jestem właścicielem Mazdy 3, 1.6 benzyna, 2007 r.

chciałem dokonać przeróbek w swojej mazdzie, czy ktoś ma doświadczenie bądź uwagi w poniższych tematach:
1) wyłączyć sygnał dźwiękowy niezapiętych pasów (wiem, wiem, ale mnie wkurza),
2) włączanie radia bez kluczyka w stacyjce (w poprzednim samochodzie miałem taką możliwość),
3) mam wersję radia z CD player (bez MP3), który nie czyta płyt. płyta czyszcząca niestety nie poradziła sobie z problemem. czy jest jakiś sposób, żeby przywrócić czytnik do życia? wpadłem natomiast na pomysł, żeby na Allegro kupić używaną wersję radia w wersji CD + MP3 i podmienić. czy będzie to działać (np. komputer pokładowy pod klawiszem INFO)?
4) chciałem podłączyć kabelek AUX IN pod klawisz MEDIA – czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie, jakiej długości kabelek kupić i gdzie go wyprowadzić?
5) kierownica (skóra obszywana) jest trochę przetarta, czy zamiana kierownicy na inną (chciałem model skóra, ale bez szycia) jest skomplikowana, i jak przełożeniem z airbaga, podobno są różne jego mocowania,
6) jakie opony letnie polecacie 205/55/R16,
7) ze względu na wiek mazdy zastanawiałem się nad zabezpieczeniem antykorozyjnym spodu podwozia, jakie polecacie rozwiązania i gdzie (Warszawa),
8) czy ktoś może polecić zaufanego mechanika/serwis Mazdy zachodnia część Warszawy (np. który wykonałby powyższe przeróbki)?
trochę tych punktów się zebrało, spisywałem je sobie