Albo to, albo po prostu jeździsz inaczej w każdą stronę
Dopisano 21 wrz 2018, 22:36:
Co do męża: krótsza trasa – większa część trasy na nierozgrzanym silniku. Do tego typowy facet jeździ szybciej niż typowa kobieta
www.mazdaspeed.pl
Dmb_T napisał(a):Ale wiesz... silnik rozgrzewa się szybko, nie chcesz chyba powiedzieć, że proces rozgrzewania trwa przez 50 kilometrów:)?
. Chociaż rzeczywiście przy trasie 50km to się powinno wyrównać.A że mąż dusi w pedał, to normalka....Niemniej, tak czy owak, spalanie mają Państwo jednak wysokie. U mnie średnia się stabilizuje, przy przebiegu ok 50 tys.km na poziomie 6,5 l/100 km. W tym trasa to 3/4 przebiegu.
Kritik napisał(a):Weekend – pierwszy dlugi wyjazd
Krakow – Lviv – Tarnopol – Lviv – Krakow
1100 km
srednia 69 km/h
srednie spalanie 6.5l/100 km
przebieg auta 1500 km
Dmb_T napisał(a):Kritik napisał(a):Weekend – pierwszy dlugi wyjazd
Krakow – Lviv – Tarnopol – Lviv – Krakow
1100 km
srednia 69 km/h
srednie spalanie 6.5l/100 km
przebieg auta 1500 km
Hmm.. Lviv to jest powszechnie znany Lwów..... ale mnie ciekawi, jak ukraińskie drogi? podobno w fatalnym stanie co wpływa na zwiększone zużycia paliwa.. Ile w tym prawdy?
. Trasa Poznań-Berlin-Poznań w 5 osób z lekkim bagażem, na tempomacie praktycznie wciąż 120 (poza kawałkiem autobany gdzie ograniczenia nie było, hihi) średnia 7,8l. Nie jest źle, spodziewałem się takich wyników.
nie sądzę żeby to był realny wynik.. W normalnym użytkowaniu wzrasta do 5.3 l/100kmpopi2009 napisał(a):trasa 230km w tym ok 100 drogą ekspresową – jazda baaaardzo dynamiczna i szybka
w jedną stronę na letnich 225/45/18 spalanie 11.3
w drugą stronę na zimowych 205/60/16 9.9
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości