Czateria... 2021
nemi napisał(a):Trzeba parami?
Wymienia się parami bo zazwyczaj jeśli jedna "żarówka" pada to druga padnie niewiele później. Innego powodu nie ma.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
najlepiej parami bo wtedy nie ma różnicy w barwie a tą starą jedną zachowaj na ,,przydaje" 
Z Allegro to chyba bym uważał. Ja dla pewności kupowałem w Intercars. Póki co rok i 16tys km bez problemu więc niby niewiele ale podroby już by mogły zdążyć paść.
Jest na YT filmik jak rozpoznać podróbki, jak przyjdą to przed montażem dobrze sprawdź bo uwalisz przetwornice.
Przy zakupie 2 osramów chyba jest 2 czy nawet 4 lata gwarancji, dlatego warto. Tylko nie każdy sprzedawca o tym mówi
Tak samo jak Osram Night Breaker. 12 mies gwarancji – spali się jedna dostajesz 2 nowe. A spali się w 90% przypadków 
Każda żarówa xenonowa i chyba nie tylko osrama ma swój numer jak VIN. I chyba u producenta można potwierdzić oryginał.
Każda żarówa xenonowa i chyba nie tylko osrama ma swój numer jak VIN. I chyba u producenta można potwierdzić oryginał.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Temat żarników przerabiałem dokładnie miesiąc temu. Przeczytałem przez tydzień cały internet i fora internetowe wszystkich marek 
Wniosek jest taki że zarówno Osramy jak i Phillipsy wielokrotnie nawet w hurtowniach trafiają się podrobione. Allegro należy omijać szerokim łukiem jesli chodzi o te 2 marki. Nie pytajcie "podaj źródło" bo spędziłem nad czytaniem weeele godzin i po prostu nie przytocze konkretnych postów z konkretnych for.
Nie dość, że cena kosmos to jeszcze ogromne prawdopodobieństwo lewizny. Sytuacja podobna jak z Castrolem.
Wybór był między General Electric a Bosmą. Nikt tego nie podrabia. Cena GE jednak troche zwaliła mnie z nóg, więc została Bosma, której to żarówki innego typu kupowałem już wcześniej i nie doszukałem się krytycznej opinii. Kolor? 4300K czy 6000K. Wzialem 6000K. Bielsze światło przemawia do mnie bardziej.
Wymienia się oczywiście obydwie żarówki a tą działającą do kartonika i do bagaznika
Komplet kosztował mnie 205zł bez przesyłki. NIe chce tu robić reklamy więc gdyby ktoś chciał od razu namiary skąd kupowałem to podam na PW. Sklep równiez polecony na innych forach. Sprzedają tez na Alle, więc jak ktoś ma SMARTa to zaoszczędzi na przesyłce.
Po miesiącu, moge powiedziec ze dobry zakup i w cale nie drogi.
Wniosek jest taki że zarówno Osramy jak i Phillipsy wielokrotnie nawet w hurtowniach trafiają się podrobione. Allegro należy omijać szerokim łukiem jesli chodzi o te 2 marki. Nie pytajcie "podaj źródło" bo spędziłem nad czytaniem weeele godzin i po prostu nie przytocze konkretnych postów z konkretnych for.
Nie dość, że cena kosmos to jeszcze ogromne prawdopodobieństwo lewizny. Sytuacja podobna jak z Castrolem.
Wybór był między General Electric a Bosmą. Nikt tego nie podrabia. Cena GE jednak troche zwaliła mnie z nóg, więc została Bosma, której to żarówki innego typu kupowałem już wcześniej i nie doszukałem się krytycznej opinii. Kolor? 4300K czy 6000K. Wzialem 6000K. Bielsze światło przemawia do mnie bardziej.
Wymienia się oczywiście obydwie żarówki a tą działającą do kartonika i do bagaznika
Komplet kosztował mnie 205zł bez przesyłki. NIe chce tu robić reklamy więc gdyby ktoś chciał od razu namiary skąd kupowałem to podam na PW. Sklep równiez polecony na innych forach. Sprzedają tez na Alle, więc jak ktoś ma SMARTa to zaoszczędzi na przesyłce.
Po miesiącu, moge powiedziec ze dobry zakup i w cale nie drogi.
Mój 2.0 Pb jest taki sam jak Wasz 2.0 Pb :)
- Od: 23 lut 2016, 13:50
- Auto: Volvo S80 2.0 PB+LPG
nemi napisał(a):Widzieliście temat o rdzy? Piękne te fotele
Kiedyś ruda w Mazdach wychodziła perfidnie bez żadnych ciuciubabek wiadomo było gdzie było tylko kwestią czasu . Teraz ruda zeszła do ukrycia i atakuje... od tyłu

Gdzie jest jakiś temat o rdzy
? Nasza szukajka zaznacza praktycznie każdy temat na naszym forum 

Znalezione, dzięki. Tragedia ale najgorsza w tym jest odpowiedź MMP.
Balkan zaczął przepychankę z MMP ale wychodzi na to że problem jest ciekawe jak to się skończy bo jak okaże się że mazdy są jedynie pomalowane cynkiem to będzie grubo.
Z drugiej strony...
Czy serio gwarancja ma obejmować rzeczy które są niewidoczne dla użytkownika i też nie wpływają na użytkowanie produktu? Jak kupujecie jakiś sprzęt, załóżmy telewizor przecież nie zaglądacie do środka, nie? Może tam blacha na której trzyma się cała elektronika rdzewieje, ale póki telewizor działa to jest ok...
To nie dotyczy elementów konstrukcyjnych, tylko jakiejś powierzchni, która jest niewidoczna, fakt może wpływa na bezpieczeństwo, ale nie oszukujmy się, to nie jest rdza tylko powierzchowny nalot na niezabezpieczonej powierzchni.
Może trochę za bardzo się staram usprawiedliwiać...
Czy serio gwarancja ma obejmować rzeczy które są niewidoczne dla użytkownika i też nie wpływają na użytkowanie produktu? Jak kupujecie jakiś sprzęt, załóżmy telewizor przecież nie zaglądacie do środka, nie? Może tam blacha na której trzyma się cała elektronika rdzewieje, ale póki telewizor działa to jest ok...
To nie dotyczy elementów konstrukcyjnych, tylko jakiejś powierzchni, która jest niewidoczna, fakt może wpływa na bezpieczeństwo, ale nie oszukujmy się, to nie jest rdza tylko powierzchowny nalot na niezabezpieczonej powierzchni.
Może trochę za bardzo się staram usprawiedliwiać...
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Co innego jak rdzewieje x elementów, po czym się człowiek dowiaduje o stelażu pod fotelem i głośnikami zastanawiając się co jeszcze (może plastiki?
) a co innego jakby to był wyjątek pośród reszty, tak przynajmniej ja to widzę. Tu już robi się żenująco...