Czateria... 2021
może BMW nie ma jeszcze statystyk takich jakie ma Merc odnośnie szkód.
Nie znam statystyk ale wedle stereotypów i opinii o BMW wśród kierowców w Szczecinie to za BMW powinna być zwyżka ok 300% 

mi się świeci kontrolka od przepalonej żarówki bo nie mam w schowku 
A mi sie nic nie świeci o dziwo, natomiast wracając z gżybów dziś skończył mi się gaz, to zresetowałem spalanie i udało się uzyskać niskie 7 na wyświetlaczu jadąc 90-100 na 5b. Na S8 nie wytrzymałem i na dopalaczu pędząc 2.0 Ma spalanie wzrosło do 7.8 
Ostatnio edytowano 31 paź 2018, 09:17 przez Gib, łącznie edytowano 1 raz
Stała pod ścianą prężąc kakao
Gib popraw te GRZYBY bo przyjdzie jeden Grzyb i się przyczepi. 

nemi napisał(a):Wczoraj darłem gumę, potem wpadłem w poślizg (z włączoną kontrolą trakcji) i zaczęło się świecić. Reset nic nie daje.
W MXie po konkretnym spinie też mi się dyskoteka zrobiła ale po ponownym uruchomieniu zniknęła... ABS Ci się nie zapalił też aby? Ciśnienie powietrza w kółkach odpowiednie i równe?
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
nemi napisał(a):A czy ciśnienie równe... nie wiem
Sprawdź – niekiedy ESP (ABS) potrafią od tego świrować.
PeKa napisał(a):Znalazłem winowajcę awarii. Pęknięty wąż intercoolera tuż przy samej opasce zaciskowej.
Kiedyś to było – żadna elektronika by Ci nie truła pupy i byś sobie jeździł bo się da
To, że trochę mniej mocy by było + dymu to bez znaczenia
Dym pewnie w DPF poszedł, jak ludzie ignorują kontrolki to są w stanie w ten sposób DPF zarąbać.
No walnął wąż, bo był stary. Mogło się to wydarzyć w każdym momencie ale poszło wtedy jak depnął i obciążenie wzrosło. Takie rzeczy trzeba brać pod uwagę w każdym używanym aucie, że coś kiedyś pierdyknie w najmniej oczekiwanym momencie.
Koledze w seju sporting podczas wyprzedzenia pierdyknał rozrząd
Koledze w seju sporting podczas wyprzedzenia pierdyknał rozrząd