Android Auto – wersja oficjalna
Usłyszałem to samo
Nie ma oficjalnej aplikacji dostępnej w sklepie play
na android na smarfony
Nie ma oficjalnej aplikacji dostępnej w sklepie play
na android na smarfony
To nie tak że apka nie jest dostępna – jest dostępna tylko poprzez blokady regionalne nie u nas – jedyne wyjście jak już ktoś napisał APK mirror –> https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
- Od: 19 maja 2009, 19:05
- Auto: RX-8 USDM '04,
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
Zastanawiam się nad instalacją AA, ale że nie miałem wogóle do czynienia z nim/nią wcześniej moglibyście przedstawić kilka plusów, minusów tej aplikacji? Nie chodzi mi o opinie, że kolega miał i mówił...., tylko konkrety, bezposrednich użytkowników.
Ponadto zastanawiam się jak to współpracuje z Mazdą.
Może np niektórych to śmieszyć, ale:
– czy po włączeniu AA, można normalnie słuchać radia (nie interentowego) i zmieniac stacje za pomocą przycisków na kierownicy, czy np jesteśmy skazani na jedną stację uruchomioną w momencie włączenia AA?
– czy wywoływanie " ok google" działa tylko głosowo, czy można wywyołac poprzez przycisk na kierownicy?
– wprowadzanie danych do nawigacji? Tylko głosowo, tylko komórka, czy poprzez tablet również można wklepać adres?
– widok nawigacji jest taki sam jak na komórce, czy jest ograniczenie np tylko 2D?
– system (wywoływanie ok google) korzysta z mikrofonu zamontowanego w samochodzie, czy komórki?
– doinstalowywanie dodatkowych aplikacji typu Yanosik? Jest możliwość, jak działa?
– jakies opóźnienia następują przy wyswietlaniu wskazówek nawigacji?
Najciekawszą/najbardziej przydatną funkcją na chwile obecną wydaje mi się być nawigacja. Zazwyczaj wsyztskie opisy skupiają sie głównie w tym temaci. Mam mazdowska włożoną, nie narzekam na nią, ale w czerwcu mi się skończyła subskrypcja map, i brakuje mi w niej informacji o korkach/objazdach. Więc rozważam doinstalowanie AA.
Ponadto zastanawiam się jak to współpracuje z Mazdą.
Może np niektórych to śmieszyć, ale:
– czy po włączeniu AA, można normalnie słuchać radia (nie interentowego) i zmieniac stacje za pomocą przycisków na kierownicy, czy np jesteśmy skazani na jedną stację uruchomioną w momencie włączenia AA?
– czy wywoływanie " ok google" działa tylko głosowo, czy można wywyołac poprzez przycisk na kierownicy?
– wprowadzanie danych do nawigacji? Tylko głosowo, tylko komórka, czy poprzez tablet również można wklepać adres?
– widok nawigacji jest taki sam jak na komórce, czy jest ograniczenie np tylko 2D?
– system (wywoływanie ok google) korzysta z mikrofonu zamontowanego w samochodzie, czy komórki?
– doinstalowywanie dodatkowych aplikacji typu Yanosik? Jest możliwość, jak działa?
– jakies opóźnienia następują przy wyswietlaniu wskazówek nawigacji?
Najciekawszą/najbardziej przydatną funkcją na chwile obecną wydaje mi się być nawigacja. Zazwyczaj wsyztskie opisy skupiają sie głównie w tym temaci. Mam mazdowska włożoną, nie narzekam na nią, ale w czerwcu mi się skończyła subskrypcja map, i brakuje mi w niej informacji o korkach/objazdach. Więc rozważam doinstalowanie AA.
– można zmieniać przyciskami na kierownicy, jak włączysz odtwarzanie muzyki z poziomu AA sam przełączy źródło a po zakończeniu wróci do radia.
– działa ok google i przycisk
– działa glosowo, można na ekranie skorzystać z klawiatury
– widok 3d
– wygląda że korzysta z mikrofonu auta
– aplikacja musi być zgodna z AA, polecam Waze – bardzo dobra mapa + powiadomienia o krokach i zdarzeniach.
Można glosowo wybierać połączenia, pisać sms.
