Czateria... 2021
Ja do Cupry raczej znów w tym roku nie kupię zimówek. Ciągle nie sprzedałem Mondeo więc chyba zostawię je żeby pojeździć przez zimę. Do X4 zaczynam się dopiero rozglądać za oponami. Powiem szczerze kompletnie nie rozumiem cen opon. 19" do ML mojego ojca kosztowały poniżej 2000 pln za komplet z montażem. 19" do X4 kosztują prawie tyle samo co 21". Komplet ciężko może być kupić poniżej 4000 PLN.
ROF
,
Olej ROF i znajdziesz bez problemu w rozsądnej kasie.
Co do parkietu.
Mieszkanie na 1 pietrze, klima chodzi codziennie średnio 6-8 godzin. Temperatura średnia w okolicy 15 stopni, gdzie rano dziś spadła do 10 stopnii. Wieczorem jak odłączam prąd, to średnio w domu jest około 20-21 stopni.
Chyba już sporo tej wilgoci się pozbyłem przez klimę....widać po ścianach :/.
Zdziwiony jestem. W poniedziałek mają się kontaktować z parkieciarni i umówić na sprawdzenie.
A co do leasingu to też mi się w sumie wydaje że nie ma przebiegów. Tak jak piszesz to w najmie.
Tylko delearzy wprowadzają błędne nazwy wynajmu w formie leasingu.
Olej ROF i znajdziesz bez problemu w rozsądnej kasie.
Co do parkietu.
Mieszkanie na 1 pietrze, klima chodzi codziennie średnio 6-8 godzin. Temperatura średnia w okolicy 15 stopni, gdzie rano dziś spadła do 10 stopnii. Wieczorem jak odłączam prąd, to średnio w domu jest około 20-21 stopni.
Chyba już sporo tej wilgoci się pozbyłem przez klimę....widać po ścianach :/.
Zdziwiony jestem. W poniedziałek mają się kontaktować z parkieciarni i umówić na sprawdzenie.
A co do leasingu to też mi się w sumie wydaje że nie ma przebiegów. Tak jak piszesz to w najmie.
Tylko delearzy wprowadzają błędne nazwy wynajmu w formie leasingu.
..::Born To Rise Hell::..
Kurde dziś w nocy było w mieście -10 a na wioskach ludzie mówią że nawet -15 u niektórych. Akumulator naładowany, opony wymienione, płyn zimowy zalany 
Już niedługo okaże się co z akumulatorem Mazdy. Rok temu potrafiła nie odpalić (ale to jak ojciec już sprzedawał i rzadko była odpalana), może jeżdżona na co dzień jeszcze da radę.
JohnnyB napisał(a):Chyba już sporo tej wilgoci się pozbyłem przez klimę....widać po ścianach :/.
Zobacz do jakiej temperatury zewnętrznej klima Ci może chłodzić, bo jak przestaje chłodzić to przestaje też odsysać wilgoć – pozostaje Ci tylko funkcja grzania...
Dominator napisał(a):Co to stingera, na mnie robi wrażenie i słyszałem że prowadzenie też jest super. Ale lepiej niech wypowiedzą się Ci którzy tym jechali
W przeciwieństwie do Optimy Stinger lepiej wygląda na zdjęciach niż na żywca. Jeździ bardzo dobrze – trudno się tutaj do czegoś przyczepić. Niestety wnętrze tak jak pisał loockas nie wypada już tak dobrze, podobnie jest z detalami na zewnątrz, ale te ostatnie to już kwestia gustu. Co do ceny – KIA i Hyundai już dawno przestały być tanimi markami a wycena Stingera jest proporcjonalna do nakładów na marketing – bardzo wysoka. Według mnie dużo za wysoka jak na to co ten samochód oferuje. Przyznać trzeba, że akcja wpychania go wszystkim "testerom" i jutiuberom zrobiła robotę – wszystkim udzielił się zachwyt nad tym samochodem. Gdyby topowa wersja kosztowała poniżej 200kzł (przed rabatami) to również bym piał z zachwytu, ale przy obecnych cenach ten samochód jest po prostu za drogi. Jeśli patrzy się na niego tylko przez pryzmat liczb i porównuje z konkurencją to się to składa w całość z ceną ale po tym jak się zacznie te samochody bezpośrednio porównywać to już niekoniecznie.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Coś w tym jest co mówisz, bo przed mrozami ciekło z niej tak że aż elewacja była zachlapana – wisi na jakiś 4 metrach, teraz sucho, ale grzeje sensownie.
Kurde, zakupy mogą zabić....byłe dziś w Jysku, żonie się spodobała jedna mała komódka, a że była na regale, postawiłem ją zdjąć i sprawdzić czy ma jakieś wady jak stoi na podłodze.....i ma, dość dużej.....wypadające szuflady.....niestety, zalałem się cały krwią, pół chodnika też......tak czy owak....nie kupiliśmy, a ja mam rozcięte czoło, siniaka, guza i lekkie wstrząśnienie mózgu chyba....:/
Kurde, zakupy mogą zabić....byłe dziś w Jysku, żonie się spodobała jedna mała komódka, a że była na regale, postawiłem ją zdjąć i sprawdzić czy ma jakieś wady jak stoi na podłodze.....i ma, dość dużej.....wypadające szuflady.....niestety, zalałem się cały krwią, pół chodnika też......tak czy owak....nie kupiliśmy, a ja mam rozcięte czoło, siniaka, guza i lekkie wstrząśnienie mózgu chyba....:/
..::Born To Rise Hell::..
Ku...wa przed chwilą wieszałem dużą półkę na 4 kołki o ile kołki zamontowałem prawie dobrze to niedoróbka mebla przyprawiła mnie prawie odwodnieniem bo się napociłem żeby to wisiało jak trzeba. Dodatkowo krzywa ściana i jestem o wiele bliżej nerwicy.
Neonixos666 napisał(a):Ku...wa przed chwilą wieszałem dużą półkę na 4 kołki o ile kołki zamontowałem prawie dobrze to niedoróbka mebla przyprawiła mnie prawie odwodnieniem bo się napociłem żeby to wisiało jak trzeba. Dodatkowo krzywa ściana i jestem o wiele bliżej nerwicy.
Standard

sewo napisał(a):Standard Myślisz że pójdzie szybko że chwila a później Kur,w,y sypią się z rękawa
Już chciałem w rękach połamać i rozpalić ognisko na środku pokoju.
ale dzisiaj ślisko, przy przepince z 2 na 3 stawia bokiem aż miło
skrzynia biegów nie dość że zgrzyta jak stara szafa to już zaczęła szumieć mam nadzieje że do stycznia wytrzyma 

nemi napisał(a):Ja dziś szpachlowałem ściany, też nie szło idealnie
Jak to mówią ,, Jak se po szpachlujesz tak se przytrzesz" niewdzięczna robota a najlepsze jest to że im chcesz ładniej tym bardziej nie wychodzi
Też se nalałem płynu zimowego, nawet denaturatu niestety resztka letniego zdążyła zamarznąć, na szczęście niebawem ma być już powrót cieplejszych dni i może uda się rozmrozić
Opony przetestowane do licznikowych, 2,1ma. Ich pierwsze spotkanie z taką prędkością było dziwne dosyć tak jakby łapała raz jedna raz druga strona (może kleił klej z naklejek
), z powrotem już udało się kilkanaście sekund pojechać szybciej i już bez niespodzianek.

Stała pod ścianą prężąc kakao