Dołączam z mazdą 3 bl
Tutaj się witamy
Cześć!
Chciałbym się przywitać. Jeżdżę już jakiś czas Mazdą 3 i w końcu zdecydowałem się przyłączyć do Maździanej społeczności. A z Mazdy jestem bardzo rad, zwłaszcza z 2.0
Do tej pory często tu zaglądałem i znalazłem wiele ciekawych i użytecznych informacji.
Pozdrawiam wszystkich!
Paweł z Mazowsza
Chciałbym się przywitać. Jeżdżę już jakiś czas Mazdą 3 i w końcu zdecydowałem się przyłączyć do Maździanej społeczności. A z Mazdy jestem bardzo rad, zwłaszcza z 2.0
Do tej pory często tu zaglądałem i znalazłem wiele ciekawych i użytecznych informacji.
Pozdrawiam wszystkich!
Paweł z Mazowsza
- Od: 23 paź 2018, 15:18
- Auto: Mazda 3 BK LF 2.0 '07 Kintaro
Cześć Wszystkim forumowiczom.
Nabyłem właśnie "nowe" dla mnie auto.
Mazda CX 5 2,5 B AWD automat 2017.
Do tej pory Audi A4 1,9TDI Quattro z 2000.
Auto przyjechało z USA. Sprowadzone jako mienie przesiedleńcze. Wszystko wskazuje na to, że sprzedający mówił prawdę twierdząc, że jest bezwypadkowe.
Mam nadzieję uczyć się od starszych stażem użytkowników i na początek korzystać z rad bardziej doświadczonych.
Nabyłem właśnie "nowe" dla mnie auto.
Mazda CX 5 2,5 B AWD automat 2017.
Do tej pory Audi A4 1,9TDI Quattro z 2000.
Auto przyjechało z USA. Sprowadzone jako mienie przesiedleńcze. Wszystko wskazuje na to, że sprzedający mówił prawdę twierdząc, że jest bezwypadkowe.
Mam nadzieję uczyć się od starszych stażem użytkowników i na początek korzystać z rad bardziej doświadczonych.
Witajcie od pewnego czasu chodza mi po głowie mysli o zmianie samochodu i tak trafiłem na Wasze forum. Może teraz żeby nie być skrzyczanym kilka słów o sobie
Model: Jacakam
Rok produkcji 1976
Pojemność: np. płuc 5800cm3
Typ silnika: 1 cylindrowy, układ chłodzony cieczą,
ilość suwów: 4 (ssania przed pracą, praca, rozprężenia po pracy, czas wolny)
Zasilanie: woda, białka, węglowodany itp.
Zapłon: prawidłowy z przewagą przyśpieszonego
Moc: 1 KM = 95 kg na ławeczce
Max moment obrotowy: oficjalnie 1 kobieta w ciągu doby, nieoficjalnie nie powiem ....
stopień sprężania: 1:1 (po grochu i kapuście rośnie drastycznie)
Rozruch: sprawny i duży,
Skrzynia biegów: 4 biegi (wolny, szybki, sprint i do tyłu)
Końcowe przeniesienie napędu: adidaski, pantofelki lub sandałki
Masa na sucho: 85 kg
Masa z płynami: 87 kg
Wysokość: 182 cm
Długość: wystarczająca, nie było skarg
Szerokość: 82 cm w pasie
Prześwit: 92 cm
Rozstaw osi: od 0 do 150cm
Hamulce: brak zahamowania w stosunku do kobiet, do mężczyzn bardzo mocne
V-max: na pieszo 30km/h, na kółkach na razie max 220 km/h
Przyspieszenie: pełne i dobrze się z tym czuje
stosunek mocy do masy: 1/85 [KM/kg]
zużycie paliwa: w przeliczeniu na ogólne dostępne standardy przeliczeniowe mianowicie PIWO
minimalny – 0 litra dziennie
średnie – 0,5 – 1 litr dziennie
maksymalne – 3,5 litra na dzień
Do zobaczenia mam nadzieję na drodze.
Model: Jacakam
Rok produkcji 1976
Pojemność: np. płuc 5800cm3
Typ silnika: 1 cylindrowy, układ chłodzony cieczą,
ilość suwów: 4 (ssania przed pracą, praca, rozprężenia po pracy, czas wolny)
Zasilanie: woda, białka, węglowodany itp.
