Mazda CX-5 z USA
Witam, ja użytkuję właśnie ze stanów Madzie Cx5 już 4,5 roku i zastanawiam się nad jej sprzedaniem chociaż mocno jest doinwestowana. O części zamienne typu, klocki, filtry, lampy nic się nie martw jest to samo co w wersji eu. Wersja z Usa nie mam problemów z pękającą przednią szybą i innymi drobnostkami coś na ten temat wiem. Kup z dobrego źródła z carfaxu można zdobyć info i się ciesz.
- Od: 23 mar 2015, 18:28
- Auto: Mazda CX-5 benzyna 2500 rok 2014
Sagaduo, dzięki za odpowiedź.
A jak kupiłeś Mazdę? Od osoby prywatnej która już wcześniej ściągnęła Mazdę do pl? czy od handlarza czy może bezpośrednio z usa coś wybrałeś?
Przez te 4,5 roku były z Mazdą jakieś nieprzewidziane naprawy/problemy?
Brałeś może na to auto AC ? bo pewnie na auta z USA są niezłe zwyżki, dodając jeszcze pojemność silnika takie ubezpieczenie pewnie jest mega drogie?
A jak kupiłeś Mazdę? Od osoby prywatnej która już wcześniej ściągnęła Mazdę do pl? czy od handlarza czy może bezpośrednio z usa coś wybrałeś?
Przez te 4,5 roku były z Mazdą jakieś nieprzewidziane naprawy/problemy?
Brałeś może na to auto AC ? bo pewnie na auta z USA są niezłe zwyżki, dodając jeszcze pojemność silnika takie ubezpieczenie pewnie jest mega drogie?
Madzia bez problemowa, wymiana tylko klocków i normalnie filtry olej co 15tyś, obecny przebieg 73tys moje samochody zawsze maja pełny pakiet ubezpieczeń, w warcie płacę dokładnie 2398zł(60% zniżki) o szczegółach ubezpieczeń nie będę się rozpisywał. Oczywiście było głośno wewnątrz Madzia bzostała kompleksowo wyciszona i całe audio przy okazji zostało wymienione na zestaw z androidem wraz z głośnikami na polki i harman kardan( yanosik, spotify, internet działają cały czas online).
Madzia nie była kupiona od handlarza.
Madzia nie była kupiona od handlarza.
- Od: 23 mar 2015, 18:28
- Auto: Mazda CX-5 benzyna 2500 rok 2014
Ładna:) W tym kolorze jej chyba najlepiej. Martwi jednak to iż chyba to nie jest zbyt popularna opcja w polsce. Na forach wpisów od takich osób jak na lekarstwo 
Jeżeli Ty przez te 4,5 roku w sumie wiele nie robiłeś, no to już duże prawdopodobieństwo że na kolejnego użytkownika coś trafi.
No cóż, dzięki Sagaduo za odpowiedzi, chociaż Ty coś napisałeś (liczyłem że jeszcze parę innych opinii się znajdzie a tu cisza....)
Chyba jednak lekko zmniejszę budżet by "zostało" coś na czarną godzinę, a co za tym idzie jeszcze ciężej będzie znaleźć opłacalną Mazdę. Padnie najprawdopodobniej na Forda Espace 2.0 z 2014r-2015r jest o ok. 10 tys. zł tańszy.
Jeżeli Ty przez te 4,5 roku w sumie wiele nie robiłeś, no to już duże prawdopodobieństwo że na kolejnego użytkownika coś trafi.
No cóż, dzięki Sagaduo za odpowiedzi, chociaż Ty coś napisałeś (liczyłem że jeszcze parę innych opinii się znajdzie a tu cisza....)
Chyba jednak lekko zmniejszę budżet by "zostało" coś na czarną godzinę, a co za tym idzie jeszcze ciężej będzie znaleźć opłacalną Mazdę. Padnie najprawdopodobniej na Forda Espace 2.0 z 2014r-2015r jest o ok. 10 tys. zł tańszy.
