Czateria... 2021
Ja również prowadzę i potwierdzam, że nic nie boli.
@Norreca, jak się robi w NCku spalanie poniżej 9l/100km z klimą? Holujesz go MPSem wtedy czy jak?
@Norreca, jak się robi w NCku spalanie poniżej 9l/100km z klimą? Holujesz go MPSem wtedy czy jak?
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Bimbak napisał(a):@Norreca, jak się robi w NCku spalanie poniżej 9l/100km z klimą? Holujesz go MPSem wtedy czy jak?
Według mojego motostata udało się nawet zrobić 7,99l/100km z klimą
Jak się jedzie 90-100 to niewiele pali. W ogóle mój rekord mx'em to było 6.8l, zaraz jak go kupiłem i wracałem w nocy mega zmęczony..
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Ja m2 już muszę oddać żonie, tankowanie co 2-3 dni już wku....a. Zaraz wystawiam Cuprę na sprzedaż i idę kupić jakiegoś rodzinnego diesla.
nemi napisał(a):Ja robię zdjęcie paragonu przy liczniku i potem sobie uzupełniam w wolnej chwili – nawet kilka na raz.
No właśnie o tym zdjęciu zapominałem. Jakieś średniowiecze, zamiast ogarnąć apke mobilną. Nie dla mnie
@Bimbak
zdarza sie czasami jak sa wolne drogi, swiatla pasuja i nie probuje sie rozwalic auta na rondzie
dodatkowo z klima glownie na autostradzie bo nie idzie wytrzymac w upaly... w miescie zadko jest caly bak z klima i miasto
chyba jeszczce nigdy nie udalo mi sie...
malo tym autem po miescie jezdze.
dodatkowo trasa do pracy to 25 km gdzie sa ograniczenia do 120...
i nie przyjemnie sie jedzie tym autem 180 ... jakos tak frajdy nie daje wtedy.... glosno mega i tak surowo... zdecydowanie wole juz jak musze zasowac MPS jechac te 200...
do pracy przyjemnie sie jedzie tak 130-140 max
ale to glownie 80% bez dachu 
klima glownie w nocy, gdzie nie przekraczam mx 140 raczej... jak i w korkach czy przy deszczu.
zdarza sie czasami jak sa wolne drogi, swiatla pasuja i nie probuje sie rozwalic auta na rondzie
dodatkowo z klima glownie na autostradzie bo nie idzie wytrzymac w upaly... w miescie zadko jest caly bak z klima i miasto
i nie przyjemnie sie jedzie tym autem 180 ... jakos tak frajdy nie daje wtedy.... glosno mega i tak surowo... zdecydowanie wole juz jak musze zasowac MPS jechac te 200...
do pracy przyjemnie sie jedzie tak 130-140 max
klima glownie w nocy, gdzie nie przekraczam mx 140 raczej... jak i w korkach czy przy deszczu.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Norreca napisał(a):@Bimbak
zdarza sie czasami jak sa wolne drogi, swiatla pasuja i nie probuje sie rozwalic auta na rondzie![]()
![]()
![]()
dodatkowo z klima glownie na autostradzie bo nie idzie wytrzymac w upaly... w miescie zadko jest caly bak z klima i miastochyba jeszczce nigdy nie udalo mi sie...
do pracy przyjemnie sie jedzie tak 130-140 maxale to glownie 80% bez dachu
No kurde nie mogę inaczej odpowiedzieć – Kłamiesz!
Przecież to nie można 3 tys obrotów przekraczać, żeby dało się poniżej 9/100 zejść, a twoje wyniki są dla mnie abstrakcyjne i moim zdaniem osiągalne tylko pod warunkiem deptania gazu jakbyś odczuwał fizyczny ból, narastający 100-krotnie wraz z każdą setną milimetra jaką pokonuje pedał w kierunku podłogi.
Co Ci sprawia przy takiej jeździe przyjemność? Mój prosty umysł tego nie ogarnia.
Ja taki wynik w spalaniu, jaką Ty masz średnią na motostacie miałem przez 26 mscy chyba tylko 1. A jak próbuje jechać tak żeby zobaczyć 8 przodu w motostacie, to zaczynam odczuwać symptomy jakbym przebywał kilkadziesiąt godzin w komorze deprywacyjnej, z trzema delfinami, będąc pod wpływem LSD.
