Paweł napisał(a):Norreca napisał(a):wystarczy każdy lepszy end game lap
Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Dla mnie hardware, to nie tylko wydajność procka, grafika, pojemność dysku i ilość RAM-u, ale także konstrukcja urządzenia (przenośnego) jako całości. Liczy się wszystko – waga, sztywność, jakość i rozdzielczość ekranu, ergonomia klawiatury itd. Wiem, że za mniejsze pieniądze można mieć szybsze sprzęty, wiem, że Apple za rozszerzenie pamięci lub lepszy procesor liczy 500% różnicy w stosunku do cen tych elementów na detalicznym rynku. Jednakże jako całości, równie dopracowanego urządzenia zwykle nie można dostać u innych producentów. Wycenione niewiele taniej dulle, lenovo, razory i reszta, zwykle mają jakiś wyraźnie słabszy punkt.
W tym sie zgadzam, jak najbardziej tak bylo.... nowy razer blade 2018 jest mega konkurencyjny dla macbook pro i pobija go w testach, a jakos wykonania jest naprawde mega.
jednak dla kazdego jest inny aspek wazny dla mnie razor wygrywa zdecydowanie poprzez:
Full HD 144Hz or 4K Touch*
A razer phone 2 poprzez 120hz refresh rate i najwieksza baterie jest chyba nawet w testach jednym z najlepszych telefonow i wyprzedza apple
problem ze jak apple tak razer jest hateowany na maxa
ale tak jak juz wspomniane kazdemu cos innego sie podoba u mnie zona caly komplet apple ja jednak wole druga platforme