Kto ma CB radio?
Hehehe je się zapotarzyłem w to cudo jak w przeciągu jednego miesiąca dostałem 8 punktów i 450 zeta mandatów za przekroczenie prędkości i to o głupie parę km/h.
Radio z anteną i strojeniem kosztołało mnie jakieś 250 zeta i już się kilkaktrotnie zwróciło 
Sprzedam różne części do mx-6
- Od: 23 sie 2005, 08:49
- Auto: Q50 3,0 TT, było 3 BL 2,3 MPS, mx6,626, 6 GH 2,5
mały stary niezawodny Alan i antenka mała tania i wystarczająca do 3km spoko można gadać i wyhaczac niebieskich
na wyposażeniu standardowym madzi od 1,5 roku

Mniam GTR
1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
b2 napisał(a):przy jakiej prędkości odpada antena na magnesie?
znajomemu odpadła przy 180.
Moja jest montowana na tylnej klapie przed spoilerem (który ją dodatkowo zabezpiecza przed oderwaniem) i już wytrzymała 210km/h, więc się nie obawiam.
b2 napisał(a):przy jakiej prędkości odpada antena na magnesie?
znajomemu odpadła przy 180.
Heh antenka Midland (najtańszej z allegro
U mnie ta antenka trzymała się przy 180-190 km/h i nie odpadła
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A radyjko mam chyba najstarsze z tych wszystkich powyżej tzw histoeyczna, legendarną grubą Onwę!!
Którą jakieś 10 lat temu ojciec woził w swojej Asconie, póżniej miała jakieś 8 lat odpoczynku aż powróciła do łask i teraz uratowała mnie już kilkukrotnie przed wysokimi mandatami i w nagrodę kupiłem jej nowy mikrofon, którego cena przekracza pewnie wartość radia

Ale nawet z CB i tak raz dałem się za prędkość złapać, a antena stała na dachu wystarczyło tylko radio włączyć, najbardziej zdziwieni z tego wszystkiego to byli gliniarze pewnie nie często ktoś wpada z CB

- Od: 21 gru 2005, 12:50
- Auto: 323F BA KF ;)
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Ja mam Alana 100 Plus i antenka Midland na magnes o dlugosci bata 1,5 metra.
Fajnie sie wygina,jak zdejme antene to jest wyzsza od auta.:–)
Kolega jechal z podobna antenka tyle ze 1 metrowa na dachu 220 km/h i magnes wytrzymal.Obecnie niema jazdy po polskich drogach bez Cb.Tyle sie narobilo tych suszarek i patroli ze lepiej miec aniola stróża.
Fajnie sie wygina,jak zdejme antene to jest wyzsza od auta.:–)
Kolega jechal z podobna antenka tyle ze 1 metrowa na dachu 220 km/h i magnes wytrzymal.Obecnie niema jazdy po polskich drogach bez Cb.Tyle sie narobilo tych suszarek i patroli ze lepiej miec aniola stróża.
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
Cukierek napisał(a):Obecnie niema jazdy po polskich drogach bez Cb.Tyle sie narobilo tych suszarek i patroli ze lepiej miec aniola stróża.
Zgadza sie. Ja tez mam, jakies radio i jakas antene 1m ale nie wiem jaka, nie pamietam. Bez tego nie ruszam sie w trase, nie ma bata. Niezastąpione urzadzenie w mojej magdzie
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

ja tez sie zastanawiam nad CB, wczorj jezdzilem po miescie z kolega ktory mial zamontowane i spodobalo mi sie
martwi mnie tylko puszczenie kabla z dachu do srodka bo 323F BA nie ma obramowania szyb, czy ktos rozwiazal ten problem u siebie? na allegro jest mnogo modeli w roznych cenach jakie wybrac?
Adaś napisał(a):martwi mnie tylko puszczenie kabla z dachu do srodka bo 323F BA nie ma obramowania szyb, czy ktos rozwiazal ten problem u siebie
a nie dalo by rady jak bys puscil przewod do tylnej klapy i antena znajdowala by sie wtedy w tylnej czesci dachu
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
- Od: 26 paź 2005, 15:14
- Auto: Prius P2
marcinkosky napisał(a):Adaś napisał(a):martwi mnie tylko puszczenie kabla z dachu do srodka bo 323F BA nie ma obramowania szyb, czy ktos rozwiazal ten problem u siebie
a nie dalo by rady jak bys puscil przewod do tylnej klapy i antena znajdowala by sie wtedy w tylnej czesci dachu
wlasnie myslalem zeby w ten sposb to rozwiazac ewentualnie wieksza antena i pod spoiler wcisnac:)
marcinkosky napisał(a):a nie dalo by rady jak bys puscil przewod do tylnej klapy i antena znajdowala by sie wtedy w tylnej czesci dachu
Ja tak prawie mam, tylko u mnie antena (magnesówka) jest na tylnej klapie przed spoilerem. Sprawdza sę super i wytrzymuje duże prędkości
ja też mam CB firmy bardzo pasującej nazwą do mojej poprzedniej Mazdy – GE – General Electric
– do tego antena magnesowa 65 cm – stawiam na dachu i daje radę :–)
Pozdrawiam
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
Marcin
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
- Od: 27 lip 2005, 21:20
Tez mam CB , jakiegos starego parcha z lat 90
montuję tylko na trasę ( czas chyba na zmianę sprzetu , co polecacie ? )

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):czas chyba na zmianę sprzetu , co polecacie ?
ponownie podlaczam sie pod pytanie:)
Ja mam ALANa 42 i krótką magnesówkę President Georgia.
Bardzo fajny przenośny zestaw...dla kogoś, kto dość często zmienia autka
Bardzo fajny przenośny zestaw...dla kogoś, kto dość często zmienia autka
Jaksa napisał(a):Tez mam CB , jakiegos starego parcha z lat 90montuję tylko na trasę ( czas chyba na zmianę sprzetu , co polecacie ? )
po co zmieniac jezeli działa ? moje radio jest z poczatku lat 90 i jest OK
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
- Od: 27 lip 2005, 21:20