Aktualne ceny Pb/ON/LPG w Waszym mieście?
Dark_Mat napisał(a):W internecie robi się głośno o akcji, właściwie strajku, kierowców 26 listopada, która zakłada omijanie stacji paliw tego dnia. Wiadomo, że stacje od tego nie zubożeją, ale jeśli zatankuje się dzisiaj albo we wtorek, a w poniedziałek stacje będą świecić pustkami, to może coś się zmieni z cenami. Baryłka tanieje, a ceny u nas rosną...
Gdzie u nas ceny rosną? Ja tam widzę, że od kilkunastu dni spadają.... taki protest w niczym nie pomoże bo każdy ma samochód i chcąc nie chcąc w końcu musi podjechać na stacje...
Ja tam nie zauważyłem spadków a raczej u nas drożenie bo ON ponad 5,30
Bo na taki protest trzeba spojrzec z innej strony. Kierowcy sa dymani cały czas bez przerwy. Czy to nowymi podatkami, czy to "normami mandatowymi", czy to na OC, na akcyzie, na podwójnym podatku sprowadzając auto z UE i wystawiając fakturę.jaro93 napisał(a):taki protest w niczym nie pomoże
Nic sie do tej pory nie działo, więc dlaczego nie dymać kierowców nadal? Przecież nie protestują. Czyli nie mają nic przeciwko a i tak kazdy musi zatankować. Pomarudzi w chacie przed telewizorem jaka to beznyna droga i tyle. Pojedzie i zaleje do pełna bo nie ma wyjścia.
Protestować trzeba bo kasa pusta, deficyt krytyczny, patorodziny dostają nasze ciężko zarobione pieniądze za frajer, dzięki czemu w wyborach wiadomo na kogo zagłosują a my czyli klasa średnia, jestesmy na kazdym kroku wysysani z gotówki. Dojna Zmiana trwa w najlepsze i każdy protest jest dobry.
Gdyby nie protesty odpowiednich środowisk i nagłasnianie w mediach, to już dawno akcyza na 10 letni samochód z zagranicy wynosiłaby drugie tyle co samochód. Pamiętasz projekt akcyzowy? Tylko głośne protesty to zatrzymały a na koncu PiS powiedzial ze to był tylko plan i w ogole nie bylo takich rozmów. Oni tak zawsze. Wypuszczają w eter temat, patrzą na reakcje i jak jest opór ludzi to dementują, że w ogole cos jest na rzeczy. No i gdzie ta ustawa z akcyzą? Nie ma. A co jest? 10gr do litra benzyny na nibyfundusz.
Niestety ale za obecnej władzy, skutkują tylko protesty bo z gęby robią sobie cholewe i nic im nie zrobisz
P.S. Z dedykacją:
https://tvn24bis.pl/wideo/jaroslaw-kacz ... 41172.html
Mój 2.0 Pb jest taki sam jak Wasz 2.0 Pb :)
- Od: 23 lut 2016, 13:50
- Auto: Volvo S80 2.0 PB+LPG
Witam.
Wracając w sobotę wieczorem udało się mi na rogatkach Warszawy na stacjach BP benzynę 95 zobaczyć po 4,96 za litr
Wracając w sobotę wieczorem udało się mi na rogatkach Warszawy na stacjach BP benzynę 95 zobaczyć po 4,96 za litr
Ropa stoi w miejscu, ale PB idzie w dół, jako że jeżdżę na PB to dla mnie widoczne są spadki cen. żeby taki protest przyniósł jakiekolwiek skutki czy reakcję władzy, trzeba by ograniczyć podróże samochodami do minimum i przesiąść się do komunikacji publicznej. W ciągu tygodnia pustek na stacjach wtedy myślę, że dopiero przyniosłoby to oczekiwany efekt bo po jednym dniu wszyscy jak jeden następnego dnia pojadą zalać czy to ON, czy PB a wtedy stacje mogą sobie podnieść cenę po kilka gr/l i wyjdą jeszcze bardziej na plus.
Co do naszej władzy – nie będę się wypowiadał. Kilka rzeczy mi odpowiada, kilka nie – nie podoba mi się np rozdawanie pieniędzy publicznych na prawo i lewo. Byłbym większym zwolennikiem zamiast 500+ wprowadzić ulgi podatkowe równowartości tego 500+ dla rodzin z dziećmi. Byłby i wilk syty i owca cała. Patologia nie rozwijałaby się, a nam jako zanikającej klasie średniej też coś by się dostało. Człowiek haruje jak wół przez pół roku na same podatki, a dopiero drugie pół roku na swoje – to jest patologia w naszym państwie.
Co do naszej władzy – nie będę się wypowiadał. Kilka rzeczy mi odpowiada, kilka nie – nie podoba mi się np rozdawanie pieniędzy publicznych na prawo i lewo. Byłbym większym zwolennikiem zamiast 500+ wprowadzić ulgi podatkowe równowartości tego 500+ dla rodzin z dziećmi. Byłby i wilk syty i owca cała. Patologia nie rozwijałaby się, a nam jako zanikającej klasie średniej też coś by się dostało. Człowiek haruje jak wół przez pół roku na same podatki, a dopiero drugie pół roku na swoje – to jest patologia w naszym państwie.
Popatrzcie na Francję jak się protestuje przeciwko podwyżkom.
Ale Polak ma to w d...., 500+, 300+ i inne duperele go uśpiły i co najwyżej to sobie w necie popisze.
Po nowym roku prąd 30% podwyżka (dla firm 50%), gaz – planowane 50% podwyżki. I co? G...uzik.
Pobudka!
Ale Polak ma to w d...., 500+, 300+ i inne duperele go uśpiły i co najwyżej to sobie w necie popisze.
Po nowym roku prąd 30% podwyżka (dla firm 50%), gaz – planowane 50% podwyżki. I co? G...uzik.
Pobudka!
Niestety takie są realia
W LUX ceny z soboty, tutaj jednakowa cena w całym kraju.

