michusus napisał(a):Witam
Odradzam korzystanie z usług AZ Auto. Jadąc do aso i płacąc słono za każdą czynność spodziewałem się jakiejś odpowiedzialności ze strony warsztatu i gwarancji na wykonane czynności i pomyliłem się, nie po raz pierwszy w życiu i pewnie nie ostatni.
Niestety ja także odradzam.
Wsiadam do samochodu, przekręcam kluczyk i ...cisza. NIC. Kontrolki się świecą, radio gra, światła świecą, szyby działają ale po przekręceniu kluczyka nie ma reakcji silnika. Wiem, że to nie akumulator bo jest wymieniony. Dzwonię do ubezpieczyciela, przysyłają holownik, jadę do ASO na Puławskiej. Zawsze obsługiwał mnie tam Pan Szlasa, tym razem był jakiś gbur z Hiundaia. Stwierdził, że nie mają czasu i wstawią na diagnostykę dopiero za 5 dni. No co robić, czekam.
Dzwonią po 4 dniach, że już wiedzą, otóż mam do wymiany przednie wahacze. Hm...blondynką jestem, na mechanice zbytnio się nie znam, ale jakoś mnie niepokoi fakt, że wahacze mają coś wspólnego z zapłonem. Ale doszłam do wniosku, że samochód naszpikowany elektroniką może faktycznie tak działa? Kazałam robić. Zapłaciłam kupę kasy. Minęły 2 tygodnie i dziś rano wsiadam do samochodu i .... to samo. Martwa cisza. Ale tym razem już do nich nie zawiozłam auta. Kazałam zawieźć do mojego krewnego do Łomianek na Kolejową 43. Po 4 godzinach telefon, że jest do odbioru. Okazało się, że siakiś kolektor na rozruszniku był zapleśniały. Rozrusznik został rozebrany, wyczyszczony, wysuszony i złożony. Można powiedzieć, za grosze.
A to wszystko znaczy, że w ASO nikt okiem nawet nie spojrzał na ten rozrusznik. Auto postało, obeschło, zapaliło i stwierdzili, że co będzie stało za darmo, głupiej babie wymienimy wahacze :–/
Moja noga tam nie postanie więcej.
Dodam jeszcze historię ze świecącą kontrolką od ABSu. W omawianym ASO stwierdzili, że się tego nie naprawia i pompa w cenie 9,5 tysiąca jest do wymiany. A pompa się tylko rozszczelniła i nie działała kontrola trakcji. Po 2 latach poszukiwań używanej pompy znalazłam serwis we Wrocławiu, który naprawia te pompy. Właśnie warsztat na Kolejowej z Łomianek podjął się wymontowana, wysłania a potem zamontowania tej pompy. Kontrolka nie świeci, pompa działa i ma 5 lat gwarancji.
Tak więc dziękuję AZ Auto – straciliście klienta.