Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
"W połowie przyszłego roku" to my słyszymy od dobrych 2-3 lat.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Panowoe czyli kupuje ta karte i normalnie dzialac mi bedzie nawigacja ? Wersja sky energy i sky motion maja juz wbudowany modul gps ? Mowie tutaj o 3 BM.
I najwazniejsze, czy nie wplynie mi to w jakis sposob na gwarancje ?
I najwazniejsze, czy nie wplynie mi to w jakis sposob na gwarancje ?
Co mają wykryć? kartę, przecież na slocie nie ma plomby
Ja swojej na przeglądzie nie wyciągałem , nawet po zakupie jak już gdzieś pisałem pojechałem się pochwalić do salonu
Ja swojej na przeglądzie nie wyciągałem , nawet po zakupie jak już gdzieś pisałem pojechałem się pochwalić do salonu
Udało Wam się zaktualizować mapy?
U mnie pobrało ok, a podczas instalacji zawiesiło się na 49% po czym wywaliło błąd.
Przy ponownej próbie sprawdzenia aktualizacji nie pokazuje mi dostępnych nowych map, jedynie informacja o możliwości odnowienia usług połączonych.
Teraz nie wiem czy mi zaktualizował te mapy czy nie
Wchodząc w toolbox – diagnostyka karty SD –> więcej informacji –> Wersja oprogramowania nawigacyjnego: 9.12.132.675713 (ale nie wiem w sumie czy jest to wersja map czy oprogramowania toolbox?)
W jaki sposób można sprawdzić jaką mam wersję map bo już z tych nerwów chyba nie mogę znaleźć
Możecie sprawdzić jak to u Was wygląda?
EDIT:
Ok, już znalazłem. W toolbox we wpisach w historii urządzenia jest podana aktualna wersja map. Pokazuje mi grudzień 2017 czyli wygląda na to, że zaktualizował (mimo wywalonego błędu). Navi w aucie działa normalnie.
U mnie pobrało ok, a podczas instalacji zawiesiło się na 49% po czym wywaliło błąd.
Przy ponownej próbie sprawdzenia aktualizacji nie pokazuje mi dostępnych nowych map, jedynie informacja o możliwości odnowienia usług połączonych.
Teraz nie wiem czy mi zaktualizował te mapy czy nie

Wchodząc w toolbox – diagnostyka karty SD –> więcej informacji –> Wersja oprogramowania nawigacyjnego: 9.12.132.675713 (ale nie wiem w sumie czy jest to wersja map czy oprogramowania toolbox?)
W jaki sposób można sprawdzić jaką mam wersję map bo już z tych nerwów chyba nie mogę znaleźć
Możecie sprawdzić jak to u Was wygląda?
EDIT:
Ok, już znalazłem. W toolbox we wpisach w historii urządzenia jest podana aktualna wersja map. Pokazuje mi grudzień 2017 czyli wygląda na to, że zaktualizował (mimo wywalonego błędu). Navi w aucie działa normalnie.

Czy ktoś już testował nowe mapy? Coś się niedobrego dzieje w wyznaczaniu trasy. Prowadzi w mieście takimi uliczkami, że ich nawet nie znam. Ustawiałem różne preferencje i zawsze jakaś kombinacja dziwna. Bo w skrajność wpada i prowadzi obwodnicami.
Hej. Czy da sie przeniesc na nasze tablety mazda Sygic nawigacje za pomoca Mirrorlink
https://www.youtube.com/watch?v=Pv_O7ceYQjI
https://help.sygic.com/en/sygic-car-nav ... quirements
http://www.sygic.com/pl/press/sygic-nav ... ication/pl
https://www.youtube.com/watch?v=Pv_O7ceYQjI
https://help.sygic.com/en/sygic-car-nav ... quirements
http://www.sygic.com/pl/press/sygic-nav ... ication/pl
- Od: 26 lut 2017, 16:56
- Auto: Mazda 3 Sedam
Witam, jestem właścicielem mazdy3 sprowadzonej z USA.
Mam karte SD z mapami z Ameryki Płn, chciałbym zaktualizować mapy, ale na karcie brak możliwości dodania/zakupu Europy. Jest możliwość samemu usunięcia map Ameryki i dodania Europy?
