Audi A6 C7 2.0TFSI '12 S-Line Phantom Black @ 270KM // Weelkoo

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Piękne zużycie etylinki
Gratuluję
Zdjęcia oczywiście miażdżą wszystko ... Nie mam pojęcia jak Ty je robisz ale masz zdolności do pstrykania zdjęć...
PS. Ja też zmieniłem markę auta ale w moim przypadku spalanie znacząco wzrosło w stosunku do M6, ale to też w zamian za polepszenie komfortu, więc i tak warto było

Zdjęcia oczywiście miażdżą wszystko ... Nie mam pojęcia jak Ty je robisz ale masz zdolności do pstrykania zdjęć...
PS. Ja też zmieniłem markę auta ale w moim przypadku spalanie znacząco wzrosło w stosunku do M6, ale to też w zamian za polepszenie komfortu, więc i tak warto było
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Danmazda napisał(a): Te zdjęcia, to miazga....
jpski napisał(a):Zdjęcia oczywiście miażdżą wszystko ...
Riki napisał(a):Szacun za zdjęcia Egzemplarz dopieszczony!
macvas napisał(a): Super bryka i kapitalne kadry. Czekamy na więcej.
Dzięki!

Riki napisał(a): Zastanawia mnie tylko fakt, że podczas urlopu masz tak czyste autoMoje zawsze przypominają cmentarzysko komarów
To proste, dobrze zabezpieczony lakier przed wyjazdem + na wyjeździe spłukiwane na myjni bezdotykowej (dosłownie, tylko program spłukiwania czystą wodą) na bieżąco

- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Weelkoo napisał(a):Tzn. w trasie na miejsce – myjnia by po nocnej jeździe zmyć robactwo, po przyjeździe na miejsce – myjnia, przed wyjazdem do Breli – myjnia, bo zakurzony, po dojeździe do Breli – myjnia, bo po trasie; przed wyjazdem do kraju – myjnia, na trasie do kraju też jeden postój na myjni
Żona by mnie wysłała na leczenie psychiatryczne gdybym tak robił na urlopie
Szacun!
No ja ostatnio pierwszy raz w trakcie urlopu auto spłukałem. Ale tylko dlatego, że myjnia była pod nosem. Trzeba sobie trochę luzu dać. 
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):No ja ostatnio pierwszy raz w trakcie urlopu auto spłukałem. Ale tylko dlatego, że myjnia była pod nosem. Trzeba sobie trochę luzu dać.
To juz takie zboczenie, albo płuczesz albo jeździsz brudnym
Jak komfort jazdy się podniósł, spalanie praktycznie na tym samym poziomie a przyspiesza dużo lepiej to nie ma chyba co narzekać na zmianę ?
W Chorwacji jeszcze nie byliśmy ale chyba warto bo widoki piękne.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
motomike6 napisał(a):to nie ma chyba co narzekać na zmianę ?
Na teraz zdecydowanie nie – wręcz przeciwnie, z małżonką jesteśmy bardzo zadowoleni, zobaczymy jednak jak pod względem niezawodności będzie bo tu obie 6'tki spisały się znakomicie (Hyundai zresztą też)

Weekend był, teściowie w końcu z powrotem na działce więc relax pełną gębą czyli pierwsze normalne mycie po powrocie
Po myciu wpadła warstwa CC Water Gold od Prostaff – polecam mocno, robi mega robotę

Po trochę pobawiłem się nowym telefonem małżonki i chyba czas na wymianę mojego
Tu efekt zabawy:

Po trochę pobawiłem się nowym telefonem małżonki i chyba czas na wymianę mojego

Dymian napisał(a):co to za magiczny telefon małżonki?
A tam – żaden magiczny, S9 raptem
Adobe Premiere 
Ten CC water gold nakładałes na mokro czy na sucho ? Latwo się go aplikuje ? Nie zostawia smug ?
Ostatnio po nalozeniu powloki ceramicznej od carpro zastosowałem tez dolaczony do zestawu reload. Nakładanie tego na sucho to byla MASAKRA ! Bardzo szybko zasychal i zostawial smugi, które mozna bylo poprawic tylko ponownym przejechaniem reloadem. Nie chce juz tego uzywac w przyszlosci i szukam alternatywy
Ostatnio po nalozeniu powloki ceramicznej od carpro zastosowałem tez dolaczony do zestawu reload. Nakładanie tego na sucho to byla MASAKRA ! Bardzo szybko zasychal i zostawial smugi, które mozna bylo poprawic tylko ponownym przejechaniem reloadem. Nie chce juz tego uzywac w przyszlosci i szukam alternatywy
piotear napisał(a):Ten CC water gold nakładałes na mokro czy na sucho ? Latwo się go aplikuje ? Nie zostawia smug ?
Aplikowałem na sucho, na nienagrzany lakier – aplikacja banalna, dotarcie bez problemów – bez smug, mazów, ciemnych plam. Do tego bardzo wydajny, zrzut wody oraz kropelki świetne, tak samo jak efekt wizualny. C2 V3 takiej roboty nie robiło, już nie wspominając o tradycyjnych quick detailerach czy quick waxach

No i chrom z frontu znikł
Jako, że matowe wykończenie Plasti-Dip mi nie pasuje w przypadku grilla postanowiłem spróbować sił z folią (konkretnie z 3M 1080 G12) – całość zajęła ~40 min i efekt jak na pierwszy raz IMO niezły – choć nie obyło się bez kilku błędów i zapewne kiedyś będę go oklejał na nowo
Tak więc było tak:

A jest tak:

+

Tak więc było tak:

A jest tak:

+

A ja tam lubię jak jest troszkę chromu. Ale teraz modnie jest go usunąć. Ja jestem niemodny. 

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011