Swoją mazdę odebrałem w kwietniu 2018 r.
Czy problem klimatyzacji będzie aktualny ?
O jaką notę chodzi , nr seryjne itd .
Pozdrawiam

www.mazdaspeed.pl
pepe1990 napisał(a):Dzwoniłem do ASO, mam podjechać, ale od razu zaznaczono, że taki lód to normalka i pewnie wszystko jest ok. Nie wiem, samochód mam już 2 lata i nigdy czegoś takiego wcześniej nie widziałem, ale to może ja się nie znam i wymyślam
sawiszy napisał(a):dareme89 o tym nie pomyślałem![]()
Zadzwonię do nich i przynajmniej napsuję im krwi, bo mnie wkur..., chociaż nie wierzę by to coś dało.
Tak czy inaczej, znalazłem serwis klimatyzacji, gdzie gościu zna temat klimy w CX3, ma oryginalny skraplacz i za kompletną usługę weźmie 800 zł. Umówiłem się z nim na poniedziałek. Jak będę po to opiszę wrażenia na chłodno;)
Przez taką pierdołę Mazda spadła u mnie z piedestału. CX3 kupiliśmy jako drugie auto. PIerwsze to 3 z 2014r. i na fali zadowolenia znów zawitaliśmy do dilera.
W przyszłym roku zmieniam moją 3 na coś większego (miała być 6), ale teraz już moje pierwsze kroki będą stety/niestety w innym kierunku.
Wkurza mnie ta "bezawaryjność" Mazd
krzychun napisał(a):A co ma oznaczać ta fraza "od razu problem"?
Normalne i to nie tylko w Maździe, wiele firm stosuje kompresor on-off zamiast takiego ze zmiennym wydatkiem, które zazwyczaj są bardziej awaryjne. A głośno działa kompresor czy strzela sprzęgło podczas załączenia?
Komfort? Hmmm mały samochodzik klasy B i narzekanie na komfort...
darrecki napisał(a):Mazda 2 DJ – ta sama chłodnica klimy co w CX3 2.0
Właśnie padła 3 sztuka – z czego oni to robią?
Auto ma już co prawda 7 lat, ale jedyne co zmieniłem (oprócz filtrów i olejów) to 1x tarcze, 2x klocki i teraz będzie 3x chłodnica klimatyzacji. Auto nie ma nawet 100 tyś km przebiegu.
Poobloo napisał(a):Kolego krzychun ty sie tak wszystkich czepiasz czy tylko nowych?![]()
Poobloo napisał(a):Chodziło mi o komfort jakim jest brak wibracji, falujących obrotów i trzasków dochodzących z pod maski a tego można oczekiwać od każdego samochodu nawet małego klasy B a z pewnością od auta które kosztuje tyle pieniędzy…![]()
Poobloo napisał(a):A wiec do rzeczy potrafisz mi pomoc i powiedzieć czy takie objawy to normalne zachowanie czy mam sie szykować na wydatki?
krzychun napisał(a):Normalne
krzychun napisał(a):Poobloo napisał(a):Kolego krzychun ty sie tak wszystkich czepiasz czy tylko nowych?![]()
A gdzie ja się czepiam?Poobloo napisał(a):Chodziło mi o komfort jakim jest brak wibracji, falujących obrotów i trzasków dochodzących z pod maski a tego można oczekiwać od każdego samochodu nawet małego klasy B a z pewnością od auta które kosztuje tyle pieniędzy…![]()
Czy ja wiem, widziałem dużo większe (w sensie klasy), ze 2-3 razy droższe samochody i tam też dochodził charakterystyczny trzask z pod maski. Nic w tym nadzwyczajnego. U mnie w środku nie słychać jak są zamknięte drzwni/okna, ale na zewnętrz dźwięk jest bez problemu do zauważenia. A wibracje silnika to inny temat, cecha CX-3. Ja bym dziękował ekologom za tak niskie obroty biegu jałowego. Poza tym "tyle pieniędzy" to też jakiś taki roszczeniowy charakter wypowiedzi znowu wyczuwam.
Jesteś jakiś przewrażliwiony kolego![]()
nie wiem jakie auta widziałeś jakimi jeździłeś jakie masz doświadczenia ale tak sie składa ze posiadam rownież Seata Leona z 2014 roku i tam dzialanie kompresora(sprzęgła kompresora) jest niezauważalne dla kierowcy. Brak trzasków wibracji tak wiec daje mi to podstawy do obaw ze coś jest nie tak u mnie.
Poobloo napisał(a):A wiec do rzeczy potrafisz mi pomoc i powiedzieć czy takie objawy to normalne zachowanie czy mam sie szykować na wydatki?
Już pomogłem o tutaj:krzychun napisał(a):Normalne
Tak swoją drogą w tym dokładnie temacie już parę razy temat się przewijał...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60, Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9