Witam posiadam mazdę 6 2005 r 1.8 120 koni
I problem jest tego typu że czasem jak odpalę auto zaswieci się kontrolka trakcji obroty są na poziomie 2 tysięcy i zero reakcji na gaz pomaga jedynie odlaczenie klemry i już działa wszystko jak należy
kontrolka trakcji, brak reakcji na gaz
Strona 1 z 1
1. profilu nadal nie poprawiłeś
2. jakim komputerem były odczytywane błędy ?
3. odpięcie aku pomaga, bo PCM resetuje wszystkie błędy...ale one powinny być widoczne/zapisane po podłączeniu interfejsu
2. jakim komputerem były odczytywane błędy ?
3. odpięcie aku pomaga, bo PCM resetuje wszystkie błędy...ale one powinny być widoczne/zapisane po podłączeniu interfejsu
To ja się podepnę i dodam, że ja kiedyś zupełnie przypadkowo odpiąłem klemę minusową od akumulatora, podczas gdy silnik chodził i... lekko przygasły światła i to wszystko. Silnik dalej chodził, nic więcej się nie wydarzyło. Ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego nie zgasł?
Witam. W moim polifcie rowniez zapalila sie kiedys kontrolka trakcji. Spalil sie bezpiecznik w kabinie kierowcy (oznaczenie SAS). Pomogla wymiana bezpiecznika oraz poprawa kontaktu w jedej z wtyczek modulu BCM (slady korozji)
- Od: 21 mar 2019, 18:29
- Auto: Mazda 6 GY 2007
2.0 diesel 143 KM
Strona 1 z 1