– działa ok google i przycisk
– działa glosowo, można na ekranie skorzystać z klawiatury
– widok 3d
– wygląda że korzysta z mikrofonu auta
– aplikacja musi być zgodna z AA, polecam Waze – bardzo dobra mapa + powiadomienia o krokach i zdarzeniach.
Można glosowo wybierać połączenia, pisać sms.
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
Raptor77 napisał(a):Można glosowo wybierać połączenia, pisać sms.
Polecenia głosowe w PL można na razie o kant

Ciekawi mnie, jak jest rozwiązane sterowanie w oryginalnym AA. W tym z AIO korzystanie z Waze bez aktywowanego dotyku mija się z celem. Pokręce kółkiem aby zbliżyć/oddalić i nie da się zrobić "recentre" (pojęcia nie mam jak to przetłumaczyć na nasze). Nie da się przesunąć mapy bez dotyku, nie da się wybrać kółeczka do raportowania – słowem brak 3/4 funkcjonalności.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darrecki – nie wiem jak u ciebie ale u mnie głosowo wysyłanie sms'a, wybieranie adresu dla nawigacji, czy dzwonienie działa bez problemowo. W waze dotyk działa mi cały czas – mogę przesuwać mapę, oddalać/zbliżać – jedynie co jest zablokowane podczas jazdy to przewijanie listy adresów podczas wpisywania z klawiatury ekranowej ale już np. jak głosowo wyszukam adres to mogę spokojnie z wyświetlonych wybrać ten interesujący albo z ulubionych, zgłaszanie korków/policji itd działa bez problemu – tylko ja flashowałem radio z opcją Touchscreen While Moving.
Jedyne czego jeszcze nie ustaliłem to wybieranie głosowe muzyki ze spotify.
Jedyne czego jeszcze nie ustaliłem to wybieranie głosowe muzyki ze spotify.
Fiat 500e '16,
Tesla 3H '23
darrecki napisał(a):Nie da się przesunąć mapy bez dotyku, nie da się wybrać kółeczka do raportowania – słowem brak 3/4 funkcjonalności.
Akurat to się da – kręć kółkiem aż podświetli się ikona raportowania (nie pamiętam w którą stronę).
To jest cały moduł USB z kablem, w ASO z kartą Mazda-vip kosztuje 760 zł, normalnie 800 zł (bez montażu) Czy się opłaca z Ali... ? ja uważam że nie
Ale nic nie piszą o AA , albo ja nie widzę.
Dzięki za informację
Pozdrawiam
Dzięki za informację
Pozdrawiam
Trochę się wygłupiłem uznając, że jedyne komendy głosowe jakie działają to te po angielsku – w końcu polski asystent głosowy dopiero się tworzy. Co prawda po polsku to możemy jedynie zadzwonić, wysłać SMS lub ustawić nawigację ale i tak to jest już coś. No i super sprawa, bo mogę gadać do samochodu i po polsku i po angielsku – jakimś cudem działa za każdym razem
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
lukaszs napisał(a):carplay zainstalowany. beznadzieja ze trzeba ciagle uzywac kabla. szkoda pesos
a to nie wiedziałeś przed zakupem / montażem ?
Witam. jestem nowy i muszę zadać to pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć konkretów. Mam Mazde 3 z 2016r. Co muszę zrobić aby zainstalować AA do auta? jakby ktoś mi to wytłumaczył łopatoligicznie
.
Chodzi min. o to czy muszę kupywać jakiś specjalny moduł czy nie jest to konieczne?
Czy i jak zainstalować najnowszą wersję softu do MZD Connect?
Czy jest jakaś specjalna wersja AA do mazdy i skąd mógłbym to ściągnąć?
Generalnei takie krok po kroku. z góry dziękuje za info
Chodzi min. o to czy muszę kupywać jakiś specjalny moduł czy nie jest to konieczne?
Czy i jak zainstalować najnowszą wersję softu do MZD Connect?
Czy jest jakaś specjalna wersja AA do mazdy i skąd mógłbym to ściągnąć?
Generalnei takie krok po kroku. z góry dziękuje za info
- Od: 7 wrz 2018, 14:33
- Auto: Mazda 3