Mazda MX-5 NBFL B6 `03 – Mietek
1, 2
Pojechałem bo miałem dzień wolny, planowałem oddać auto dopiero w kwietniu a wszyło tak, że termin był w sumie na już. Później już mnie poniosło, dorzucałem kolejne zabiegi do koszyka i wyszło "trochę" grubiej niż planowałem. Dobrze, że to nie kombi, bo bym nerkę sprzedać musiał
Ale kolega jak wpadł do garażu pooglądać i zobaczył co się zadziało, to stwierdził, że teraz strach zostawiać bez dachu w garażu, bo się zakurzy

Ale kolega jak wpadł do garażu pooglądać i zobaczył co się zadziało, to stwierdził, że teraz strach zostawiać bez dachu w garażu, bo się zakurzy

Wygląda świetnie
Jeżeli szukałbym auta sezonowego, to NB podoba mi się znacznie bardziej od NC. Jest taka minimalistyczn-spartańska
Z tego co widziałem po ofertach to już nie długo znalezienie zadbanej NB będzie problematyczne. Taka jak Wasza to już biały kruk 
Żeby nie było, że nic się nie dzieje, bo nawet nie mogę napisać, że kilometry lecą – od korekty lakieru przeturlane jakieś 600 km, w 2 miesiące
Ale wreszcie słońce wyszło, to MX widzi asfalt a nie garaż.
Wymieniłem kierunki na białe z chromem, obrysówki z tyłu wpadły czerwone, z przodu są białe. Więc nie ma już pomarańczowego – poza kierunkami w lapmpach.
Dodatkowo w obawie o podłużnice po obniżeniu zanabyłem frame railsy które leżą i czekają na montaż, ale ten nadejdzie w przyszłym miesiącu razem z wymianą dyfra, wymianą oliwy i kilkoma innymi pierdołami ekspolatacyjnymi.
Powoli kończą mi się pomsły w co jeszcze bezsensu zainwestować kasę w tym aucie
Odkryłem ostatnio, że gaśnica miała termin do końca grudnia, ale rozwiązałem problem – garaż w którym parkuję zimą ma takie same na ścianach, to się zamieniłem na jedną sztukę
Wymieniłem kierunki na białe z chromem, obrysówki z tyłu wpadły czerwone, z przodu są białe. Więc nie ma już pomarańczowego – poza kierunkami w lapmpach.
Dodatkowo w obawie o podłużnice po obniżeniu zanabyłem frame railsy które leżą i czekają na montaż, ale ten nadejdzie w przyszłym miesiącu razem z wymianą dyfra, wymianą oliwy i kilkoma innymi pierdołami ekspolatacyjnymi.
Powoli kończą mi się pomsły w co jeszcze bezsensu zainwestować kasę w tym aucie

Odkryłem ostatnio, że gaśnica miała termin do końca grudnia, ale rozwiązałem problem – garaż w którym parkuję zimą ma takie same na ścianach, to się zamieniłem na jedną sztukę

Xenocyd napisał(a):Powoli kończą mi się pomsły w co jeszcze bezsensu zainwestować kasę w tym aucie![]()
BP?
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Nie wiem czy warto jak to głównie stoi albo turla sobie na wycieczki. BP zdrowe trudno znaleźć, biorące olej + remont + swap zaczyna przekraczać kompresor w B6.
Z drugiej strony to fura małżonki, ona nie chce a szybkie na prostej to nigdy nie będzie.
Raczej zimowe gumy na 15kach zamienią się w AD08R – tani mod a z odpowiednią geometrią na zakrętach ryje beret.
Z drugiej strony to fura małżonki, ona nie chce a szybkie na prostej to nigdy nie będzie.
Raczej zimowe gumy na 15kach zamienią się w AD08R – tani mod a z odpowiednią geometrią na zakrętach ryje beret.
Swoje w garażu odleżały frame railsy i dyfer fuji do skrzyni 5b.
Przed wyjazdem na wakacje odwiozłem auto do Kępna i Artur zamontował railsy, złożył z dwóch dyfrów jeden, zalał go motulem 90PA, wymienił olej w silniku i filtry i czekał z kawą na mój powrót z wakacji
Teraz mogę atakować progi zwalniające i kręcić się po rondzie.
Przed wyjazdem na wakacje odwiozłem auto do Kępna i Artur zamontował railsy, złożył z dwóch dyfrów jeden, zalał go motulem 90PA, wymienił olej w silniku i filtry i czekał z kawą na mój powrót z wakacji
Teraz mogę atakować progi zwalniające i kręcić się po rondzie.
Z rok mnie tu nie było 
MX żyje, ma się dobrze, nic się nie zmieniło w ciągu ostatniego roku.
W weekend było jeżdżone z kolegami, trochę opon się zużyło, do tego niechcący zatankowałem vpower na shellu więc przepalałem bez sensu droższe paliwo
Ale co tam, warto było!
MX żyje, ma się dobrze, nic się nie zmieniło w ciągu ostatniego roku.
W weekend było jeżdżone z kolegami, trochę opon się zużyło, do tego niechcący zatankowałem vpower na shellu więc przepalałem bez sensu droższe paliwo
Linia tyłu NBka to mistrzostwo świata – żaden inny MX takiej linii nie ma 
Trusted computing – Yes or No?
gdzieś Ty ich wyprowadził? 
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Te trasy tam to jest mistrzostwo świata. Nie sądziłem, że na takim obszarze jest skumulowane tyle ciekawych dróg. Kojarzyłem tylko drogę 100 zakrętów do Kudowy
Najlepiej zrobione kilometry od wielu, wielu lat.
Muszę filmiki zmontować
Muszę filmiki zmontować
loockas napisał(a):Powiem tylko tyle. Moja 5 lat młodsza NC wygląda jak gruz przy tym NBku. Szacun za wkład i dbanie o stan tego auta. Wygląda i jedzie kozacko

Bardzo mi miło, że Xen tak dbał. Obiecuję nie zepsuć
1, 2