Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Nie jestem pewien na 100 % czy w modelach po lifcie tez tak jest, ale w mojej Madzi z 2016 nie ma dostępnego języka komend głosowych po polsku. Aby z komend korzystać ustawiłem jeżyk na angielski, niemniej trzeba pamiętać, że wtedy język navi tez jest po angielsku. Ot tak
Jeżeli język navi ustawie na polski to nie mam komend głosowych. Dlatego korzystam z angielskiego, bo komendy używam od czasu do czasu.
marek7 napisał(a):Czy jest zatem metoda na zmianę języka komend z angielskiego na polski?
Możesz zostać CEO Mazdy i powiedzieć "programiści, rzućcie wszystko i wprowadźcie polskie komendy głosowe". To pewnie jakoś w rok ogarną temat.
Trasa Wrocław-Ustka. Przed Poznaniem kieruje na będącą w budowie S5.
Pod Koszalinem kieruje na będącą w budowie S11.
Ciężko jej to wybić ze łba. Strasznie uparta, kosztowało mnie to sporo nerwów, czasu no i benzyny.
Pod Koszalinem kieruje na będącą w budowie S11.
Ciężko jej to wybić ze łba. Strasznie uparta, kosztowało mnie to sporo nerwów, czasu no i benzyny.
piotear napisał(a):Z Radomia na lotnisko Chopina też nie kieruje Ską. Każe jechać gdzieś w miasto...
Przynajmniej istniejącą drogą

Hej,
zamówiłem kartę z nawigacją. Czytałem, że warto zrobić kopię zapasową karty (na wypadek uszkodzenia/zgubienia karty). Ale czy to ma znaczenie, czy zrobię kopię przed czy po pierwszym uruchomieniu w aucie i sparowaniu z samochodem?
zamówiłem kartę z nawigacją. Czytałem, że warto zrobić kopię zapasową karty (na wypadek uszkodzenia/zgubienia karty). Ale czy to ma znaczenie, czy zrobię kopię przed czy po pierwszym uruchomieniu w aucie i sparowaniu z samochodem?
- Od: 24 lip 2017, 14:55
- Auto: Mazda3 BN 2018 SkyEnergy 2.0 165KM, Snowflake White Pearl
micz napisał(a):... Ale czy to ma znaczenie, czy zrobię kopię przed czy po pierwszym uruchomieniu w aucie i sparowaniu z samochodem?
Radzik79 napisał(a):Ludki mam pytanie. Czy będzie chodzić karta sd o innym numerze niż vin pojazdu
Nawet sie Wam nie chce przeczytac kilku wczesniejszych postow w watku, w ktorym zadejecie pytanie...
Menu navi mam w języku polskim.
W katalogu na karcie SD są głosy polskie.
Dlaczego więc nie mówi mi po polsku jak jadę ?
Chciałem zrobić kopię karty SD. Mam 4gb.
Zrobiłem obraz i wgrałem go na nową. Nowa karta nie była już widziana przez MZD Connect. Dlaczego ?
Zrobiłem obraz i wgrałem go na nową. Nowa karta nie była już widziana przez MZD Connect. Dlaczego ?
david821311 napisał(a):Menu navi mam w języku polskim.
Bo ma za mało GB. Jakim cudem wgrałeś obraz 8GB ?

Kremius napisał(a):Cześć,
mam pytanie w jaki sposób i ile kosztuje aktywowanie tych funkcji online
esem napisał(a):david821311 napisał(a):Menu navi mam w języku polskim.
.
Jakie 8Gb.
david821311 napisał(a):Kremius napisał(a):Cześć,
mam pytanie w jaki sposób i ile kosztuje aktywowanie tych funkcji onlineesem napisał(a):david821311 napisał(a):Menu navi mam w języku polskim.
.
Jakie 8Gb.? Zrobiłem kopię karty oryginalnej 4Gb i po włożeniu system mszy jej nie widzi
I nie zobaczy

child napisał(a):Karta to 8GB – przed updatem ilość zajętego miejsca wynosiła poniżej 4 GB, po updacie powyżej tej granicy. Szczerze mówiąc nie nazwałbym ładowania map powolnym, choć oczywiście zawsze może być lepiej.
woytaski napisał(a):Tworzenie kopii zapasowej ok. 10 minut.
Aktualizacja robiona w dniu wczorajszym – jak wyżej.
Oryginalna karta – ok. 4,5 GB
Po aktualizacji – ok. 6,3 GB.
creet napisał(a):...
Mogę polecić np taką kartę: Sandisk Ultra 40mb/s 8GB CLASS 10. W mojej ocenie zdecydowanie szybciej ładuje się nawigacja, przeliczają trasy itd.
Pytam ponownie bo chyba ktoś nie rozumie o co mi chodzi.
Jak zrobic kopię mojej oryginalnej karty SD z nawigacją.
Bo jak zrobiłem programem do robienia obrazów to po włożeniu tej nowej do auta system MZD jej nie widzi
Bo jak zrobiłem programem do robienia obrazów to po włożeniu tej nowej do auta system MZD jej nie widzi
david821311 napisał(a):Pytam ponownie bo chyba ktoś nie rozumie o co mi chodzi.
I nie zobaczy, zostało Ci to już wielokrotnie wyjaśnione.
Kup poprostu kartę 8GB i przestań robić z siebie np. nieudacznika