Sleepy eyes
przy robieniu sleepe eyes nie ma żadnej filozofii, działa to na zasadzie odłączenia prądu podczas podnoszenia lub opuszczania lamp, podpinasz sie pod bezpiecznik który jest pod maską, ciągniesz kabelki do środka i dajesz przełącznik. nie wiem po co do tego fotorelacja...
- Od: 17 wrz 2006, 17:02
- Auto: 323F BG
mógł by ktoś wrzucić schemat bo tamten podany się nie chce otworzyć ani żadne zdjęcie które dał wampirek a chciałbym zrobić taki bajer do mojej "Madzi" zakupionej kilka dni temu 
moje cudeńko---->http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=321&t=111458
- Od: 26 sie 2010, 19:34
- Auto: Mazda "Madzia" 323f 1.8 16v SOHC+LPG 1991r
o matko boska, to wam jeszzce do takiego bajeru schemat potrzebny?? żeby wyjąć bezpiecznik i włożyć dwie końcówki przewodu zamiast niego to trzeba przez rok studiowac prospekty budowlane samochodu. No ręce opadają. Aha dodam od razu, że nie jestem żadnym elektronikiem
- Od: 9 mar 2009, 21:02
- Auto: Ford probe 2,5v6 93r.
W związku z kilkoma PW dotyczącymi schematów podłączenia odpowiadam w temacie, żeby nie odpisywać każdemu z osobna:
Ciężko będzie z tymi zdjęciami, nie mam już ich na kompie a Mazdę też już sprzedałem. Poszukam może znajdę te zdjęcia na płytach to wstawię w wątku, ale nie gwarantuję, że się uda.
Ciężko będzie z tymi zdjęciami, nie mam już ich na kompie a Mazdę też już sprzedałem. Poszukam może znajdę te zdjęcia na płytach to wstawię w wątku, ale nie gwarantuję, że się uda.
leniwi ożywiają się wieczorem a najbardziej leniwi w sobotę
Witam,
Odkopie trochę temacik,
Dzisiaj przystąpiłem do tej modyfikacji, i mam pytanie,
u mnie jak odłączę bezpiecznik od podnoszenia lamp, to nie świecą się też światła, czy to normalne?
A tak po za tym, to o jakim przekroju kabelki koledzy dawali?
Bo u mnie się grzeją :/
I światła słabiej świecą...
Już nie aktualne
Podłączyłem się nie pod ten bezpiecznik co trzeba
Ale poczytałem inne podobne tematy i znalazłem swój błąd.
Ale proponuje, jeśli ktoś ma niech wrzuci fotkę skrzynki bezpieczników, z zaznaczeniem który to bezpiecznik, tak dla potomnych
Odkopie trochę temacik,
Dzisiaj przystąpiłem do tej modyfikacji, i mam pytanie,
u mnie jak odłączę bezpiecznik od podnoszenia lamp, to nie świecą się też światła, czy to normalne?
A tak po za tym, to o jakim przekroju kabelki koledzy dawali?
Bo u mnie się grzeją :/
I światła słabiej świecą...
Już nie aktualne
Podłączyłem się nie pod ten bezpiecznik co trzeba

Ale poczytałem inne podobne tematy i znalazłem swój błąd.
Ale proponuje, jeśli ktoś ma niech wrzuci fotkę skrzynki bezpieczników, z zaznaczeniem który to bezpiecznik, tak dla potomnych
dla tych którzy jednak nie czają o co chodzi

w ten brązowy mamy się wpiąć i pociągnąć 2 żyły do kabiny (gdzie przełącznikiem zwieramy obydwa)
ja dałem 2x1mm cieńszego dawać nie polecam
tu widok od dołu bezpiecznika dochodzi czarny wychodzi brąz więc nasz "układ" jest za bezpiecznikiem

efekt
oczywiście schemat do miaty ale w bg też można tak zrobić
nie obyło się bez problemów
na desce ciągle mi się świeci kontrolka od podnoszenia świateł podczas sleepingu
ponieważ auto mysli że światła się dalej podnoszą :p

w ten brązowy mamy się wpiąć i pociągnąć 2 żyły do kabiny (gdzie przełącznikiem zwieramy obydwa)
ja dałem 2x1mm cieńszego dawać nie polecam

efekt
oczywiście schemat do miaty ale w bg też można tak zrobić
nie obyło się bez problemów
na desce ciągle mi się świeci kontrolka od podnoszenia świateł podczas sleepingu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
ponieważ auto mysli że światła się dalej podnoszą :p
=x

witam mam pytanie do tego brązowego przewodu co z pod bezpiecznika wychodzi należy dwie żyły kabla podpiąć? a potem całość przeciągnąć do kabiny i jaki przełącznik zastosować dwupołożeniowy czy trójpołożeniowy?
Dopisano 8 wrz 2013, 15:37:
ja bym chciał to zrobic w taki sposób żeby: na manetce światła sie normlanie podnosiły i opadały. A na przycisku który odpowiada za podniesienie opuszczenie lamp zastosować sleep eyes może ktoś pomóc jak to zrobić?
Dopisano 8 wrz 2013, 15:37:
ja bym chciał to zrobic w taki sposób żeby: na manetce światła sie normlanie podnosiły i opadały. A na przycisku który odpowiada za podniesienie opuszczenie lamp zastosować sleep eyes może ktoś pomóc jak to zrobić?
- Od: 23 lip 2013, 06:35
- Auto: Mazda 323F GB
1.6 w gaziolu
produkcja 89-93
Pochodzenie Hiroszima:D
Można obejść się bez cięcia przewodów, lepije bo nie ma żadnej stałej ingerencji w wiązkę.
1. Robisz obejście na bezpieczniku od podnoszenie świateł (bodajże reactor) tj, wtykasz po jednym takim konektorku z przewodem
w miejsce każdej "nogi" bezpiecznika
2. Do przewodów podpinasz wyłącznik, wystarczy 2położeniowy
3. Zapalasz światła z manetki, wyłączasz Twój przełącznik, gasisz swiatla z manetki
4. przez wlaczenie i wylączenie Twojego przelącznika, opuszczasz swiatła.
5. zeby było wygodniej robić sleepy eyes można dodać przycisk mostkujacy
1. Robisz obejście na bezpieczniku od podnoszenie świateł (bodajże reactor) tj, wtykasz po jednym takim konektorku z przewodem

3. Zapalasz światła z manetki, wyłączasz Twój przełącznik, gasisz swiatla z manetki
Jest już Magdalena:D
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=121896
- Od: 2 sty 2011, 17:54
- Auto: Mazda 323F BG, 1,6 16V, 1995
szmaragdowa :D
viewtopic.php?f=312&t=121896
cobiiv napisał(a):Można obejść się bez cięcia przewodów, lepije bo nie ma żadnej stałej ingerencji w wiązkę.
1. Robisz obejście na bezpieczniku od podnoszenie świateł (bodajże reactor) tj, wtykasz po jednym takim konektorku z przewodemw miejsce każdej "nogi" bezpiecznika
a czy na manetce będę mógł chować podnosić światła normalnie?
- Od: 23 lip 2013, 06:35
- Auto: Mazda 323F GB
1.6 w gaziolu
produkcja 89-93
Pochodzenie Hiroszima:D
Wiesia napisał(a):a czy na manetce będę mógł chować podnosić światła normalnie?
tak, jeżeli "włącznik" będzie w pozycji ON
Jest już Magdalena:D
- Od: 2 sty 2011, 17:54
- Auto: Mazda 323F BG, 1,6 16V, 1995
szmaragdowa :D
viewtopic.php?f=312&t=121896
Cześć, masz wszystko dokładnie opisane kilka postów wyżej
- Od: 17 wrz 2006, 17:02
- Auto: 323F BG