Grzyby napisał(a):Michał, czyli jeździłeś rok, +/– 20kkm i teraz ASO twierdzi że masz zrobić jeszcze 30kkm do kolejnego przeglądu bez wymiany oliwy?
Od poprzedniego przejechałem około 22-23.000 km.
Ale 12.000 km temu (sierpień 2018) zrobiłem wymianę dodatkową. Teraz komp. pokazuje wymianę za 18.000 lub 400+ dni, a oni robią wymianę jeśli jest powyżej 15.000 przebiegu.
Dzwoniłem nawet na infolinię to potwierdzić.
Będę pisać do centrali vw jak oni to widzą, bo ja mam jednak opłacony/ włączony pakiet i gość stwierdził, że zrobią mi wymianę na 60.000 km...
Rozjazd się zrobił , bo wymieniam dużo częściej oliwę niż standard.
Teraz mam na oleju pyknięte 12.000 – chyba zrobię cichą wymianę poza aso, ale najpierw do nich napiszę.
Efekt wizyty jest taki, że auto jest umyte, ma wkręconą śrubkę plastikowej osłony nadkola (sam to zgłosiłem), przesmarowane tuleje na stabilizatorze. Powinien być filtr powietrza i kabinowy (ale ten też zmieniałem sam, więc nie wiem do jakiego wniosku doszli), ale oznaczyli 'nie'.
Baba była tak nieogarnięta, że trudno mi się było porozumieć.
Dopisano 19 kwi 2019 20:25:Grzyby napisał(a):Znasz takich? Czy słyszałeś w TVP?
Serio, ja uważam to za kolejny przykład propagandy
Byłem w Rzymie w 2017. I muszę przyznać, że nie czułem się bezpiecznie. Patrzyliśmy na to i współczuliśmy sąsiadom najeźdźców.
Koleżanka była w Atenach i twierdziła, że było strasznie. Rodzice też byli chyba w ub roku i odradzali wyjazd, bo jakieś bilety tanie znalazłem...
Także myślę, że są takie zakazane miejsca