Spory postęp koreańce zrobiły od 2011 roku kiedy to o mały włos nie kupiłem KIA Ceed SW – i na szczęście padło wówczas na Niebieską.
www.mazdaspeed.pl

KMBak napisał(a):Silnik mały. Dlatego. Moja 2.5 przy większych prędkościach pali mniej niż 1.6 w trójce.
Jasne, 2.5 czasem potrafi spalić tyle samo praktycznie czy ciut mniej ale raczej przy gonieniu w specyficznych warunkach niż przy jeździe z stałą prędkością po autostradzie (do tego przy porównaniu MT z AT). W GT dużą rolę odgrywać będzie m.in. fakt, że ma jednak krótką skrzynię to raz – dwa, silniki Kii nie grzeszą nadzwyczajną efektywnością jeśli chodzi o spalanie a po trzecie to auto dopiero się dociera i spalanie się zapewne zmieni na lepsze jeszcze 
Weelkoo napisał(a):Bo te 8,5l przy 120~130 km/h na tempomacie to więcej niż u mnie (przy 270KM i niemal 5m auta).
marcin255 napisał(a):No nie żartuj
(no ale skoro piszesz o tempomacie na 120~130 to zapewne w grę wchodzi pierwszy lub drugi przypadek, bo by utrzymać średnie 120~130 na długiej trasie to tempomat raczej bliżej 140~150 i to zakładając, że jednak prawie cała trasa to autostrada 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości