Android Auto – wersja nieoficjalna
Ja też mam androida 7. To nie problem. Obejrzyj dokładnie filmik instrukt. Trzeba odblokować opcje programisty. Pukasz kilkakrotnie raz po raz w okno informacje o androidzie auto aż rozwiną się dodatkowe opcje.... Ja zastanawiam się czy wszystko będzie działało z androidem 8 , bo mam go mieć niebawem ?
Wreszcie znalazłem chęci na odblokowanie portów USB w V59 i wgranie AA. A teraz pytam się samego siebie – na co tyle czekałeś? To jest zajedwabiste!
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Ostatnio zauważyłem, że nie działa odbieranie telefonu gdy działa AA.
Ktoś zadzwonił – w głośnikach jest "połączenie....", ale guziczki na kierownicy są martwe.
Z AA też nie mogę odebrać. Nie ma też info na ekranie gdy mam go na AA. Muszę odebrać fizycznie na telefonie!
Coś pewnie mam nie ustawione.... HELP!
Ktoś zadzwonił – w głośnikach jest "połączenie....", ale guziczki na kierownicy są martwe.
Z AA też nie mogę odebrać. Nie ma też info na ekranie gdy mam go na AA. Muszę odebrać fizycznie na telefonie!
Coś pewnie mam nie ustawione.... HELP!
Mam nadzieję, że dopracują wersję z wifi. Póki co jednym działa znośnie, a innym w ogóle, więc może się jednak okazać, że w niektórych przypadkach konieczna będzie wymiana modułu WiFi.
Wersja z M3R (AiO 2.7.9) ma wifi?
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darrecki napisał(a):Wersja z M3R (AiO 2.7.9) ma wifi?
Chyba nie. Ale na m3r w temacie o AIO znajdziesz linka do wersji 1.09 WiFi. Ja przetestowałem – jest tam parę problemów zniechęcających do dłuższego korzystania więc dalej będę jednak korzystał z kabla.
Zaktualizowałem swojego samsunga galaxy s7 edge do androida oreo i zaczęły się problemy...
Wcześniej na androidzie 7 , tak jak wcześniej pisałem apk aa nieoficjalna na kabelku usb działała super , bez zastrzeżeń. Teraz ma problem z wystartowaniem. ...a od jakiegoś czasu w ogóle nie może wystartować.
Ma ktoś podobny problem ? Na telefonie wersja apk. AA najnowsza jest zainstalowana . na kompie MZD-AIO v 2.7.9.
Wcześniej na androidzie 7 , tak jak wcześniej pisałem apk aa nieoficjalna na kabelku usb działała super , bez zastrzeżeń. Teraz ma problem z wystartowaniem. ...a od jakiegoś czasu w ogóle nie może wystartować.
Ma ktoś podobny problem ? Na telefonie wersja apk. AA najnowsza jest zainstalowana . na kompie MZD-AIO v 2.7.9.
Wszystko wskazuje na to , że mam coś nie tak z portami USB w mazdzie
...raz załapują , a innym razem nie. To samo z podłączeniem pendrive to odsłuchu muzyki , raz system widzi go , innym razem nie.
Ciekawostką jest , że bez znaczenia którego portu USB chcę użyć.
Myślę , że brak jakiegoś stałego styku , może po prostu jakieś zabrudzenie na stykach.
... a może padł sterownik od USB w systemie , ale tu jestem zielony , nawet nie wiem czy taki istnieje ..? Prawdopodobnie istnieje
Wszystko to zbiegło się z aktualizacją systemu w smartfonie do OREO , bo wcześniej problemów nie było.
Pytanie jak to cholerstwo rozebrać , aby coś stwierdzić , czy mechanicznie styki są czyste i gdzieś nie luźne ?
A "sterownik" można gdzieś pobrać i zainstalować na nowo ?
Ciekawostką jest , że bez znaczenia którego portu USB chcę użyć.
Myślę , że brak jakiegoś stałego styku , może po prostu jakieś zabrudzenie na stykach.
... a może padł sterownik od USB w systemie , ale tu jestem zielony , nawet nie wiem czy taki istnieje ..? Prawdopodobnie istnieje
Wszystko to zbiegło się z aktualizacją systemu w smartfonie do OREO , bo wcześniej problemów nie było.
Pytanie jak to cholerstwo rozebrać , aby coś stwierdzić , czy mechanicznie styki są czyste i gdzieś nie luźne ?
A "sterownik" można gdzieś pobrać i zainstalować na nowo ?
Też mam podobnie. Ale jak przeładuję telefon i MZD – to się łączy. Czasami działa po kilka odpaleń bez problemu.
Pewnie zostaje "coś" po połączeniu z AA i nie potrafi się z tym system uporać. Do dzisiaj nie mogę przyjmować i odbierać połączeń w AA.
Pewnie zostaje "coś" po połączeniu z AA i nie potrafi się z tym system uporać. Do dzisiaj nie mogę przyjmować i odbierać połączeń w AA.
... bawiłem się wtyczką od kabla po podłączeniu do portu USB , po załapaniu i połączeniu się z AA i potrafiło zrywać i łączyć z mazdę z AA.
Potem , innym razem już nie łapało , stąd moje podejrzenia co do sprawności portów.
W sumie to już nie wiem co jest grane...
Potem , innym razem już nie łapało , stąd moje podejrzenia co do sprawności portów.
W sumie to już nie wiem co jest grane...
A to u mnie jak już złapało, to nie było problemu. Peny też zawsze działają. Ale to chyba niemożliwe by padły jednocześnie 2 porty w ten sam sposób. No raczej nie ma to nic wspólnego z OREO w telefonie.
Oficjalnie AA i CP wchodzi do oferty Mazdy 6 Sierpnia w cenie 220€ + instalacja. Nie ma tragedii jeśli chodzi o cenę, bo w nowych autach będzie to opcja za 300€...
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D