Czateria... 2021
Paweł napisał(a):przede wszystkim zaimpregnuj.
dokładnie!
Ile masz tej kostki?
Trzeba to umyć (myjke pewnie w Wawie za 50zł na dobę pożyczysz), potem zaimpregnować.
I z głowy.
Obstawiam, że koszt chemii na mycie i impregnację zamknie się w 200-250zł.
Pakować?

Mam taki który generalnie całkiem fajnie się sprawdza. Nie "wybłyszcza" kostki (co niestety robi większość) i całkiem przyzwoicie kosztuje.
Minus taki że minimum 5l opakowania.
Starcza na jakieś 30-40m2, kosztuje 210zł.
Beny, ja bym zaimpregnował. Jak zrobisz grilla i wszystko uświnisz po pijaku to docenisz dużo większą łatwość umycia tego
Dopisano 28 cze 2018 15:23:
nemi, nawet toto działa (lokalizacja auta). Musiałbym wrzucić ładowarkę na stałe podpiętą do telefonu i gdzieś toto ukryć w trzewiach.
Gdzieś kiedyś były chyba takie długo działające karty z netem które powinny się do tego sprawdzić. Czy się mylę? Bartek chyba kiedyś podrzucał.
Minus taki że minimum 5l opakowania.
Starcza na jakieś 30-40m2, kosztuje 210zł.
Beny, ja bym zaimpregnował. Jak zrobisz grilla i wszystko uświnisz po pijaku to docenisz dużo większą łatwość umycia tego
Dopisano 28 cze 2018 15:23:
nemi, nawet toto działa (lokalizacja auta). Musiałbym wrzucić ładowarkę na stałe podpiętą do telefonu i gdzieś toto ukryć w trzewiach.
Gdzieś kiedyś były chyba takie długo działające karty z netem które powinny się do tego sprawdzić. Czy się mylę? Bartek chyba kiedyś podrzucał.
Chyba sprzedam beemkę. To chyba już za dużo dla mnie... W weekend miałem jechać w trasę, bo przyjemność prowadzenia miałem poczuć, ale nie wiem czy dam radę załatwić tablice.
Chyba się po prostu obrażę na to auto.
Od wymiany tarcz przejechałem 600 m i już kolejne koszty! A samochód uziemiony.
Edit: ale czasu to trwa na tej zakichanej komendzie. Wyszła jakaś kobieta – pracownica – po następną osobę i nie mogła się dogadać z interesantką.
– Pani w sprawie kradzieży psa?
– Jakiego psa? Samochód mi ukradli.
– To nie chce pani zgłosić kradzieży psa?
– No nie, bo to samochód był.
Bareja by tego nie wymyślił.
Chyba się po prostu obrażę na to auto.
Od wymiany tarcz przejechałem 600 m i już kolejne koszty! A samochód uziemiony.
Edit: ale czasu to trwa na tej zakichanej komendzie. Wyszła jakaś kobieta – pracownica – po następną osobę i nie mogła się dogadać z interesantką.
– Pani w sprawie kradzieży psa?
– Jakiego psa? Samochód mi ukradli.
– To nie chce pani zgłosić kradzieży psa?
– No nie, bo to samochód był.
Bareja by tego nie wymyślił.
Ja dziś byłem w urzędzie dopełnić formalności na budowę garażu. W pół godziny załatwione. Ale przepisy mamy porabane. Garaż będzie na działce w odległości 6 m od jednego sąsiada czyli ok. A od drugiego 3 metry i tu już się nie da według przepisów ma być 4. Szkoda tylko że to moja działka jest, kupiłem jako dwie przyległe 

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Nemi przełóż tablice z Golfa i jedź, ciesz się jazdą 
loockas napisał(a):Oby to był tylko jakiś błąd do skasowania...
Tak na szczęście było...
nemi współczuje
Idę o zakład, że nemi do końca wakacji zmieni samochód
Zmieni pechową Niemkę na śliczną Włoszkę? 
@Beny: Sorry 
Może spróbuję z jednym autem? Będzie ciężko, ale może jakoś damy radę?
A może Zafira w abonamencie? Albo fiat 500? Nie wiem naprawdę
Albo zaraz mi przejdzie i będę jeździł... BMW
Może spróbuję z jednym autem? Będzie ciężko, ale może jakoś damy radę?
A może Zafira w abonamencie? Albo fiat 500? Nie wiem naprawdę
Albo zaraz mi przejdzie i będę jeździł... BMW
Ostatnio edytowano 28 cze 2018, 18:36 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz
Beny napisał(a):Ja dziś byłem w urzędzie dopełnić formalności na budowę garażu. W pół godziny załatwione. Ale przepisy mamy porabane. Garaż będzie na działce w odległości 6 m od jednego sąsiada czyli ok. A od drugiego 3 metry i tu już się nie da według przepisów ma być 4. Szkoda tylko że to moja działka jest, kupiłem jako dwie przyległe
to że złożyłeś wniosek to nie znaczy, że załatwione
A może w urzędzie przepisów nie znają ?
4. W zabudowie jednorodzinnej i zagrodowej, uwzględniając przepisy odrębne oraz przepisy § 13, 19, 23, 36, 40, 60 i 271-273, dopuszcza się:
3) budowę budynku gospodarczego lub garażu o długości nie większej niż 6,5 m i wysokości nie większej niż 3 m bezpośrednio przy granicy działki budowlanej lub w odległości nie mniejszej niż 1,5 m ścianą bez okien i drzwi.
A poza tym ścianę bez okien możesz mieć i tak 3 metry od granicy.
A do tego jak sąsiednia działka jest Twoja to we wniosku ujmujesz obie działki i wtedy odległość od granicy własnej działki nie obowiązuje.
Dlatego czasem lepiej nie oszczędzać tylko dać zarobić komuś kto siedzi w tym od lat
Mam nadzieję, że temu złamasowi, który pozbawił mnie tablic kuśka uschnie jak rodzynka.
Przez niego muszę auto zarejestrować ponownie, a dziś jeszcze 2,5 h pracy mnie czeka, bo zamiast pracować musiałem siedzieć na komendzie i słuchać pomstowania jakiejś baby, że tak długo to trwa i faceta, który nie mógł znieść, że papier w WC jest taki straszny.
Przez niego muszę auto zarejestrować ponownie, a dziś jeszcze 2,5 h pracy mnie czeka, bo zamiast pracować musiałem siedzieć na komendzie i słuchać pomstowania jakiejś baby, że tak długo to trwa i faceta, który nie mógł znieść, że papier w WC jest taki straszny.