Witam.
Czy ktoś z was zakładał już do swojej M5 ledowe H7?
Zastanawiam się nad zakupem i montażem takowych do swojej.
Co o tym sądzicie?
Nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi dlatego zdecydowałem się na założenie wątku.
Pozdro
Dopisano 7 lut 2019, 17:56:
Zastanawiam się nad takimi:
MOCNE Żarówki LED H7 DIODA PHILIPS Lumileds Luxeon
Żarówki H7 LED
Strona 1 z 1
- Od: 3 lip 2014, 23:15
- Auto: Mazda 5 ,2.0 benzyna+ LPG, 2006r.
Witam.Podłączam się pod temat. Jest tak duży wybór zamienników H7 na Led, że trudno się zdecydować. Na reklamach trudno polegać. Chętnie posłucham opinii bardziej doświadczonego w temacie użytkownika.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Miałem niedawno ledy C6 i do tego takie plastikowe obejmy ale nie zdało to u mnie egzaminu bo metalowa spinka w lampie nie trzymała tego odpowiednio. Można by się pobawić w cięcie radiatora ale odpuściłem.
Zamówiłem żarówki zwykłe h7 które świecą na biało.
Zamówiłem żarówki zwykłe h7 które świecą na biało.
I jak chcesz na to założyć te gumowe osłony? W Galancie mam dodatkowo takie plastikowe przedłużki na H7, więc jest jeszcze trudniej, ale ja nie lubię mieć problemów na drodze i dlatego idę standardem, znaczy żarówka a nie led.
Osłona gumowa ma otwór który zakładasz na żarówkę- w tym wypadku po zdjęciu radiatora zakładasz osłonę a następnie przykrecasz radiator 
Myślałem, że radiator to integralna część tego leda. No ale jak pisałem – są auta, które mają przedłużki styków i to plastikowe właśnie (pewnie chodzi o izolację przed wilgocią) i wtedy już się radiatora nie założy.
Widzę że temat stoi w miejscu.
Czy naprawdę nikt na forum nie modził swojej Magdy w żarówki ledowe H7?
Czy naprawdę nikt na forum nie modził swojej Magdy w żarówki ledowe H7?
Trochę odgrzeje temat.
Ja tez u siebie założyłem LEDy firmy BOSMA.
Ale ..... zmodyfikowałem sterownik. Żarówka ma dwie płytki z trzema LEDami na stronie. I są one równolegle podłączone do jednego sterownika (nawiasem mówiąc bardzo prosty). Ja zrobiłem osobne sterowniki dla każdej płytki z LEDami.
Ja tez u siebie założyłem LEDy firmy BOSMA.
Ale ..... zmodyfikowałem sterownik. Żarówka ma dwie płytki z trzema LEDami na stronie. I są one równolegle podłączone do jednego sterownika (nawiasem mówiąc bardzo prosty). Ja zrobiłem osobne sterowniki dla każdej płytki z LEDami.
- Od: 15 kwi 2009, 23:20
- Auto: Mazda 5 Sport, 2009, Diesel MZR-CD 2.0 143KM>166KM
witam serdecznie nie wiem ale nie mogę znaleźć takowego pmtematy dlatego podpunam się tutaj....chodzi mi o to mam problem w swojej Magdzie 5 1.8 jak wymienić żarówkę schowka i nie działa mi coś przycisk cioci zegara jak to ogarnąć wszystko
? dziękuję za odpowiedzi
- Od: 9 kwi 2020, 23:15
- Auto: Mazda 5 1.8 benzyna 116km 2006 r.
Żeby wymienić żarówkę schowka musisz schowek wymontować, i od góry wyciągasz żarówkę (nawiasem mówiąc ja u siebie założyłem LEDy i założyłem wyłącznik podświetlenia schowka i podłączyłem zasilanie na stałe – irytowało mnie to, że podświetlanie schowka działa tylko wtedy, gdy są włączone światła, i świeci się cały czas).
A o co dokładnie chodzi z tym zegarem?
A o co dokładnie chodzi z tym zegarem?
- Od: 15 kwi 2009, 23:20
- Auto: Mazda 5 Sport, 2009, Diesel MZR-CD 2.0 143KM>166KM
Strona 1 z 1