Czateria...cd
To tak jak ja. A mam w swoim chyba z 300 tytułów
A w kwestii poważniejszej – czy taśmy LED (takie np. 5m z allle) da się jakoś ciąć, łączyć ?
Chciałbym zrobić oświetlenie w pudełku (góra i boki) i nie wiem czy się tak da z jednej takiej taśmy coś wyrzeźbić...

A w kwestii poważniejszej – czy taśmy LED (takie np. 5m z allle) da się jakoś ciąć, łączyć ?
Chciałbym zrobić oświetlenie w pudełku (góra i boki) i nie wiem czy się tak da z jednej takiej taśmy coś wyrzeźbić...
Da się, ale uważaj bo kupa z tych taśm (nawet droższych) jest słabej jakości i z czasem stopniowo tracą moc. Nie widać tego od razu, tylko po roku jak się sprawdzi światłomierzem to się można nieźle zdziwić.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
JohnnyB napisał(a):Nie skończona, nawet nie zaczeta, a juz sprzedana w 60% . To drugi blok, pierwszy juz stoi ale nie wkonczon, całkowicie sprzedany. Budowa drugiego rozpoczyna sie za 4 tygodnie.
Ostatnio było w TV jak wykupili mieszkania w budującym się bloku, firma upadła, syndyk przejął i kazał jeszcze raz zapłacić za mieszkania
Neonixos666 napisał(a):takie rzeczy to tylko w Polsce.
W tej materii była chyba stosunkowo niedawno jakaś zmiana przepisów i w teorii teraz jest lepiej dla kupującego, a jak jest na serio to nie wiem

oczywiście że takie przypadki są skrajne ale dlaczego ludzie którzy zapłacili za mieszkanie do dziś oglądają je z zewnątrz? a to było z parę lat temu. Syndyk chce od nich doić żeby spłacić innych wierzycieli a oni są nie wygodni bo jak by jeszcze raz sprzedali te mieszkania to by lepiej było. Witki opadają bo ludzie nabrali kredyty, spłacają je już parę lat a nadal muszą wynajmować inne mieszkanie.
Teraz przepisy są mocno zaostrzone, rachunki powiernicze – zamknięte powinny dość zabezpieczać interesy kupujących.
A ja dziś Wrocek, oszmany, opity, teraz nieco pracy w zaciszu pokoju hotelowego
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):znaczy się nie ważna była, albo już chciałeś jakieś szwindle na Vacie ogarniać stąd los Cię pokarał .
Ja szwindli nie robię, bo księgowy po tym forum grasuje
Ja zrobiłem pieczątkę jakoś po 3 latach prowadzenia działalności. Jedynym powodem byli niektórzy upierdliwi klienci, którzy uparcie twierdzili, że FV bez pieczątki jest nieważna.....
Ja swoich klientów nie widzę, więc im mailem wysyłam FV. Pieczątka podobno w banku potrzebna i urzedach. Ktoś mi też mówił, że Play przy przepisaniu umowy chce pieczątkę. Jutro się wybieram, to sprawdzę.
Przydaje się w różnych miejscach, często niespodziewanie. Lepiej mieć i przybić niż się z kimś kłócić, tym bardziej że niekiedy to tej drugiej stronie która oczekuje pieczątki zwisa załatwienie sprawy. Do tego pieczątka dla niektórych ludzie dodaje +100 do mocy na świstku
Jest też pełno papierów na których jest miejsce z opisem "pieczątka i podpis" – posiadanie pieczątki zapewnia wtedy spokój i pozwala zająć się innymi sprawami a nie użeraniem się. Słowem niekiedy warto mieć pieczątkę choćby z ziemniaka wystruganą 
Tak jeszcze myślę potrzeba z 5 do 10 lat żeby ten relikt zniknął. Chociaż może podzieli los faxu i nigdy nie zniknie zatruwając życie raz na rok

Tak jeszcze myślę potrzeba z 5 do 10 lat żeby ten relikt zniknął. Chociaż może podzieli los faxu i nigdy nie zniknie zatruwając życie raz na rok
Pieczątka jest tylko do tego żeby nie pisać danych firmy za każdym razem tylko pacnąć na szybko. Jak nie miałem pieczątki do KP to normalnie napisałem długopisem to co na pieczątce i też był dobrze. Równie dobrze wizytówkę można nakleić 

Neonixos666 napisał(a):Pieczątka jest tylko do tego żeby nie pisać danych firmy za każdym razem tylko pacnąć na szybko
Ten aspekt pomijam – jak trzeba często dane firmy gdzieś wpisywać to jest niezbędna – kupę czasu dziennie potrafi uratować
Grzyby napisał(a):tylko jak to stwierdzić ?
Które są dobrej jakości? Ogólnie na diodach Samsunga, Philipsa, OSRAMA są zazwyczaj OK jeśli to nie będą podróby.