ZOOMik – przeglądu karoserii dokonuje się podczas ręcznego mycia i wycierania

Ja sobie powiedziałem, że przy kupnie następnego samochodu obowiązkowo biorę go na mycie ręczne (przed kupnem), lepszego przeglądu karoserii nikt Tobie nie wykona

Ja mam przegląd za miesiąc, też po 6-latach, ale to w zaprzyjaźnionym warsztacie, byłem na zwiadach miesiąc temu, samochód był na podnośniku, wszystko oglądaliśmy, i za bardzo nie ma co robić. Trochę ruda wyszła przy lewym przdnim wzmocnieniu na podnośnik (od spodu), to zrobi mi trochę konserwy, żeby dalej nie zjadała, i klapa bagażnika (od wewn. strony) ma parę małych purchli, zabezpieczą.
Świec jeszcze nie trzeba, płyn chłodniczy to prawie wieczny

, olej będzie mi zmieniał (kupiłem Dexelię) + filtr oleju, pozostałe filtry zmienia się samemu (chociaż kabinowy to cholerstwo jest do zmiany

, co ja się nagimnastykowałem), jeszcze pewnie serwis klimy zrobię, a tak to tylko lać i jeździć. Już zapomniałem jak znajomy mechanik wygląda, z poprzednim samochodem byłem u niego co kilka miesięcy i rachunki na zawrotne kwoty, ale wolę tak jak teraz. A tarcze mam chyba od nowości, przebieg teraz 85k.
A jaką oliwę lałeś? A ta uszczelka to korka spustowego? – zawsze warto zmienić przy każdej zmianie filtra oleju? – można taką uszczelkę gdzieś nabyć, czy tylko w ASO?