Chyba sam tego dokonałem nawet.
Czateria...cd
Nie do końca działa jak chciałbym.
Mogę dodać akapit pod jedną z odpowiedzi, niestety nie mogę zrobić go obowiązkowym, aby przejsć do kolejnego pytania.
Mozna taką ankietę przesłać do kogoś w postaci linku, czy tylko mail ?
Mogę dodać akapit pod jedną z odpowiedzi, niestety nie mogę zrobić go obowiązkowym, aby przejsć do kolejnego pytania.
Mozna taką ankietę przesłać do kogoś w postaci linku, czy tylko mail ?
..::Born To Rise Hell::..
To nie to co chciałem osiągnąć.
No nic, szukam dalej.
Zrobiłem to w jednym sofcie ale w trialu z funkcjonalnością premium.
Google czemu nie, ale ankieta mimo iż krótka jest dość zaawansowana i forma pytań jest już zaakceptowana, stąd trudno będzie to zmienić. No nic, chyba trzeba bedzie wybecelowac 200 PLN....
No nic, szukam dalej.
Zrobiłem to w jednym sofcie ale w trialu z funkcjonalnością premium.
Google czemu nie, ale ankieta mimo iż krótka jest dość zaawansowana i forma pytań jest już zaakceptowana, stąd trudno będzie to zmienić. No nic, chyba trzeba bedzie wybecelowac 200 PLN....
JohnnyB napisał(a): Ankiety za proste, potrzebuje mieszane pytania wielokrotnego wyboru z częścią otwartą, nie ma tego na formularzach, przynajmniej nie dostrzegam......
Są
My tym ogarniamy zarówno zapisy na konferencje jak i po konferencjach zbieramy opinie – pytania otwarte, zamknięte, wymagane, wielokrotnego wyboru, ocenianie itd. Ankieta może być anonimowa lub wymagać podania maila.
Oczywiście możesz też ankietę wysłać w formie linku.
JohnnyB napisał(a):Mogę dodać akapit pod jedną z odpowiedzi, niestety nie mogę zrobić go obowiązkowym, aby przejsć do kolejnego pytania.
Jeżeli dobrze rozumiem, to co chcesz osiągnąć zrobisz za pomocą pytania z opcją "wymagane" + kolejna sekcja na kolejne pytanie itd.
Chce mieć pytanie jednokrotnego wyboru, w którym jedna z odpowedzi wymaga podania niestandardowej odpwoeidzi – rozwinięcie. Niechciałbym robic tego za pomocą dwóch pytań, gdzie drugie jest wynikiem pierszego. Ogólnie w szablonach w ankietach komercyjnych jest możliwośc zaznaczenia przy oakzdej odpowiedzi innego "typu pytania". Czyli wybieram przy pytaniu – wielokrotny wybór, przy odpiwedzi drugiej wybieram opcję dodatkowy tekst, co powoduje że przy wybraniu tej odpowiedzi musze dodatkowo wpisać rozwinięcie.
Sama ankieta musi być dosptepna w postaci linku, będzie zawarta w newsletterze i musi posiadac opcję, chociażby zapomocą pytania, do autoryzacji. Zrobiłem już docelową ankietę na jednym serwisie, nie wiem czy zatem jest sens przerabiać formularz googla, który wydaje się w porównaniu serwisami komercyjnymi całkowicie nie intuicyjny. No ale jest darmowy, więc możliwe że skorzystamy z niego.
Sama ankieta musi być dosptepna w postaci linku, będzie zawarta w newsletterze i musi posiadac opcję, chociażby zapomocą pytania, do autoryzacji. Zrobiłem już docelową ankietę na jednym serwisie, nie wiem czy zatem jest sens przerabiać formularz googla, który wydaje się w porównaniu serwisami komercyjnymi całkowicie nie intuicyjny. No ale jest darmowy, więc możliwe że skorzystamy z niego.
Tak, tylko inne miało się nazywać "NIE"
,
Nie można zmienić, ale zmieniłem koncept na szybko.
Wprowadziłem dwie odpowiedzi zamiast nie (w sumie mogą być tylko dwa powody dla których ktoś może wybrac nie), które przechodzą na dwie dodatkowe sekcje w których są już pytania otwarte – akapit.
Zrobiłem dokłądnie to samo dla kilku innych pytań pół otwartych i w sumie rpzechodzenie między sekcjami to nie głupie rozwiazanie.
Musze jeszcze rozwiażać temat autoryzacji, ale chyba zrobie to pytaniem o podanie danych. Niezbędne aby otrzymać nagrody rzeczowe za wypełnienie ankiet
Nie można zmienić, ale zmieniłem koncept na szybko.
Wprowadziłem dwie odpowiedzi zamiast nie (w sumie mogą być tylko dwa powody dla których ktoś może wybrac nie), które przechodzą na dwie dodatkowe sekcje w których są już pytania otwarte – akapit.
Zrobiłem dokłądnie to samo dla kilku innych pytań pół otwartych i w sumie rpzechodzenie między sekcjami to nie głupie rozwiazanie.
Musze jeszcze rozwiażać temat autoryzacji, ale chyba zrobie to pytaniem o podanie danych. Niezbędne aby otrzymać nagrody rzeczowe za wypełnienie ankiet
No jak widzisz da się robić sporo rzeczy, chociaż na pierwszy rzut oka interfejs wydaje się bardzo ubogi. Sam za każdym razem odkrywam nowe rzeczy (czasami też coś dochodzi nowego).
Niestety "Inne" jest stałą i nie da się tego zmienić.
Tak czy inaczej jak za coś co nie kosztuje żywej gotówki, to jest to naprawdę spoko rozwiązanie.
Niestety "Inne" jest stałą i nie da się tego zmienić.
Tak czy inaczej jak za coś co nie kosztuje żywej gotówki, to jest to naprawdę spoko rozwiązanie.
loockas napisał(a):Pamiętam jakiś lament w tym roku na temat cen polis
Nie no, wypas.
Jedyne 2,2kzł za Dokkera, który wg PZU wart jest jedynie 21kzł.
To ponad 10% wartości za cały pakiet. Na pocieszenie – inni oferują to samo za 3kzł wzwyż

Za Kangura dwadwasiedemczwórek zawołali ponad 8 stówek za samo OC.
Na szczęście zapłaciłem połowę i tydzień przed drugą ratą pojawił się Waluś
To w sumie teraz zależy od auta. Nawet pomijając hamulce ceramiczne, nowoczesne auta głównie niemieckich producentów zaprojektowane są tak, że to tarcze a nie klocki są elementem eksploatacyjnym. Ma to służyć zmniejszeniu masy nieresorowanej i poprawie właściwości jezdnych. Typowe dla marek i modeli aut o sportowym zacięciu.Xenocyd napisał(a):PeKa napisał(a):Wymieniać je też do nowych tarcz?
W te stronę zawsze – nowe tarcze = nowe klocki. W drugą stronę na szczęście nie, bo głupio by było zakładać nowe tarcze za każdym razem jak się klocki skończą
Podobny trend widać w motocyklach sportowych. Węższe tarcze moga być lżejsze co zmniejsza efekt żyroskopowy i znowu mase nieresorowaną. To znowu poprawia zwrotność i pozwala zawieszeniu skuteczniej wybierać nierówności.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time