Witam Wszystkich
Posiadam Mazdę CX5 2016r 2,5L z USA, kupiłem na allegro radio z nawigacją z Polski wszystko działa ale niestety po podmianie radia zakres częstotliwości jest od 87,5MHz do 97,7MHz i nawet ręcznie nie da się ustawić powyżej tego bo wraca zaraz na początku zakresu. Moje pytanie brzmi:
1. Czy jeszcze coś potrzeba abym miał pełen zakres polskich częstotliwości do 108MHz?
2. Czy radio faktycznie jest EU ?(chyba z Niemiec ponieważ menu było po podłączeniu w języku niemieckim)
Pozdrawiam
Posiadam Mazdę CX5 2016r 2,5L z USA, kupiłem na allegro radio z nawigacją z Polski wszystko działa ale niestety po podmianie radia zakres częstotliwości jest od 87,5MHz do 97,7MHz i nawet ręcznie nie da się ustawić powyżej tego bo wraca zaraz na początku zakresu. Moje pytanie brzmi:
1. Czy jeszcze coś potrzeba abym miał pełen zakres polskich częstotliwości do 108MHz?
2. Czy radio faktycznie jest EU ?(chyba z Niemiec ponieważ menu było po podłączeniu w języku niemieckim)
Pozdrawiam
- Od: 1 wrz 2018, 17:28
Nie wiem czy napisze w dobrym miejscu ale również mam problem z radiem w aucie zprowadzonym ze Stanów. Kupiłem samochód z już "przestrojonym" radiem- fale przyste i nie parzyste. Problem polega jednak na tym, że radio strasznie słabo odbiera nawet w centrum miasta. Pozatym częstotliwość wyświetlana na ekranie ma mało wspólnego z rzeczywistą częstotliwością odbieranego radia. Mam nawet wrażenie, że gdy ręcznie zmieniam zakres od dołu skali do góry, to zanim przejade cały zakres na wyświetlaczu to w rzeczywistości przekechałem go już 3 razy. Czy ktoś ma podobny proem?
- Od: 6 kwi 2019, 20:31
- Auto: Mazda cx3 2.0 AWD
AUT 2016r. USA
za radio zapłociem 199+przesyłka. zakres mogę przestawiać co 0,1 wiec raczej z USA nie jest, chyba że było przestrajane ale na tym się nie znam
Dopisano 11 kwi 2019, 22:51:
Rozmawiałem z facetem, który sprzedał mi radio mówi, że jest z europy ale niby potrzebuję jescze jakiś moduł żeby to dobrze działało.
Dopisano 11 kwi 2019, 22:51:
Rozmawiałem z facetem, który sprzedał mi radio mówi, że jest z europy ale niby potrzebuję jescze jakiś moduł żeby to dobrze działało.
Skąd ma nie pytałem. firma na Allegro.
https://allegro.pl/uzytkownik/transland1?bmatch=baseline-var-cl-n-uni-1-1-0312
PHU TRANSLAND
LESZCZYŃSKA 34 A
64-115 ŚWIĘCIECHOWA

PHU TRANSLAND
LESZCZYŃSKA 34 A
64-115 ŚWIĘCIECHOWA
to nie radio to odtwarzacz CD...
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Jedyne czego potrzebujesz to to coś z 2 zdjęcia. Laser Class 1 to jest napęd CD i czy on, czy tablet czy moduł tabletu jest zupełnie zbyteczny – naciąganie na kasę.
Moduł radia (DT na naklejce) robiony przez Panasonica musi być w odpowiedniej wersji, w zależności czy masz Bose czy nie. Z Bose może być z 3/CX5/6, bez Bose z 2/CX3/3/CX5/6. Muszą być też z odpowiedniego rocznika, bo zdaje się w 2017 czy 18 pozmniejszali wtyczki i już nie pasuje.
Moduł radia (DT na naklejce) robiony przez Panasonica musi być w odpowiedniej wersji, w zależności czy masz Bose czy nie. Z Bose może być z 3/CX5/6, bez Bose z 2/CX3/3/CX5/6. Muszą być też z odpowiedniego rocznika, bo zdaje się w 2017 czy 18 pozmniejszali wtyczki i już nie pasuje.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Wymiana modułu lamp i zmiana konfiguracji w bcmie.
Dopisano 24 kwi 2019, 22:53:
I ma rację,wystatczyło wgrać język i wyświetlacza z cd się nie wymienia.Musisz kupić radio/tuner,cena ok.500zł.Montowany na prawym słupku na wysokości kolan pasażera,z przodu.Od 16r,podobno,tunery są takie same.
Dopisano 24 kwi 2019, 22:53:
wamek napisał(a):Piszesz o zdjęciu powyżej?
To co kupiłem to jest całość razem z wyświetlaczem i nawigacją, a zdjęcie powyżej wysłał mi facet od którego kupiłem radio i który twierdzi, że jeszcze potrzebuję to ze zdjęcia abym miał cały zakres.
I ma rację,wystatczyło wgrać język i wyświetlacza z cd się nie wymienia.Musisz kupić radio/tuner,cena ok.500zł.Montowany na prawym słupku na wysokości kolan pasażera,z przodu.Od 16r,podobno,tunery są takie same.