Dzisiaj PB min jeszcze w dół.
W LUX ceny z soboty, tutaj jednakowa cena w całym kraju.

Dzisiaj PB min jeszcze w dół.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
BP w Katowicach na Rolnej bardzo szybko wpadło na pomysł w jaki sposób zaradzić ewentualnej absencji strajkowej... rano o 7 cena Pb 4,82
Światełkiem w tunelu są sygnały, że 500+ tylko dla pracujących. Tak powinno być od początku

Grzyby napisał(a):500+, 300+ i inne duperele go uśpiły
Światełkiem w tunelu są sygnały, że 500+ tylko dla pracujących. Tak powinno być od początku
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Grzyby napisał(a):Popatrzcie na Francję jak się protestuje przeciwko podwyżkom.
Pobudka!
Bo ludzie którzy mają dzieci, unikną skutków tych podwyżek, gdyż zrekompensuje im to 500+. Natomiast młodzi ludzie, którzy próbują się najpierw czegoś dorobić, a nie płodzić dzieci wedle rozkazów rządu, dostają po pupie z każdej strony. Dlatego też ludzie wykształceni, zaraz po studiach wyjeżdżają za granice, a krótkowzroczni zostają. I pieniądze, które są wydawane na edukacje nigdy się nie zwrócą, bo robi się wszystko, żeby zachęcić młodych ludzi do wyjazdu z kraju (mówię to jako student), gdyż perspektywa normalnego kraju coraz bardziej się oddala. Ale cóż, taki był plan rządzących, bo nie jest tajemnicą, że łatwiej rządzić i manipulować ludźmi zawczasu ogłupionymi przez propagandy i programy socjalne, niż silnym, zjednoczonym i świadomym narodem.
Dopóki nie połączy ich świadomość, nigdy się nie zbuntują; dopóki się nie zbuntują, nie staną się świadomi. ~G. Orwell (Rok 1984 – książka napisana 70 lat temu, a jakże aktualna)
https://www.auchan.pl/pl/sklepy/Auchan-Poznan-Swadzim
Z raportu innych osób:
Ja się pytam, dlaczego na BP, Orlenie, Lotosie Pb jest po 5,10 ?
Z raportu innych osób:
W Zielonej Górze Intermarche os. Pomorskie
Pb 95 – 4,59zł (4,66zł przez ostatnie kilka dni)
ON – 4,79zł
...
Auchan Bonarka około 4,60 za 95. Tankowalem koło 17 dzisiaj
...
W ZG w Leclercu PB95 jeszcze taniej 4,54
Ja się pytam, dlaczego na BP, Orlenie, Lotosie Pb jest po 5,10 ?
Mój 2.0 Pb jest taki sam jak Wasz 2.0 Pb :)
- Od: 23 lut 2016, 13:50
- Auto: Volvo S80 2.0 PB+LPG
bo jest zmowa cenowa
Shell, BP, Orlen w Tczewie PB95 E5 5,07zł
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?