Czateria... 2021
U mnie chyba będzie drugi kompakt od listopada prawdopdobnie i to w 3 furtkach. Kolega pozbywa się 5 lata z przebiegiem 60 tyś i chyba się skuszę, co miał stracić to stracił a Golfa będe musiał oddać, wieć na dojazdy do pracy 1.6Gdi chyba się na jakiś rok, dwa sprawdzi. Potem to dopiero pomyśle o czymś wiekszym.
Eh.....Excel z wydatkami na kwadrat, ciągle szokuje, jak bym chciał nie da się tego w żaden sposób zoptymalizować mając jako dekoratora moją małżonkę.
Dziś wjechała pierwsza partia gresu.....kręgosłup mi siadzie od targania tego. Paczka 5 płytek to 40 kg......
Eh.....Excel z wydatkami na kwadrat, ciągle szokuje, jak bym chciał nie da się tego w żaden sposób zoptymalizować mając jako dekoratora moją małżonkę.
Dziś wjechała pierwsza partia gresu.....kręgosłup mi siadzie od targania tego. Paczka 5 płytek to 40 kg......
..::Born To Rise Hell::..
Nemi, nie rozdrabniaj się. Kup Pacyfikę. Wersja EV też chyba jest 
Będzie wygodnie i z mocnym silnikiem
Będzie wygodnie i z mocnym silnikiem
JohnnyB napisał(a):Eh.....Excel z wydatkami na kwadrat, ciągle szokuje, jak bym chciał nie da się tego w żaden sposób zoptymalizować mając jako dekoratora moją małżonkę.
Ile wychodzi ci mniej wiecej z metra za wykończenie na gotowo? Razem ze sprzętem?
If you’re in control, you’re not going fast enough.
nemi napisał(a):Kolega wykończył ostatnio jednopokojowe mieszkanie pod wynajem za 20k ze stanu deweloperskiego
Mniej niż 1.000 za metr
Ale to wyjątkowy przypadek, gdzie raczej nie kładziesz nacisku na to żeby były rzeczy dobrej jakości i dobrze wyglądające, tylko żeby było tanio
Mi architekt powiedziała ok 1400-1600 za metr + robocizna. Zastanawiam się czy w tym się faktycznie zmieszczę, zakładam jakieś 2tys/metr.
Muszę w ogóle kobiecie się przypomnieć, bo w poniedziałek minął termin oddania projektu (całego), a na razie oddała tylko jeden etap z trzech
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Nie liczyłem tak z metra. Dół będzie miał jakieś 78 metrów i trzeba będzie liczyć jakieś 1000 z metra na lekko. DO tego strych, schody wejściowe, balkon i mikro ogródek. Ciężko policzyć dokładnie, zwłaszcza ze u mnie nie ma tej robocizny za dużo. Można by to przeliczyć z mojej stawki roboczogodzinowej. Za jakiś miesiąc będę w stanie to dokładniej policzyć, ale na razie w tabelce, całość wygląda na około 120 tyś PLN. Przynajmniej na tą chwilę, ale pewnie czegoś jeszcze nie doliczyłem
.
..::Born To Rise Hell::..
Nemi ile taka nowa Zafira w benzynie będzie spalała paliwa bo w przypadku takich aut to w trasie potrafią spalić nie mniej niż w mieście z racji gabarytów.
Neonixos666 napisał(a):w przypadku takich aut to w trasie potrafią spalić nie mniej niż w mieście z racji gabarytów.
Eeeeetam. Klocek pali w mieście 20-24, w trasie 10-14
Przy takich wartościach to po co LPG 

nemi napisał(a):Na przeszkodzie stoją pieniądze
Ale wiesz, przelicz to na moc to i tak wyjdzie niedrogo za 1KM.
Z tego co kojarzę to chyba jest 300 KM z małym haczykiem.
Tylko nie bierz masy do wyliczeń

Neonixos666 napisał(a):Przy takich wartościach to po co LPG
Żeby nie płacić złotówki za kilometr
Grzyby napisał(a):Z tego co kojarzę to chyba jest 300 KM z małym haczykiem.
Ja tam kojarzę marne ~260
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
jacobs napisał(a):
Mi architekt powiedziała ok 1400-1600 za metr + robocizna. Zastanawiam się czy w tym się faktycznie zmieszczę, zakładam jakieś 2tys/metr.
kolega wykończył ostatnio mieszkanie i wyszło mu ok 140tys zł na wykończenie 50 m kw.
Dopisano Śr wrz 12, 2018 20:26:11:
nemi napisał(a):No ale czekaj, jeśli mam inne auto z tego samego segmentu (tylko nie premium), którym śmigam 1300-1400 km jednym strzałem, w długich trasach autostradowych utrzymuję cały czas 140 i jestem zrelaksowany, a ponadto nie muszę machać ciągle lewarkiem na drogach wojewódzkich czy innych lokalnych, to chyba mi się to nie przyśniło
. Tym bardziej, że mam porównanie.
Problem leży w silniku – wolę europejską turbobenzynę niż Diesla i tyle. Jest cicha, dynamiczna i mało pali
A hybryda... Nie wiem jak to działa, ale jeśli Golf przejechał powiedzmy 60-70% powyżej 120 km/h, to miałbym z tego jakiś zysk?
jakbyś kupił BMW za budżet golfa to pewnie bardziej by Ci się podobało
Nie ma co porównywać kto ile wydał na remont, bo praktycznie każdy wydaje tyle na ile go stać. Chyba że ma wywalone na to jak mieszka to i zapłaci niewiele. Każdy też ma inny punkt widzenia standardu mieszkalnego. To tak jak z wakacjami w przyczepie grzyba i hotelem z wypasem.