Cześć ,
do tej pory bujaliśmy Mazdą 5 2007 PB 1,8. Zamarzyła mi się nowsza z silnikiem 2,0 i zaczęły się poszukiwania ...
Rozpoczęliśmy poszukiwania od "panów handlarzy" ... i można tu rzec samo słowo " handlarz " powinno mi odpalić czerwoną lampkę ... ale nie – postanowiłam jednak obejrzeć egzemplarze które proponują ... ceny były dość wysokie , opisy rewelacyjne – BEZWYPADKOWE , oryginalny przebieg , stan idealny . HMM no dobra to może jedno z powyższych będzie prawdą .... szukałam na olx i otomoto
Zajeżdzam do pierwszego .... wystawiony przez Jacka z Wrocławia ( częsty bywalec otomoto i olx), 66 tys jedyne , wersja sport , skóry, piękny kolorek jasno niebieski ... w rozmowie facet mówi: niech Pani przyjedzie do mnie na końcu , porówna sobie z poprzednikami i kupi u mnie bo to jedyne auto warte uwagi ..... cena 38,900 pln..... Przyjechałam patrze a tu drzwi prawe przód od pasażera odgięte , błotnik cały przód od lewej do prawej malowany klar z zaciekami a na łączeniach nawalili za dużo więc nawet między elementami szpary nie było

z tyłu błotnik malowany . Na klapie wystaje szpachla .... Pytam kolesia w którym miejscu auto było malowane a ten chamsko ,że w Japonii.... rozumiem że " U mietka blacharstwo Japonia" .. Zawinęliśmy się , aaa dodam, że auto stało już na rozgrzanym silniku .

No to jedziemy dalej .. ciągle Wrocław tym razem Fabryczna koło lotniska ... no i tu stoją dwie . Jedna szara , przebieg 107 tys jedynie , rocznik 2011 , fabryczny stan ... oprócz gnijącej klapy bagażnika na zewnątrz

parchy z daleka było widać . cena jedyne 38,500 pln i w opisie dodano że 1500 pln za dokumentację . Pan nie zauważył że to samo dokładnie auto wystawione na auto scout.... z wyższym przebiegiem 137 000

!!!!!!!!!!!! ciekawe przy czym jeszcze kręcił ... w opisie auto w wyjątkowym stanie ... to pewnie o te parchy mu chodzilo .... do tego "niemiec" chce za auto 6,400 euro czyli 27,000 pln... i to pewnie do negocjacji

a facet w opisie wali że cena salonowa to 9,900 euro

... nawet mu sie nie chcialo swoich zdjęć porobić tylko wiął z autoscouta .... no to ma jeszcze drugą Mazde w wersji sport ..... jasno niebieska, niby przebieg 99 tyś .km .... pewnie taka sama prawda jak w przypadku tej poprzedniej ... środek jak na 180 tysięcy a nie 99... tylko tu na kołach 17 calowych naciągnięte sparciałe opony z 2011

klocków na tyle nie ma a tarcze tak zgnite że sie porozwarstwiały ..... stan idealny / salonowy ... na odchodnym pan z żalem w glosie tpyta .. co z nimi było nie tak

ja piernicze ....
Dopisano 14 maja 2019, 13:02:aha i jeszcze porównajcie sobie sami :
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-5-s ... 8bcbff751ci ta sama :
https://www.autoscout24.de/angebote/maz ... ?cldtidx=6