I jedna mały hybrydka

www.mazdaspeed.pl
Szymon napisał(a):Toż daj mi alternatywę bo w sobotę jadę do Poznania ..
loockas napisał(a):Kurde, a co z tą Alfą jest nie tak? Serio jak patrzę na tego lexa to z żadnej strony nie jest wart tej kasy.
CT jest samochodem hybrydowym łączącym silnik spalinowy 1.8l o mocy 99 KM z silnikiem elektrycznym o mocy 82 KM. Łącznie te dwa silniki mają moc 136 KM (w hybrydach łączna moc nie jest obliczana przez zwykłe dodawanie) co pozwala temu kompaktowi na rozpędzanie się do 100 km/h w 10,3 sekundy i pędzić z maksymalną prędkością 180 km/h. Skrzynia biegów jest bezstopniowa i przenosi napęd na przednie koła.
Szymon napisał(a):Osiągi poważnie nie robią mi różnicy, jeśli nie będą gorsze.
W trybie ECO auto zużywa w ruchu miejskim około 6,5 l/100 km. W trasie wynik jest podobny. Chyba, że to jazda autostradą – wówczas należy się liczyć ze zużyciem rzędu 7,5 l/100 km.
loockas napisał(a):Czyli bez szału. Nemi bez hybrydy ma lepsze wyniki
loockas napisał(a):w hybrydach łączna moc nie jest obliczana przez zwykłe dodawanie
brii napisał(a):Szymon napisał(a):Osiągi poważnie nie robią mi różnicy, jeśli nie będą gorsze.
Jeździłeś tym? Jest totalnie inaczej. Z jednej strony może być lepiej z innej jest gorzej. Jeśli osiągi są naprawdę bez znaczenia to ogólnie wystarczy ale radochy mi ten napęd sprawić nie potrafił i nie mam tu na myśli mocy.
JohnnyB napisał(a):To kupuj.....
.......mi też się podoba
loockas napisał(a):Ja po jeździe Aurisem znienawidziłem skutecznie CVT.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości