Żadne filmy i zdjęcia nie są w stanie oddać jej rzeczywistego wyglądu. Nie potrafię tego wyjaśnić ale na żywo jest zupełnie inna. Mieszkam na czwartym piętrze i mam parking około 40 m. od bloku. Obok niej stały trzy inne auta passat kombi B6, ibiza i jeszcze jakieś. Patrząc z okna mieszkania, to te trzy auta były bardzo "pudełkowate", mazda wyglądała jak przyklejona do ziemi i bardzo ale to bardzo szeroka dołem i jeszcze to agresywne spojrzenie. Banan nie schodzi z dzioba.
Jazda, przyjemność sama w sobie. Płynność i precyzja skrzyni biegów (mam manuala w wersji Hikari)), praca silnika, zawieszenie, dla mnie ideał. I-stop działa rewelacyjnie, trzeba się wsłuchać lub zerknąć na obrotomierz aby się zorientować kiedy odpala silnik. Nagłośnienie- bajer i kropka. Wczoraj w aucie pięć osób, cztery dorosłe i jedenastolatek. Wierzcie mi nikt nie narzekał na brak miejsca. Uważam że czteroosobowa rodzina jedzie bardzo komfortowo. I to ciemne wnętrze które tworzy super klimat.
Wyprzedzanie: 90 km/h czwarty bieg moment 140 km/h, nie wiem kiedy

. Czy brakuje mi coś w dynamice? Absolutnie nie
Przyspieszenie nie sprawdzane ale czuje się wciśnięcie w fotel choć to nie jest auto sportowe.
Czy widzę jakieś wady? tak widzę jedną, dwie noce nie przespane bo cały czas mi się śniła
Dzisiaj już nie byłem w garażu i mam nadzieję że się wyśpię.
corky1 – dwa miechy szybko zlecą, ale warto