Czy potrzebna jest aktualizacja MZD Connect, aktualna wersja to 59.00.441 NA (wersja amerykańska).
Pozdrawiam
Mam karte SD z mapami z Ameryki Płn, chciałbym zaktualizować mapy, ale na karcie brak możliwości dodania/zakupu Europy. Jest możliwość samemu usunięcia map Ameryki i dodania Europy?
Czy potrzebna jest aktualizacja MZD Connect, aktualna wersja to 59.00.441 NA (wersja amerykańska).
Pozdrawiam
- Od: 23 gru 2017, 09:37
- Auto: Mazda3_17_2,5_USA
qba_10 napisał(a):Witam, jestem właścicielem mazdy3 sprowadzonej z USA.
Pozdrawiam
Opcji masz kilka
Za 800zl dograc mapy, kupic na alledrogo 600-800zl karte, kupic na ebayu za 200-250zl albo przejsc step_one, step_two z nng_tool (do twojego firmware to juz chyba 2.40 potrzeba, ale moze i 2.30 by wystarczylo do przygotowania pliku... release) i potem mzd_tool do aktualizacji map
- Od: 16 lip 2017, 01:08
- Auto: mazda 3 BM 2.0 2014 Grand Touring 155KM (bez LED) USA
Cześć,
mam zamiar kupić Mazdę 3 SkyActiv-G 120 Sports-Line (2013-) w Niemczech.
Zastanawiam się jak wygląda kwestia nawigacji na polskich drogach, tzn. czy nawigacja będzie działać w Polsce.
W internecie jest sporo informacji o problemach z nawigacją w samochodach sprowadzanych zza Atlantyku (USA i Kanada). O problemach z nawigacją w mazdach sprowadzonych z Niemiec, nic nie znalazłem. Jednak wolę zapytać się aby rozwiać wszelkie wątpliwości.
Ponoć nawigacja jest zapisana na karcie pamięci, którą trzeba mieć włożoną w czytniku kart pamięci znajdującym się w podłokietniku. Domyślam się ze taką kartę można skopiować w razie problemów (na przykład od innego samochodu).
Proszę o wasze opinie i uwagi.
mam zamiar kupić Mazdę 3 SkyActiv-G 120 Sports-Line (2013-) w Niemczech.
Zastanawiam się jak wygląda kwestia nawigacji na polskich drogach, tzn. czy nawigacja będzie działać w Polsce.
W internecie jest sporo informacji o problemach z nawigacją w samochodach sprowadzanych zza Atlantyku (USA i Kanada). O problemach z nawigacją w mazdach sprowadzonych z Niemiec, nic nie znalazłem. Jednak wolę zapytać się aby rozwiać wszelkie wątpliwości.
Ponoć nawigacja jest zapisana na karcie pamięci, którą trzeba mieć włożoną w czytniku kart pamięci znajdującym się w podłokietniku. Domyślam się ze taką kartę można skopiować w razie problemów (na przykład od innego samochodu).
Proszę o wasze opinie i uwagi.
Wersja europejska to wersja europejska, powinno wszystko działać. "Nawigacja" (jeśli masz na myśli oprogramowanie) jest zapisane w systemie multimedialnym, ale potrzebuje map na karcie SD. Kartę trzeba mieć w wersji "nieprzywiązanej", a więc nie z innego samochodu. Takie karty można kupić np. na Allegro, ale ich legalność jest wątpliwa.
Więcej informacji masz w tym wątku: viewtopic.php?f=494&t=163845
Więcej informacji masz w tym wątku: viewtopic.php?f=494&t=163845
white&red napisał(a):Jakby ktoś miał wątpliwości, kupiłem na ebayu kartę za grosze. Wygląda jak oryginał z etykietą i opakowaniem. Kosztowała mniej niż 50 baksów. Działa. W tym tygodniu będę robił podejście do aktualizacji.
U mnie też śmiga taka karta, aktualizacje idą bez problemu.
p.s – biało-czerwony zmień sobie opis auta – Ty masz BN a nie BL