Czateria... 2021
nemi napisał(a):Chodzi mi o to, że wymieniasz 4 auta, więc zakładam, że są w podobnej cenie (pojęcia nie mam) i w podobnym stopniu Ci się podobają. Wtedy dla mnie drastyczna utrata wartości przeważałaby szalę, musiałby się pojawić np. bardzo duży factor x, żebym wybrał z 4 samochodów, które mi się podobnie podobają ten z największą utratą wartości
Na papierze chyba najbardziej mi jednak Alfa leży a wszystkie wątpliwości zapewne rozstrzygnęłoby pomacanie na żywo i jazdy próbne. Jeśli by się okazało, że na żywo również Alfa by mi podeszła najbardziej to wtedy ta teoretyczna utrata wartości (która jak się będzie przedstawiała w praktyce nie wiemy, zresztą loockas słusznie zauważył, że Stingera też to może dotyczyć a bezpieczniejsze pod tym względem są S60 i Q50) nie miałaby dla mnie większego znaczenia.
Jeżeli mówimy o podstawowym modelu Stingera, to ok. Chociaż to nie 265, a 245km. Jego cena bazowa w najtańszej odmianie to niby 150k. Z drugiej strony IS300 który ma nieco gorsze osiągi startuje od 170...
Stinger mi się naprawdę podoba. Nie twierdze, że materiały są beznadzieje ale czuć, że nie siedzisz w samochodzie za 200k+. Nie wiem czemu wielu twierdzi, że Stinger jest jakiś super tani?
Może to kwestia nadwozia do którego trudniej znaleźć konkurenta, ale nie dam sobie wmówić, że to auto jest tanie
Wierzę w koreańców co chyba widać, ale na auto za 200k w ich wydaniu jeszcze bym się nie rzucił.
Stinger mi się naprawdę podoba. Nie twierdze, że materiały są beznadzieje ale czuć, że nie siedzisz w samochodzie za 200k+. Nie wiem czemu wielu twierdzi, że Stinger jest jakiś super tani?
Ostatnio edytowano 30 lis 2018, 22:54 przez loockas, łącznie edytowano 1 raz
Stinger bardzo mi sie podoba, nawet namawiałem na niego teścia ale sam jakos nie miałbym w sobie tyle odwagi zeby go kupić.
A jak w ogóle wygląda kwestia przebiegów w leasingu? Wszędzie się spotykałem do wyboru 10/20tys rocznie max, są w ogóle oferty gdzie dałoby się wyrwać powiedzmy 40tys czy to już pobożne życzenie? No i kwestia, czy rata nie szybuje w kosmos w porównaniu do niższego.
Krzemol napisał(a):A ja bym się jeszcze Giulią
Gulia jest droższa od Stingera. Niestety też nią jeździłem i jakoś nie współgramy.
loockas napisał(a):Ty i dwa samochody na utrzymaniu? Jak Twoje wrodzone skąpstwo na to zareaguje?
Bardziej bolało mnie by to że obydwa samochody stoją. Pracuję teraz 80% zdalnie, praktycznie nie ruszam się z domu
Krzemol napisał(a):A jak w ogóle wygląda kwestia przebiegów w leasingu? Wszędzie się spotykałem do wyboru 10/20tys rocznie max, są w ogóle oferty gdzie dałoby się wyrwać powiedzmy 40tys czy to już pobożne życzenie?
Zależy czy leasing z wysokim wykupem czy nie. W tym drugim wypadku przebieg się nie liczy
If you’re in control, you’re not going fast enough.
jacobs napisał(a):Bardziej bolało mnie by to że obydwa samochody stoją.
No ja Alfę odpaliłem wczoraj po tygodniu stania i to też na siłę. Zamiast podjechać po pracy prosto do sklepu to najpierw pojechałem się przesiąść
Krzemol napisał(a):A jak w ogóle wygląda kwestia przebiegów w leasingu? Wszędzie się spotykałem do wyboru 10/20tys rocznie max, są w ogóle oferty gdzie dałoby się wyrwać powiedzmy 40tys czy to już pobożne życzenie? No i kwestia, czy rata nie szybuje w kosmos w porównaniu do niższego.
