PS
Na karoserie nakładam wosk (raz na 3 miesiące , godzina roboty) ) polecony przez kol. Toruńczyka i jestem zadowolony

Pozdrawiam
www.mazdaspeed.pl
andrep napisał(a):Chomcio szanuję Twoją decyzję odnośnie ceramiki, ale swojego zdania tu viewtopic.php?f=519&t=198490&start=20 nie zmienię, jeśli chodzi o folię to może bym założył ale po "paru" dniach na słońcu obawiam się że piękny Soul red by nie był taki piękny pod folią
.Oczywiście pewności nie mam, jeśli chodzi o przytoczone słowa właściciela firmy , to co on ma powiedzieć?, przecież nie powie że nie warto
.Ja bardziej bym się zastanawiał nad podwoziem po trzech latach , tu viewtopic.php?f=494&t=181641&start=40 jest opis jak to wygląda.
PS
Na karoserie nakładam wosk (raz na 3 miesiące , godzina roboty) ) polecony przez kol. Toruńczyka i jestem zadowolony![]()
Pozdrawiam
andrep napisał(a):Chomcio szanuję Twoją decyzję odnośnie ceramiki, ale swojego zdania tu viewtopic.php?f=519&t=198490&start=20 nie zmienię, jeśli chodzi o folię to może bym założył ale po "paru" dniach na słońcu obawiam się że piękny Soul red by nie był taki piękny pod folią
.Oczywiście pewności nie mam, jeśli chodzi o przytoczone słowa właściciela firmy , to co on ma powiedzieć?, przecież nie powie że nie warto
.Ja bardziej bym się zastanawiał nad podwoziem po trzech latach , tu viewtopic.php?f=494&t=181641&start=40 jest opis jak to wygląda.
PS
Na karoserie nakładam wosk (raz na 3 miesiące , godzina roboty) ) polecony przez kol. Toruńczyka i jestem zadowolony![]()
Pozdrawiam
Sonne napisał(a):Ja mam takie samo zdanie co andrep. Nic dodać nic ująć. Dla mnie to pieniądze wyrzucone w błoto. Przejedzie obok solarka i tak cały efekt zniszczy.
@andrep ja właściwie też się zastanawiam nad zabezpieczeniem antykorozyjnym podwozia. Tylko nie wiem co dokładnie i jak i oczywiście za ile.
Edit: Serio 7500 złotych za bezbarwną powłokę którą tak jak mówi anrep kamień z koła poprzedniego samochodu i tak nie zatrzyma. Dla mnie to kpina. Owszem jak ktoś sra kasą jak namalowane grafiki na porsze to może i warto. Ale nie dla samochodu za 60-80k... To jest 1/10 samochodu...
undead napisał(a):Zgadzam się z wami co do powłok ceramicznych, jednak na maskę / przód świetnie nadają się folie samogojące. Zabezpieczają lakier przed odpryskami dodatkowo jeśli zostaną zarysowane wystarczy ciepło słoneczne do usunięcia rys. Sama folia nie zmienia koloru czy odcienia. Jak nie powie się, że coś jest naklejone na maskę to nikt nie zwróci nawet uwagi. Dzisiejsze lakiery są tak miękkie, a dodatkowo Mazda ma bardzo cienkie lakiery, że bardzo łatwo jest je uszkodzić. Kolega pokazywał mi maskę od "6" po komarach, które to powbijały się w lakier. Z folią nie będzie takich efektów.
Chomcio napisał(a): undead napisał(a):
Zgadzam się z wami co do powłok ceramicznych, jednak na maskę / przód świetnie nadają się folie samogojące. Zabezpieczają lakier przed odpryskami dodatkowo jeśli zostaną zarysowane wystarczy ciepło słoneczne do usunięcia rys. Sama folia nie zmienia koloru czy odcienia. Jak nie powie się, że coś jest naklejone na maskę to nikt nie zwróci nawet uwagi. Dzisiejsze lakiery są tak miękkie, a dodatkowo Mazda ma bardzo cienkie lakiery, że bardzo łatwo jest je uszkodzić. Kolega pokazywał mi maskę od "6" po komarach, które to powbijały się w lakier. Z folią nie będzie takich efektów.
Undeead , Masz takei rozwiązanie u Siebie na autku sprawdza się
Sonne napisał(a):@undead
Dałeś odnośnik do http://car-perfecta.pl/5792-2/ Prowadzi on do NOWA MAZDA – PAKIET OPTIMA
Wchodze w cennik – zakładka oferta:
Przewijam lekko w dół, i pakiet Optima od 7500 zł.
To albo kosztuje 7500, albo zrobiłeś inny pakiet.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60, Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9