Jak Ty to znosisz?!
loockas napisał(a):nemi napisał(a):Motostat ma apkę... przynajmniej na androida.
No, tylko chyba trochę porzuconą przez autora lata temu
Próbowałem tego używać – nie da się. Ja nawyk notowania przebiegu wyrobiłem sobie na mx6 i jakoś przychodzi mi to automatycznie już. Wręcz czuję dyskomfort kiedy po tankowaniu moto tego nie robię.
Pozdrawiam, Tomek
Bimbak napisał(a):Przecież to nie można 3 tys obrotów przekraczać
Ja tego silnika nie umiem słuchać przy tych obrotach. O dziwo jest lepiej przy 5-6k wiec tak staram się jeździć, ale generalnie brzmi drętwo...
loockas napisał(a):Ja tego silnika nie umiem słuchać przy tych obrotach
Niech nie narzeka – SkyActiv brzmi jeszcze bardziej drętwo – brakuje mi trochę silnika z Clio momentami...
Tak w sumie porównując te jednostki to przez 20 lat dużo świat do przodu nie poszedł, wręcz bym powiedział, że prawie nic. Ekonomia trochę lepsza ale moc mniejsza.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Nie wiem jak Ty ale ja na 5 biegowej skrzyni przy 120 mam na 5 biegu kolo 3,5 rpm i nie widze powodu na autostradzie zmieniac na 4 bieg i jechac przy 4,5 rpm.
ponad 50% to jazda na autostradzie nie moja wina ze tu wszedzie sa autostrady... jedziesz na prostej i nic sie nie dzieje.
ale srednia to srednia... i jak powinienes wiedziec to sa statystyki.
jak mozna sobie pozwolic na zabawe na kretych malych drogach to spalanie rosnie do 10+ ale jak nie mozna to jedzie sie spokojnie.
ponad 50% to jazda na autostradzie nie moja wina ze tu wszedzie sa autostrady... jedziesz na prostej i nic sie nie dzieje.
ale srednia to srednia... i jak powinienes wiedziec to sa statystyki.
jak mozna sobie pozwolic na zabawe na kretych malych drogach to spalanie rosnie do 10+ ale jak nie mozna to jedzie sie spokojnie.
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Bimbak ma tylko 800m obwodnicy śremskiej, to nie wie co to autostrada. Ja jestem wstanie uwierzyć w niskie spalanie na autostradzie, bo tym autem jazda powyżej 120-130 dłużej jak kilkanaście minut to mordęga.
2018 u mnie wygląda tak:
2016 jak kupiłem auto i je dopiero poznawałem:
Ale fakt – nie wiem czy bym zebrał ilość km zrobionych na autostradzie na pełen zbiornik paliwa.
Często jeżdzę S11 do Poznania i jego obwodnicowym odcinkiem A2. Ale to bardzo ruchliwe odcinki. Dużo zwalniania i przyspieszania przez to mam na nich.
2016 jak kupiłem auto i je dopiero poznawałem:
Ale fakt – nie wiem czy bym zebrał ilość km zrobionych na autostradzie na pełen zbiornik paliwa.
loockas napisał(a):Bimbak ma tylko 800m obwodnicy śremskiej, to nie wie co to autostrada. Ja jestem wstanie uwierzyć w niskie spalanie na autostradzie, bo tym autem jazda powyżej 120-130 dłużej jak kilkanaście minut to mordęga.
Często jeżdzę S11 do Poznania i jego obwodnicowym odcinkiem A2. Ale to bardzo ruchliwe odcinki. Dużo zwalniania i przyspieszania przez to mam na nich.
Pozdrawiam, Tomek
jechalem wg predkosciomierza 210 bez dachu i z dachem super 7rpm silnik fajnie wyje.... wytrzymalem moze 2 minuty...... nie da sie.... zdecydowanie lepiej 120-140 sie kulac i silnik fajnie nie wyje ale jest o wiele przyjemniej.... jak chce sobie predkosci poogladac na wskaznikach to wole MPS jechac... ale ile mozna jechac 200+... co chwile jakis pajac wskakuje na ostatni pas z 150 i mysli ze wymiata.... nie patrzac ze ktos jedzie 200+...
no i ile mozna jedzic autem po 10h pracy
chce do domu a nie jedzic bez celu po landstrasse 
no i ile mozna jedzic autem po 10h pracy
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3