Czasami przeszkadzało mi że bagażnik otwierany z pilota w wersji sedan uchyla się tylko i muszę go popychać do góry co jest uciążliwe jeśli się ma jakieś zakupy w rękach ale czego Chińczyk nie wymyśli:
https://www.aliexpress.com/item/Car-Tru ... 4c4diaSrHA
Mazda 3 BM Sedan – otwieranie bagażnika z kluczyka i dodatkowe sprężyny
Strona 1 z 1
Również to zrobiłem od razu po kupnie auta i polecam 
Tylko proponuję Ci zmienić trochę miejsce montażu, bardziej po skosie w stronę lampy wtedy całość idzie troszkę wolniej i delikatniej do góry i nie będzie tego odbicia bagażnika w ostatniej fazie otwierania
Tylko proponuję Ci zmienić trochę miejsce montażu, bardziej po skosie w stronę lampy wtedy całość idzie troszkę wolniej i delikatniej do góry i nie będzie tego odbicia bagażnika w ostatniej fazie otwierania
- Od: 21 paź 2009, 21:29
- Auto: Mazda CX-5 KF 2.5 2019
Mazda 3 BM sedan 2.0 2014
Też ten chiński wynalazek widziałem już dawno 
Jak kolega wyżej, dopracuj otwieranie bo ktoś kiedyś zęby straci
Szkoda, że w HB nie ma takiej możliwości
PS. proponowałbym zmienić też nazwę tematu żeby było wiadomo o co chodzi, np. otwieranie klapy bagażnika z kluczyka czy coś takiego...
Jak kolega wyżej, dopracuj otwieranie bo ktoś kiedyś zęby straci
Szkoda, że w HB nie ma takiej możliwości

PS. proponowałbym zmienić też nazwę tematu żeby było wiadomo o co chodzi, np. otwieranie klapy bagażnika z kluczyka czy coś takiego...
Można prosić o zdjęcie jak zamontować sprężynę? Opcja @dnf odpada – zdecydowanie za szybko
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Próbowałem po lewej ten sam otwór – nie otwiera do końca. Klapa jest wyklejona matami wygłuszającymi, pewnie jest za ciężka. Przy okazji ucho sprężyny zdążyło zdeformować otwór. Spróbuję po prawej, najwyżej będę musiał dokupić drugą sprężynę
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Faktycznie możesz mieć za ciężką po wygłuszeniu, u mnie jest taki moment przed samym końcem że bardzo zwalnia i delikatnie dochodzi do końca i pewnie w tym momencie twoja się zatrzymuje, ale możesz spróbować skręcić na maxa sprężyne to może przejdzie ten moment i otworzy do końca
- Od: 21 paź 2009, 21:29
- Auto: Mazda CX-5 KF 2.5 2019
Mazda 3 BM sedan 2.0 2014
Skręciłem do końca, cały czas za mało. Ale znalazłem inne miejsce, bardziej równolegle do zawiasu – sprężyna przy zamkniętej klapie nie jest tak mocno naciągnięta a mimo wszystko klapa się otwiera.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Strona 1 z 1