Zapłon: prawidłowy z przewagą przyśpieszonego
Moc: 1 KM = 95 kg na ławeczce
Max moment obrotowy: oficjalnie 1 kobieta w ciągu doby, nieoficjalnie nie powiem ....
stopień sprężania: 1:1 (po grochu i kapuście rośnie drastycznie)
Rozruch: sprawny i duży,
Skrzynia biegów: 4 biegi (wolny, szybki, sprint i do tyłu)
Końcowe przeniesienie napędu: adidaski, pantofelki lub sandałki
Masa na sucho: 85 kg
Masa z płynami: 87 kg
Wysokość: 182 cm
Długość: wystarczająca, nie było skarg
Szerokość: 82 cm w pasie
Prześwit: 92 cm
Rozstaw osi: od 0 do 150cm
Hamulce: brak zahamowania w stosunku do kobiet, do mężczyzn bardzo mocne
V-max: na pieszo 30km/h, na kółkach na razie max 220 km/h
Przyspieszenie: pełne i dobrze się z tym czuje
stosunek mocy do masy: 1/85 [KM/kg]
zużycie paliwa: w przeliczeniu na ogólne dostępne standardy przeliczeniowe mianowicie PIWO
minimalny – 0 litra dziennie
średnie – 0,5 – 1 litr dziennie
maksymalne – 3,5 litra na dzień
Do zobaczenia mam nadzieję na drodze.
Cześć, jestem Bartek ze śląska i chciałbym w najbliższym czasie stać się posiadaczem Mazdy 6 GH. W niedzielę robiłem pierwsze podejście do tego samochodu, oglądałem dwa modele, jeździłem i w sumie już wiem dwie rzeczy: na pewno chcę mazdę 6 i na pewno nie chcę diesla 2.0
Tak więc czekam na atrakcyjną ofertę GH 2.2D. Pozdrawiam.
Tak więc czekam na atrakcyjną ofertę GH 2.2D. Pozdrawiam.
- Od: 29 paź 2018, 19:45
- Auto: 6 GH
Cześć wszystkim,
zarejestrowałem się na forum, bo szukam informacji o mazdach. Obecnie sprzedałem swoje autko (VW), a szukam albo mazdy 3'ki albo CX-3. Mam nadzieję, że z wami dowiem się czegoś nowego i podejmę właściwą decyzję.
Pozdrawiam.
zarejestrowałem się na forum, bo szukam informacji o mazdach. Obecnie sprzedałem swoje autko (VW), a szukam albo mazdy 3'ki albo CX-3. Mam nadzieję, że z wami dowiem się czegoś nowego i podejmę właściwą decyzję.
Pozdrawiam.
- Od: 3 lis 2018, 19:04
- Auto: Obecnie brak, chcę kupić 3'kę lub CX-3
Witam, mam na imie Jacek i mieszkam pod Poznaniem. Od lipca 2018 mam mazde 5 rocznik 2011 w benzynie 2 litry. Sprowadzil ja dla mnie znajomy z niemiec. Po miesiacu przestala mi dzialac funkcja i stop, miga podczasjazdy na żółto ikona i-stop a system nie dziala. Rozlaczalem akumulatory oraz je naladowalem no i nic. Prosze o pomoc, jakos sam nie udalo mi sie w Waszych postach nic znalesc. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
- Od: 4 lis 2018, 01:28
- Auto: Mazda 5
Witam serdecznie wszystkich, jeszcze nie posiadam żadnej mazdy ale od momentu jak mi przed nosem umknęła Madzia 323 BG 1.6 turbo AWD choruje chorobliwie na ten samochód, zakochałem się w jej starszej siostrze 1.8 turbo AWD i poluję ciągle i poluję jednak to nie latwy kawałek chleba by zdobyć takie cudo, jeśli już są to w kosmicznych pieniądzach nie adekwatnych stanu ;((
- Od: 19 lis 2018, 14:46
- Auto: Marzę każdego dnia o przygarnięciu i pokochaniu Madzi 323 GTX/GT-R choć GT-R AWD Turbo wywołuje u mnie największą erekcję, to trzy słowa klucze które jeżą włos na głowie i całej reszcie
Witam wszystkich bardzo serdecznie, od wrześnie 2018 użytkuję Mazdę 3 BK 2.0 PB – na forum trafiłem aby czerpać wiedzę w sprawie eksploatacji od doświadczonych forumowiczów, bo jak każdy wie – Mazda jest dosyć skomplikowanym autkiem
Pozdrawiam wszystkich.
Radek.
Pozdrawiam wszystkich.
Radek.
- Od: 22 wrz 2018, 23:33
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 FL 150KM PB 2007