Czateria... 2021
Scenic ma prawie 190 tyś na blacie i zero problemów. DPF wypala się bez wiedzy użytkownika a większość napraw jakie zrobiłem nie kosztowały więcej niż w innym aucie tego typu.
PeKa napisał(a):Nic nie wywalałem, kupiłem tylko wersje z odpowiednią skrzynią
Kurde, bo ty A/T masz... zapomniałem
Krzemol napisał(a):nemi też z początku problemów z BMW nie miał
Tylko, że do Reno nie trzeba szukać czarnoksiężnika za miliony monet jak już coś padnie
Krzemol napisał(a):No kawał czasu go posiadasz . nemi też z początku problemów z BMW nie miał
Panie ja mam silnik nad którym pracowali spece z F1 to nie może się popsuć
W gruncie rzeczy nemi robił czystą eksploatację która wyszła akurat na ,,jego zmianie"
loockas napisał(a):Taki urok używanych aut. Na kogoś zawsze padnie, najgorzej jak to jest kumulacja
Dokładnie, na mnie padło w Signum przednie amory i sprężyny ale wiem że było warto bo to auto jeszcze przejedzie grube kilometry.
Neonixos666 napisał(a):Panie ja mam silnik nad którym pracowali spece z F1 to nie może się popsuć![]()
No to zacznij się bać, bo w niedzielnym wyścigu obie renówki nie dojechały do mety na 2 okrążenia przed końcem właśnie z powodu awarii silnika....

jaro93 napisał(a):Neonixos666 napisał(a):Panie ja mam silnik nad którym pracowali spece z F1 to nie może się popsuć![]()
No to zacznij się bać, bo w niedzielnym wyścigu obie renówki nie dojechały do mety na 2 okrążenia przed końcem właśnie z powodu awarii silnika....
Tylko że to benzyna to rozsypać się ma prawo, diesla jak by wsadzili to by wygrali

Gib napisał(a):Bo nie umiejo uszanować, nie to co Neo
Dokładnie, delikatnie i cyk dwójeczka

Szukając dość już wiekowej laguny na stosunkowo krótki okres eksploatacji, chciałbym zminimalizować możliwość trafienia na okres wymian eksploatacyjnych, tych droższych elementów.
Radzi, tak z ciekawości, mógłbyś wrzucić foto mondka? To jest 2.0tdci? Jaki przebieg?
Radzi, tak z ciekawości, mógłbyś wrzucić foto mondka? To jest 2.0tdci? Jaki przebieg?
No to będą CI musieli coś dorzucić 
Gdzie ją składają? W Europie? czy musi płynąć?
Gdzie ją składają? W Europie? czy musi płynąć?
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
nemi napisał(a):Właśnie nie wiadomo czy tak łatwiej, ponieważ Diesle są mocno w odwrocie...
Czy ja wiem. Jak ktoś szuka woła roboczego jakim jest każdy kombiak, to diesla przytuli z ochotą. Na Twoje auto musi być przyjść ktoś kto chce takie nadwozie i markę. Po kombi w dieslu przyjdzie ktokolwiek, a Mondeo cieszy się popularnością.
loockas napisał(a):To jest Mondek Mk4? Jak tak, to bym brał. Więcej miejsca od Laguny i pewnie łatwiej będzie potem sprzedać
Tak MK4, ogólnie auto spoko, 1 właściciel, technicznie zadbany. Lakier do polerki. Minus taki, że niestety raczej słabo wyposażony. 1,8 TDCI.
Dominator napisał(a): dam radę...Na co szczególnie rzucić okiem?Sprzedają na Szweda czy wystawiają faktur? Bo jak ta pierwsza opcja to raczej szkoda cza
Dziś to sytuacja nie do pomyslenia.
Ale jak demografia zrobi swoje to u Nas będzie lepiej i uczciwiej...
Dopisano 02 kwi 2019 11:29:
nemi napisał(a):Niestety. Już cenę obniżyłem dość mocno, żeby zrobić miejsce na nowy i dalej dupa.
Nie wiem czy mogę porównać BMW do Saaba, ale swojego z automatem sprzedawałem bardzo długo. Przez 2 miesiące nikt nie zadzwonił, aż pewnego dnia był telefon, potem ogledziny, a nastepnego dnia odbiór auta...
Z ceną nie ma co schodzić za nisko, bo wtedy potencjalny kupujący mysli, że to szrot i nie dzowni
Dominator napisał(a):mógłbyś wrzucić foto mondka? To jest 2.0tdci? Jaki przebieg?
Kurcze zaraz poszukam fotek. Diesel 1,8, przebieg ok. 170 tysięcy. Auto mojego brata.