Co do nawigacji, to ja uzywam sigic'a, swietna nawigacja, mam do niej dozywotnia licencje i dashcama dzialajacego w tle. Ale zauwazylem, ze w zachodniej Europie dziala lepiej niz w Polsce. Mazdowskiej nawigacji prawie nie uzywam 
www.mazdaspeed.pl
Co do nawigacji, to ja uzywam sigic'a, swietna nawigacja, mam do niej dozywotnia licencje i dashcama dzialajacego w tle. Ale zauwazylem, ze w zachodniej Europie dziala lepiej niz w Polsce. Mazdowskiej nawigacji prawie nie uzywam 

KMBak napisał(a):Wiedząc, ze nowy wydech będzie nieco bardziej hałaśliwy od razu postanowiłem ten efekt zminimalizować (mata butylowa 2 mm + kauczuk 6 mm).

KMBak napisał(a):Ja NIC nie rozbierałem. Wygłuszenie naklejone jest tylko na te blachy, które widać. Otwory technologiczne (tam gdzie są plastikowe zaślepki) nie są zaklejone. Więc w zasadzie nie ma prawa tutaj na gwarancję nic wpłynąć – to tylko bagażnik. Tam nie ma się co zepsuć. Jak już robisz drzwi i potem będzie problem z czymś w nich – to będą szukać dziury w całym. Podobnie inne elementy wymagające demontażu różnych części.
No i najważniejsze – hałasu od zimówek nie zredukujesz wygłuszeniem bagażnika. Tu trzeba nadkolami się zająć i drzwiami. Podłogą... To już gruba akcja. Mi by się nie chciało samemu, a koszty u specjalistów to już konkretne. No i na gwarancję mogłoby wpłynąć.

KMBak napisał(a):niebo mnie urzekło

francesco_franco napisał(a):Przydałby się solidny mróz.
Taki mamy układ. 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości