Czateria... 2021
Jakto zwrot? Złomowałeś?
Brii, masz 1.5 w tej mazdzie?
Ja dziś byłem u tłumikarzy i zaproponowali mi dość tani tłumik końcowy (230) i bardzo drogą plecionkę (250) plus robocizna razem szejset.
Brii, masz 1.5 w tej mazdzie?
Ja dziś byłem u tłumikarzy i zaproponowali mi dość tani tłumik końcowy (230) i bardzo drogą plecionkę (250) plus robocizna razem szejset.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Pewno nowy właściciel zrezygnował z ubezpieczenia lub miał korzystniejsza rekalkulacje. Różnice zwrócili.
W jazzie którym jezdzi moja zona padł termiczny włącznik wentylatora chlodnicy i trzeba było już wymienić jakąś rurkę od magistrali wodnej, części ok 70 zł, auto trafiło do wymieniacza i blisko 6stow w częściach i robociźnie poszło. Jedyny plus po zabiegu to nowe części w starym aucie, które pewno i tak by padły prędzej czy pozniej
W jazzie którym jezdzi moja zona padł termiczny włącznik wentylatora chlodnicy i trzeba było już wymienić jakąś rurkę od magistrali wodnej, części ok 70 zł, auto trafiło do wymieniacza i blisko 6stow w częściach i robociźnie poszło. Jedyny plus po zabiegu to nowe części w starym aucie, które pewno i tak by padły prędzej czy pozniej
Dominator napisał(a):Pewno nowy właściciel zrezygnował z ubezpieczenia lub miał korzystniejsza rekalkulacje. Różnice zwrócili.
OC przechodzi na nowego właściciela, ubezpieczenia dobrowolne (NWW, ASS, AC) są zwracane po sprzedaży.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Zgadza się. Jednak jak sprzedałem jaguara albo mx6 już nie pamiętam dokładnie co, to nowy właściciel przejął OC, przepisał na siebie i wyszła mu korzystniejsza skladka. Różnice mi zwrócili. Miałem jakieś ASS ale to i tak była wieksza kwota zwrotu.
jacobs napisał(a):OC przechodzi na nowego właściciela, ubezpieczenia dobrowolne (NWW, ASS, AC) są zwracane po sprzedaży.
Dominator dobrze pisze, kupujący może też nie chcieć Twojego OC i wtedy też masz zwrot. Miałem tak dwukrotnie, kupujący po zakupie ubezpieczył w "swojej" firmie ubezpieczeniowej, a moje OC wypowiedział. Dostałem zwrot z samego OC.
Gib napisał(a):Brii, masz 1.5 w tej mazdzie?
Nie – 2.0 ale to raczej by nie zmieniło składki za wiele...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
loockas napisał(a):Dominator dobrze pisze, kupujący może też nie chcieć Twojego OC i wtedy też masz zwrot. Miałem tak dwukrotnie, kupujący po zakupie ubezpieczył w "swojej" firmie ubezpieczeniowej, a moje OC wypowiedział. Dostałem zwrot z samego OC.
Miał OC za darmo i wolał gdzieś zapłacić?
Stała pod ścianą prężąc kakao
Niektóre towarzystwa żądają re kalkulacji składek przy zmianie właściciela.
I czasem wypada to tak że lepiej zawrzeć umowę nową na rok niż dopłacać do pozostałego okresu.
I czasem wypada to tak że lepiej zawrzeć umowę nową na rok niż dopłacać do pozostałego okresu.
..::Born To Rise Hell::..
Loockas ile płacisz za samo OC Scenica? 
Gib napisał(a):Miał OC za darmo i wolał gdzieś zapłacić?
Może mu moje TU nie pasowało, albo warunki, etc. W Lagunie sprawa się rozbijała o 2 miesiące, w maździe chyba o 4. Ja w Lagunie też olałem ubezpieczenie poprzedniego właściciela, bo chciałem OC+AC i oferta jego ubezpieczyciela była dla mnie niekorzystna. W Scenicu wykorzystałem, bo było 10 miesięcy
Neonixos666 napisał(a):Loockas ile płacisz za samo OC Scenica?
Chyba coś ok 600zł.
EDIT: 665zł OC + ASS bez limitu km.
myślałem że więcej z racji rejestracji na 7 osób ale widzę że kwota fajna.