoczone o 8mm żeby choć trochę poprawić ratio kompresora a w przyszłości plan jest na sztywne drugie kółko które pozwoli rozkręcić Eatona do maksymalnych stałych obrotów i moja nadzieja jest że dmuchnie 0.9b.
W międzyczasie wpadł oil catch tank z nierdzewki, oczywiście własnej roboty, jak custom to custom. Później dodam jakieś zdjęcia.
Co do przeliczeń obrotów i ratio to peak nieco ponad 0.5b mam w tej chwili przy 6,5k RPM i Eaton kręci się z prędkości 8989 obrótów.
Przy ori kółku stoczonym o 8mm przy 6,5k RPM mam tych obrotów bodajże już ok 9800 więc coś tam podbije doładowanie. Także obliczenia i dodatkowe 4 lub 5 tys. obrotów kompresora na sztywnym małym kółku pozwala mieć nadzieje na to 0.9b.