Ja nie mam nic takiego, bo mam wykup 1%, czyli cała kwota samochodu jest dla mnie do spłacenia. Auto generalnie jest "moje" i mogę jeździć ile chce i robić z nim co chce, bo wiadomo że je wykupię. Raty mam stałe.
A, czyli w takim wypadku nie ma limitu? Dobrze wiedzieć. Jakbym coś brał to właśnie na takich zasadach. Przez tą dyskusję znów zacząłem oglądać Giulietty i Mazdy3 w jednej karcie a kalkulator leasingowy w drugiej, dzięki kurna
. Jak się Mazda nie będzie sprawować to pomyślę, na razie jakieś wielkiej potrzeby nie mam 

Krzemol napisał(a):A, czyli w takim wypadku nie ma limitu?
Aż przejrzałem jeszcze raz umowę, nie mam żadnego limitu. Teoretycznie mam zgłaszać wszelkie modyfikacje auta, ale w praktyce nikogo nie obchodzi np to że przyciemniłem szyby (jest to odwracalne). Wykup mam 1000zł więc wiadomo, że to auto od banku odkupię
jak dla mnie Stinger ma jeden wielki design [tiiit] up – atrapa wlotów powierza na masce.... dla mnie to jest tak żenujące ze odechciewa się na to auto patrzeć.
designer do zwolnienia... tandeciarstwo.
designer do zwolnienia... tandeciarstwo.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Z tym przebiegiem to jakiś nowy wymóg się ostatnio pojawił. Jak ja brałem auto to nikt nie pytał i nie wpisywał przebiegów. Wszsytko zależy chyba od wysokości wkładu własnego i kwoty wykupu.
[tiiit] parkiet mi się odkleja.....3 tygodnie po montażu.....ja [tiiit]......
[tiiit] parkiet mi się odkleja.....3 tygodnie po montażu.....ja [tiiit]......
..::Born To Rise Hell::..
Przebieg jest limitowany tak jak loockas pisze, tylko w wysokim wykupie. Inaczej ktoś by zrobił 100kkm w rok i wartość za bardzo by spadła.
Co tam ze wloty w stingerze fejkowe, za to jak wyglądają
Co tam ze wloty w stingerze fejkowe, za to jak wyglądają
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Krzemol napisał(a):Bardzo taktycznie
Dokładnie
W leasingach generalnie nie ma limitu przebiegów, limity są dla najmu długoterminowego.
JohnnyB napisał(a):[tiiit] parkiet mi się odkleja.....3 tygodnie po montażu.....ja [tiiit]......
Niestety ale z parkietem często są takie jaja. Nie zdziw się jak za rok znów będą problemy szczególnie na parterze gdzie poziom wilgotności jest wyższy.
Cały Szczecin skuło lodem, wczoraj wieczorem padał deszcz i temperatura spadła do -2. Na drogach masakra, na chodnikach już w ogóle nie idzie się poruszać. Zaskoczony jestem jednak efektem jaki dała powłoka na aucie. Dla porównania e klasa na której nie ma żadnej powłoki, i X4 z ceramiką i czymś tam jeszcze. Prawie całą wodę zrzucił z lakieru nim zdążyła zamarznąć
Dobra robota:) ale widać że często myjesz auto. Na brudnym było by jak na Mercedesie. Co to stingera, na mnie robi wrażenie i słyszałem że prowadzenie też jest super. Ale lepiej niech wypowiedzą się Ci którzy tym jechali 
Mercedes jest czysty
X4 była myta na bezdotyku we wtorek więc teoretycznie jest bardziej brudna od Mercedesa, wcześniej od odbioru auta nie była myta ani razu.